Beagle kutyám felcsinálta a szomszéd bolognese kutyáját. A szomszéd most kártérítést kér, és azt akarja hogy én fizessem a szüléssel kapcsolatos összes költséget és a kutyák felnevelését. Jogos ez?
Ha jövő héten mész a dokihoz a tieddel, akkor esetleg kérdezd meg az ő véleményét a dologról. Szerintem tud neked tanácsot adni, gondolom találkozott már hasonló esetekkel.
Én írnék egy papírt és átvetetném a nővel, hogy állom a vetéltetés költségét, és ha ezt nem fogadja el, akkor már nem fogja tudni a további költségeket rádsózni.
De beszélj a dokiddal!
De ha nem ivartalanítja azt a kutyát, akkor mit akar?? gondolta, hogy majd az ő tündibündi kis kutyukáját nem bántja senki? rábaszott csúnyán. Ha meg nem akarja ivartalanítani szerezzen be mellé egy kant. Istenem. kész vagyok az ilyenektől, amikor a kutyának még ki is törlik a nagydolog után -.- bánjon az ember tisztességesen egy kutyával, de amikor ezt túlzásba viszi akkor az csak szegény állat rovására megy. az ilyenek belepusztulnak egy megfázásba is. És ezen van fennakadva, hogy a szegény pici áldozat kevezékeket fog fialni? legalább annyira az ő felelőssége is lett volna vigyázni a kutyájára, mint a tied. de ha értene a kuytákhoz, akkor ezt előre látva vigyázott volna és talán ha már annyira szereti azt a szerencsétlen állatot, ha nem is vagytok beszélő viszonyban szólt volna, hogy szomszéd, ügyeljen a kutyájára, mert az enyém tüzel. Ez az ő mulasztása.
Császármetszés?!? basszus... (mér kell fizetni érte? biztosítása nincs még annak az ölebnek? XD)-.- na még egy ok arra, hogy ivartalanítsa. ha egy kutya már annyira túltenyésztett, hogymagától nem képes kihordani a kölyköket akkor inkább hagyja az egész szapordás projektet a fenébe.
Így van! Miért nem szólt? Ennyire ne legyen már miss hogy nem beszél a szomszédokkal. Ha elmondta volna hogy a kutyája tüzel akkor természetesen az én kanomat csak felügyelettel engedtem volna ki a házból. Nagyon ellenzem a szaporítást, így én akkoris erőszakoskodni fogok az ivartalanítás mellett (inkább emellett mint a vetéltetés mellett, legalább soha nem lesz vemhes szegény kutya többet).
Az egyik válaszolónak: Ki szoktam engedni a kutyámat, az utcára eső oldalon van beton a kerítés alatt, az kovácsoltvas cucc, de az oldalsó kerítések csak sima drótból vannak, viszont azt átnéztem rendesen hogy semmi lyuk ne legyen sehol. Kb 1 órára engedtem ki a beagle-ömet, és annyi idő alatt csinálta, ásott egy pici gödröt amin átkúszhatott.
én erre nem tudok válaszolni,hogy ki a hibás az esetért,de már megtörtént.remélem minnél hamarabb elviszi a kutyát és elveteti a kicsiket!!!!
mégcsak 8hónapos!és sokkal kisebb mint a tiéd.szerintem is irass vele alá egy papírt,hoggy a vetéltetés felét állod,de a többivel hagyjon békén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!