Beagle kutyám felcsinálta a szomszéd bolognese kutyáját. A szomszéd most kártérítést kér, és azt akarja hogy én fizessem a szüléssel kapcsolatos összes költséget és a kutyák felnevelését. Jogos ez?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 12. 20:35
31/38 anonim válasza:
Az én szuka kutyámhoz is átszökött a betonbiztos kerítésen át egy nagytestű kan kutya, DE!!!! Igaz, a kerítést 4x egymás után tette tönkre, mindig mi csináltuk meg, mert a kan gazdit nem annyira érdekelte (sajnos a kutyája sem annyira érdekli, de ez már más lapra tartozik megint csak). Ja még elöljáróban, az én kutyám egy standardot éppencsak megütő spániel, a maga 10 kg-val. Szóval fogtam a kutyámat, (pedig nem biztos,h. történt vmi is, hisz' kb 5 percre maradtak egyedül, felügyelet nélkül) beszéltem 3 állatorvossal, mind ugyanazt mondták, így a tüzelés végeztével elvittek dokihoz, beadott neki 1-1 injekciót, amitől elmennek az embriók, (össz. 15e ft) plusz 10 nap múlva ultrahang, hogy biztosan nincs e kiskutya, ha esetlegesen van, akkoris létezik 2 út! Még szuri vagy az ivartalanítás! Szóval sztem magyarázd el a bolognese gazdiknak, hogy a kiskutyák költségei, a rájuk szánt idő, a keverék kiskutyák nemzése, nem beszélve az Ő kutyájuk testi épségéről, nem kerül kevesebbe mint ez az eljárás amit fentebb leírtam. Plusz a kutya semmi nem vesz észre a dologból, nem fog az ablakon búsan kibámulni ha kölyökkutyát lát, mivel a kutyáknál az 5. hétig a szuka észre se veszi,h vemhes! Szóval én a helyedben ragaszkodnék ahhoz h azok a kiskutyák ne szülessenek meg!! Remélem sikerül velük megértetned...
32/38 A kérdező kommentje:
Köszi mindekinek a bíztatást. Megadtam neki a dokim számát hogy ugyan hívja már fel és kérdezze meg neki mi a véleménye erről. Persze a dokim mondta hogy nem fogja tudni kihordani a kölyköket, fiatal még stb. Pénteken mennek vetéltetni. Sajnos az ivartalanítás nem jött össsze, a kiállítások miatt. De ez is valami úgy gondolom.
2009. ápr. 15. 18:53
33/38 anonim válasza:
még szerencse,hogy így döntött!én nem sok esélyt láttam rá,hogy túléli a szuka.
34/38 anonim válasza:
Hát szerintem nem jogos. Ha tudja, hogy a szukája tüzel, valamit csináljon már!!!! nem pedig a kan kutya gazdáját kell büntetni, mikor normális kerítése volt!
És hogyha egy kóbor kutya téved be akkor kitől kérne kártérítést? És hogyha az ő kutyája szökik el?
ez teljesen értelmetlen, inkább gondolt volna erre előre és ivartalanítja a kutyáját ha már ennyire nem tud rá vigyázni.
Inkább vallaná be, ő neki kéne a tüzelő szukájára vigyázni, nem pedig a kan gazdáját kifosztani.
Hát, én szerintem mond meg neki, a vetélést fizeted, ha megszületnek azt nem. Ha nem fizetsz meg mit tud csinálni? Hatósághoz nem fordulhat ezzel.
35/38 anonim válasza:
Amúgymeg ha az apjára ütnek a kölykök akkor nem fognak kiférni, elakad akkor mit csinálnak? Belehal az anya is és a kölyök is, és aki utána vannak azok is. Ez sokszor fordul elő azonos méretűeknél is, nem hogy egy kicsi+nagy párosításnál!
36/38 A kérdező kommentje:
Már írtam hogy elvetélteti pénteken!
2009. ápr. 16. 14:06
37/38 anonim válasza:
Azt a részt nem olvastad, hogy a kerítés csak drót volt és nem volt alábetnonozva, mert csak két hete költözött oda? És hogy egy óráig kint hagyta a kertben a kant? Ezen szerint a kan gazdájának tényleg semennyire nem kell vigyázni? Tegyük fel, hogy vigyázott volna a szukára, és úgy szökik át a kan, szóval nem ér el semmit, mert a szka őrizet alatt van. Hát álljon már meg a menet, én akkor is kikérem magamnak, hogy egy kan mászkáljon a kertemben ha én vagyázok a szukámra!
38/38 anonim válasza:
nincs egy kutyára se ráirva mikor tüzel. neked akkor is ugy kell tartanod a kutyád, az ne tudjon kiszökni. sajna ez van. az ijen fajat kutyák nagy odafigyelést igényelnek. ugy érzem jogos a szomszéd követelése. csak abba gondolj bele, hogy forditott hejzetben te mit csinálnál?? ugyan ezt. jobban figyelj rá máskor..a neten sok mindent olvashatsz kutyák tartásárol. jobb a béke. álld a számlát, és megnyugszik a szomszéd. és te meg okultál. egy igaz közmondás. az ember a maga kárán tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!