Azt hitték, hogy rájuk USZÍTÓM a kutyám. Mit tegyek ilyenkor?
Kint sétáltam egy réten amikor volt ott négy 7.-8. os srác ott bunkereztek, vagy mi, ilyen sátrat felhúztak a rét egyik felén, és ott lézengtek.
És sétáltam az 1 éves rottweiler kutyámmal. Aki jól szocializált, még senkire se morgott rá, vagy kapott oda, pedig vad idegenek is megsimogatják.
És nem hallgat rám első szóra. Csak nagyon játékos, és idegenekkel is szeret játszani... mindegy.
Elkezdett hirtelen feléjük rohanni, mert ők is ott játszottak. És hiába hívtam csak 3. szorra fordult meg. Ekkor már kb 300-400 métert rohant(nagyon gyorsan fut) És a gyerekek azt hitték rájuk küldtem a kutyám. Amikor 15 méterre volt tőlük, akkor fordul meg, és jött vissza.
Ekkor mikor látták, hogy szalad oda a kutya, elkezdtek rohanni, és arra még jobban megindult.
Na mindegy, vissza hívtam, és pórázra tettem. Ordibáltak nekem, hogy "Te mocsok, te szemét láda".
Ekkor elindultam szépen nyugisan feléjük, hogy bocsánatot kérjek, de, elrohantak. Mondtam, hogy "Bocsi, nem akartam," de elrohantak.
Na mindegy, kint voltam még, és vagy 10 perc után jöttek vissza az egyik apjával, és ordítozott nekem, hopgy "Te mocsok, ide küldöd a gyerekekre a kutyátad? Küld csak ide még egyszer leszúrom!
De, nem jöttek oda csak 3-4 méterről üvöltöztek.
Ekkor elmentem onnan a kutyámmal.
Ilyenkor mit tegyek, nem akarom, hogy másokat megijesszen, de még nem tudtam 100%osan betanítani, hogy ne menjen oda senkihez.
a 13:53-as vagyok
a réti niggeres beszólás odavág :))))))))))))
Megértelek teljes mértékben. Nekem amstaffom van, félnek tőle is, pedig az enyém is jámbor. az első tüzelése után volt egy mélypont kb 2hétig nem fogadott szót. Elengedtük mi is, van egy uszoda mögötti nagy zöld terület, oda sok kutyás jár. Egyszer gondolt egyett, és elszaladt az uszoda elé. Amire odamentünk már jött vissza, de azok a jellegzetes cicababák nyávogtak visongtak. Azóta mindig visszajön. Hány éves vagy amugy? Én 14. évemet töltöm, és rájöttem azért félnek a kutyámtól, mert azt hiszik nem tudom uralni teljesen. Pedig kezes, és szabálykövető.
Vannak hülyék a világban, de csak üresen fenyegetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!