Azt hitték, hogy rájuk USZÍTÓM a kutyám. Mit tegyek ilyenkor?
Kint sétáltam egy réten amikor volt ott négy 7.-8. os srác ott bunkereztek, vagy mi, ilyen sátrat felhúztak a rét egyik felén, és ott lézengtek.
És sétáltam az 1 éves rottweiler kutyámmal. Aki jól szocializált, még senkire se morgott rá, vagy kapott oda, pedig vad idegenek is megsimogatják.
És nem hallgat rám első szóra. Csak nagyon játékos, és idegenekkel is szeret játszani... mindegy.
Elkezdett hirtelen feléjük rohanni, mert ők is ott játszottak. És hiába hívtam csak 3. szorra fordult meg. Ekkor már kb 300-400 métert rohant(nagyon gyorsan fut) És a gyerekek azt hitték rájuk küldtem a kutyám. Amikor 15 méterre volt tőlük, akkor fordul meg, és jött vissza.
Ekkor mikor látták, hogy szalad oda a kutya, elkezdtek rohanni, és arra még jobban megindult.
Na mindegy, vissza hívtam, és pórázra tettem. Ordibáltak nekem, hogy "Te mocsok, te szemét láda".
Ekkor elindultam szépen nyugisan feléjük, hogy bocsánatot kérjek, de, elrohantak. Mondtam, hogy "Bocsi, nem akartam," de elrohantak.
Na mindegy, kint voltam még, és vagy 10 perc után jöttek vissza az egyik apjával, és ordítozott nekem, hopgy "Te mocsok, ide küldöd a gyerekekre a kutyátad? Küld csak ide még egyszer leszúrom!
De, nem jöttek oda csak 3-4 méterről üvöltöztek.
Ekkor elmentem onnan a kutyámmal.
Ilyenkor mit tegyek, nem akarom, hogy másokat megijesszen, de még nem tudtam 100%osan betanítani, hogy ne menjen oda senkihez.
Az az igazság, hogy az én mosolyom se lenne őszinte, ha felém rohanna egy roti. Nem pont az jutna eszembe, hogy decuki, biztos játszani akar.
Egyébként ebben a szituban mást nem is tehettél volna, csak sűrű elnézések közepette, látványosan vered a fejed a legközelebbi fába. Én megértem az ijedtségüket, gyúrj rá a behívásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!