Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Beagle kutyám felcsinálta a...

Beagle kutyám felcsinálta a szomszéd bolognese kutyáját. A szomszéd most kártérítést kér, és azt akarja hogy én fizessem a szüléssel kapcsolatos összes költséget és a kutyák felnevelését. Jogos ez?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 12. 20:35
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha jövő héten mész a dokihoz a tieddel, akkor esetleg kérdezd meg az ő véleményét a dologról. Szerintem tud neked tanácsot adni, gondolom találkozott már hasonló esetekkel.

Én írnék egy papírt és átvetetném a nővel, hogy állom a vetéltetés költségét, és ha ezt nem fogadja el, akkor már nem fogja tudni a további költségeket rádsózni.

De beszélj a dokiddal!

2009. ápr. 12. 21:45
 12/38 anonim ***** válasza:
79%
Ne parázz! Ahogy megírtam: NEM A TE FELELŐSSÉGED, csak rád akarják kenni. Kifejezetten a szuka gazdájának a kötelessége a tüzelő szukájára vigyázni!!! Ha nekem nem hiszel, kérdezz meg egy állatorvost. És ne hagyd magad megfélemlíteni a gondatlan gazda által. Gondoldd csak meg: mi van akkor, ha ez az ucán történik. Talánbizony széttéped az összeragadt kutyákat??? Egyetlen fillért ne ígérj és főleg ne adj a szuka gazdájának!!!
2009. ápr. 12. 22:21
 13/38 anonim ***** válasza:
59%
Már megint... Miért (mindig) csak a szuka gazdájának kell vigyázni? Állandóan mindenhol ez van! Én hiába zárom el a szukámat, ha a szomszédnak rossz a kerítése, ha a kan kutyája az utcán sétáltatja magát és még csak sétáltatáskor sem hívják vissza! És vigyázzak én, mert enyém a szuka... Beton van a kerítésed alatt? Ha igen, akkor talán nehezebben ásná át magát... Meg különbenis az ásás nem két perc, talán lett volna esélyed észrevenni! Igen, a szomszédnak is ott az esze, hogy nem akar ivartalanítani, de nehogymár kan gazdáinak soha semmi dolga! Egyébként meg szép hogy így beszélsz a kutyákról... Felcsinálta...
2009. ápr. 12. 23:22
 14/38 anonim ***** válasza:
56%

De ha nem ivartalanítja azt a kutyát, akkor mit akar?? gondolta, hogy majd az ő tündibündi kis kutyukáját nem bántja senki? rábaszott csúnyán. Ha meg nem akarja ivartalanítani szerezzen be mellé egy kant. Istenem. kész vagyok az ilyenektől, amikor a kutyának még ki is törlik a nagydolog után -.- bánjon az ember tisztességesen egy kutyával, de amikor ezt túlzásba viszi akkor az csak szegény állat rovására megy. az ilyenek belepusztulnak egy megfázásba is. És ezen van fennakadva, hogy a szegény pici áldozat kevezékeket fog fialni? legalább annyira az ő felelőssége is lett volna vigyázni a kutyájára, mint a tied. de ha értene a kuytákhoz, akkor ezt előre látva vigyázott volna és talán ha már annyira szereti azt a szerencsétlen állatot, ha nem is vagytok beszélő viszonyban szólt volna, hogy szomszéd, ügyeljen a kutyájára, mert az enyém tüzel. Ez az ő mulasztása.

Császármetszés?!? basszus... (mér kell fizetni érte? biztosítása nincs még annak az ölebnek? XD)-.- na még egy ok arra, hogy ivartalanítsa. ha egy kutya már annyira túltenyésztett, hogymagától nem képes kihordani a kölyköket akkor inkább hagyja az egész szapordás projektet a fenébe.

2009. ápr. 13. 00:09
 15/38 A kérdező kommentje:

Így van! Miért nem szólt? Ennyire ne legyen már miss hogy nem beszél a szomszédokkal. Ha elmondta volna hogy a kutyája tüzel akkor természetesen az én kanomat csak felügyelettel engedtem volna ki a házból. Nagyon ellenzem a szaporítást, így én akkoris erőszakoskodni fogok az ivartalanítás mellett (inkább emellett mint a vetéltetés mellett, legalább soha nem lesz vemhes szegény kutya többet).

Az egyik válaszolónak: Ki szoktam engedni a kutyámat, az utcára eső oldalon van beton a kerítés alatt, az kovácsoltvas cucc, de az oldalsó kerítések csak sima drótból vannak, viszont azt átnéztem rendesen hogy semmi lyuk ne legyen sehol. Kb 1 órára engedtem ki a beagle-ömet, és annyi idő alatt csinálta, ásott egy pici gödröt amin átkúszhatott.

2009. ápr. 13. 08:59
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

én erre nem tudok válaszolni,hogy ki a hibás az esetért,de már megtörtént.remélem minnél hamarabb elviszi a kutyát és elveteti a kicsiket!!!!

mégcsak 8hónapos!és sokkal kisebb mint a tiéd.szerintem is irass vele alá egy papírt,hoggy a vetéltetés felét állod,de a többivel hagyjon békén.

2009. ápr. 13. 09:17
 17/38 anonim ***** válasza:
0%
Na hát egy drót alatt marha nehéz átásni... Ezt nem gondoltad? Nem kell oda lyuk... És azért te is ránézhettél volna egyszerkétszer...
2009. ápr. 13. 14:21
 18/38 anonim ***** válasza:
85%
Sajnos nincs igaza annak a válaszadónak, aki a kan gazdáját /is/ hibáztatja. A jog szerint ugyanis tényleg a szuka gazdájának kell vigyáznia a tüzelő szukájára. Mondom ezt annak ellenére, hogy szukáim /is/ voltak és tenyésztettem 16 évig. Ezt a kérdést egyébként fél perc alatt megválaszolja egy jogász. Neki talán jobban hisztek...
2009. ápr. 13. 21:14
 19/38 A kérdező kommentje:
Beszéltem ma a nővel megint. Nem jártam sikerrel... Határozottan kijelentette hogy ő nem fogja ivartalaníttani a kutyáját (mert később akar majd kiskutyákat és kiállításra is hordja), és az ő dokija azt mondta a vetéltetés pedig megviseli a kutyát. Persze az nem érdekelte hogy a kutyája belehalhat a szülésbe, mert a dokija szerint ki tudja majd hordani... Mondtam neki hogy ivartalanítás/vetéltetés felét fizetem, de nem érdekelte. Most kiegyeztünk abban hogy nekem kell gazdát találnom majd a kölyköknek, pénzt nem követel.. Hát kössz:(
2009. ápr. 13. 21:19
 20/38 anonim ***** válasza:
34%
Nos ez azt jelenti, amit legtöbb kan gazdája gondol? Hogy nekik semmi dolguk? Lehet, hogy jogilag a szuka gazdájának kell vigyázni. De ha én vigyázok, akkor se mászáljon az én kertbemben meg azt utcán a kan kutya mondván, hogy ő csak kan... És a akkor is legyen már megcsinálva a kan kerítése is! Még akkor is, ha a szukámnak nem tud kárt okozni, mert én vigyázok...
2009. ápr. 13. 22:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!