Beagle kutyám felcsinálta a szomszéd bolognese
kutyáját. A szomszéd most kártérítést kér, és azt
akarja hogy én fizessem a szüléssel kapcsolatos összes
költséget és a kutyák felnevelését. Jogos ez?
21/38 A kérdező kommentje:
Meg van csinálva a kerítés, 2 hete költöztem ide, könyörgöm, rögtön betonoztatni kellett volna a kerítés alját???
Hát akkor amíg nincs kész, vigyázni kellett volna rá... Sajnálom, de nem éppen az érdekel, hogy jogilag ki a felelős, mert nagyon logikátlan, hogy csak a szuka gazdája... De ha 2 hete vagy ott, akkor rögtön be kellett volna hozzád csengetni, hogy bocsi a kutyám tüzel? Ő honnan tudja, hogy kan kutyád van és honnan tudja, hogy nem fiatal-e még?
2009. ápr. 13. 22:56
23/38 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de te hol olvastad hogy én azt írtam hogy én nem vagyok hibás? Ha találsz ilyet légyszíves idézz! Ha nem érezném magam hibásnak, akkor szerinted állnám az ivartalanítás/vetéltetés felét (amit persze ő nem akar...)
24/38 A kérdező kommentje:
Amúgy a kutyámnak elég jól látható a micsodája, és az asszonyka igen sokat van kint a kertben, láthatta.
Nem azt mondta, hogy te állítottad! De igazán beláthatnád, hogy ha két hete költöztél oda, akkor nem fog átrohangálni, hogy a szukám tüzel, csak szólok, mert látom, hogy az ön beagle kanja már ivarérett... És a kutyára meg a kerítésre nem csak akkor kell vigyázni, ha tüzel a szomszéd kutya... Kiszökhet máskor is... Főleg a beagle nem egy elveszett kutyuska...
2009. ápr. 13. 23:22
26/38 A kérdező kommentje:
Rendben elnézésedet kérem hogy a költözködést nem azzal kezdtem hogy lebontottam a kerítést és csináltattam alá betont. Mélységesen sajnálom!
Nem-nem! nem veled van a bajom, hanem azzal, aki azt hiszi, hogy csak az egyik félnek kell vigyázni mivel három szukám van és állandóan ezt tapasztalom... Valaki itt is mondta... Ehhez képest a te hozzáállosddal nincs baj, csak úgy az összhozzáállás idegesít...
2009. ápr. 13. 23:34
28/38 A kérdező kommentje:
Akkor jó így már értem. Láthatod hogy nem az a célom hogy a kutyám mindenkinek kölyköket csináljon. Ezért is viszem 2 hét múlva ivartalaníttatni.
Egyik tenyésztő kollegámnak Bolognese-i vannak.
És hát ő azért mégis csak figyel rendesen a kutyáira , jó kant választ , ősök milyenek stb... Nem ez a lényeg.
Hanem az hogy Kisebb kannal fedeztetett mind a szuka mégis hiba lépett az ellésbe és császározni kellet.
És nem beagle-től voltak.
Én úgy gondolom a szomszéd szaporítani szeretne , de ez több mint valoszínü hogy nem fog sikerülni mert a szuka lehet hogy még ki hordani sem tudja a kölyköket.
Nem hibáztatom a kan gazdáját , nekem is van kan kutyám, és ha a szomszéd buksi tüzel akkor fokozottan figyelnek rá. Hisz nem szeretnének kölyköket , és én sem szeretném ha a kan kutyám , bármi bacit kapna el más szukáktól ,és megfertőzze az én csajaimat.
2009. ápr. 14. 11:53
Szerintem jelentsd fel hogy hangos a zene. Es foleg ne irj ala semmilyen papirt.
Hogy kozonsegesen fogalmazzak: "szard le" hogy mit beszel, mit gondol.
Egyebbkent, pedzegesd meg elotte, hogy ha nem egyezik bele a muvi vetelesbe, feljelented allatkinzasert.
2009. ápr. 14. 13:23
Kapcsolódó kérdések: