A yorkik nagyon ragaszkodnak a gazdihoz? Különbséget tesznek a többi ember- és a gazdájuk között?
Mert olvastam, hogy van olyan faj is, akinek majdnem mindegy...
A yorki ilyen, vagy inkább preferálja a gazdáját??? :)
Nekem van egy 3 éves yorki fiú bébim.:) Míg fősulira jártam, gyakran kellett telefonon felhívni a kutyámat, hogy ne legyen annyira depressziós. Ekkor tiszta zizi volt, ugatott a telefonnak, és mikor hazaértem, mindig majd' megőrült az izgalomtól.:) Nagyon tudnak ragaszkodni.:) Tudom, viccesen hangzik, de így volt.
Azóta férjhez mentem, nekem is van családom, páromat szereti, de képes nekimenni, ha ő "bántani" akar. Ha én belemélyedve rakom a kirakót a földön, a kutya mögém telepedik, s vigyáz rám. Egyszer egy ilyen alkalommal, férjem mögém osont, és meg akart ijeszteni, de mihelyt felém nyúlt Roky (mert így hívják) ezerrel ugatott, hogy figyelmeztessen a "veszélyre". Emellett, kimondottan nagy "erénycsősz". Ha idegenek jönnek hozzám, akik ezt - meg azt szerelnek, legutóbb épp a kábeltévések voltak, hogy a hálószobába lehozzák a tv antennát, meg az internet kábelt. Az én kis ölebem nem szarozott, a maga 1,6 kg-s súlyával ugyan, de elkezdte cibálni a gatya szárat! Nem engedte beljebb a munkásokat, csak a konyháig. Mit kellett csitítgatnom a kutyámat, hogy ne "ölje" meg a szerelőket! Szóval, igen leleményes, és gazdi függő. Én vagyok a "mindene", de emellett a páromat is szereti, meg most már a gyerekünkért is "oda" van a maga módján. Bár tartottam tőle, hogy féltékeny lesz rá, de elfogadta, és most már ott tartunk, ha bármelyik családdtagom, akár a nénikém, akár anyukám csak megközelíti a babakocsit csipkedi a nadrágjuk szárát, hogy hagyja a gyereket. Még akkor is őrzi a kocsit, és a manóm dolgait, ha a picim, aki már 9 hós alszik a gyerekszobában. Igazi kis "családfelügyelő" lett.:) Imádnivaló ez a fajta, nagyon szeretnék majd még egy társat az enyém mellé, de csak akkor, ha kisfiam nagyobbacska lesz. Ő még másképp mutaja ki egyenlőre a kutya felé a szeretetét....:) Szerintem minden yorki egy külön egyéniség. Mindenki másképpen mutatja ki a gazdi felé a szeretetét, mindegyiknek más más a saját kialakított tulajdonsága...És még nem is említettem, hogy ha szól a telefona yorkim, elkezd vonyítani, hogy ha esetleg én nem is hallanám.(sajna akkor is csinálja, ha a picim alszik, ez mondjuk nem mindig jó) Pedig már egy zeneszám az, ami csörög, de ha a rádióban hallja, akkor nem reagál rá így, csak ha a mobilomból hallja ugyan azt a dallamot...
KoBa
Az enyém 5 hónapos, kislány. Még elég picike. :)
És igen, többen adunk neki enni a családból, habár az evéssel kapcsolatban lehet ki fogok írni még 1 kérdést, mert a száraz tápot alig eszi, a kenyeret imádja ezért mostanság azt kap, "feltuningolva".
De édikék a ti kutyusaitok is...:) Az én Drágám is olyan ari, és szeret engem de a tesómmal is jól eljátssza az időt. Nem vagyok féltékeny, csak szeretném, ha hozzám ragaszkodna leginkább!!:) Mivel tehetném még szorosabbá a kapcsolatunkat?:)
Köszi a válaszokat!
Ragaszkodnak és tökéletes különbséget tud tenni nagyon sok ember között. Az a gazditól függ, hogy mennyire ragaszkodik hozzá a kutya. Ha sokat foglalkozol vele, tanítod, sétáltatod, kirándultok, akkor Te leszel számára az igazi. A sok mozgás és a tanulás nagyon fontos.
Rá kell őt szoktatni a tápra, mert még kicsi, fejlődésben van a szervezete. A táp tartalmazza a számára elengedhetetlenül szükséges anyagokat, a kenyér ezeket nem pótolja. Elsőre nem eszi meg, de ne adj neki mást. Keverd össze hússal vagy a konzervvel és úgy meg fogja enni, sőt megszokja, megszereti az ízét. Ne ő legyen a főnök, próbálj Te lenni az, az ő érdekében.
Ma még CSAK tápot evett...na jó, azért adtam neki egy ici-pici sonkát mikor főztem, úgy nézett a két szemecskéjével, nem tudtam ellenállni...:)
Remélem azért engem fog leinkább szeretni, ma is szaladtunk egy csomót, aludtunk utána egy nagyont meg ilyenek...:)
Köszi a válaszokat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!