Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » És akkor a panelban tartott...

És akkor a panelban tartott kutyáknak van rossz élete? Kifejtve lent

Figyelt kérdés

Ma beszélgettem egy ismerősömmel. Kertes házban laknak. Van egy szép cane corso kutyájuk. Épp "tini" korban van.

Kérdeztem , hogy na viszi e majd suliba? Azt a választ kaptam , dehogy, drága!

Mondtam , hogy a fejére fog nőni.. de ő a szemere hányta, hogy jaj mert én már szakértő vagyok..

Kérdeztem mennyit viszi sétálni, hogy viszonyul a kutyus a többi kutyákhoz?

Válasz: dehogy viszem , itt a kert. Ugyan minek?? Meg itt van mellé 3kutya.

Na itt eléggé kiakadtam. Ok, hogy sulira sajnálja a pénzt, dehogy szerencsétlen kutya, ne lásson semmit csak a kertet,az már durva. El magyaráztam neki , hogy a kutyának kellenek a szagok , ingerek , idegen kutyák társasága, megfelelő mozgatás, hiszen a kert nekik olyan , mint neki a szobája. És akkor még én éreztem magamat kellemetlenül , hogy megpróbáltam felvilágosítani a kutya tartás velejáróival. Ja és még hozzám vágta azt , hogy ő mindent elolvasott a cane corso-ról.;)

Nekem staffordom van lakásban tartva, és már nem egyszer megkaptam , hogy állatkínzás kutyát lakásban tartani. Hát nem is tudom , lehet többet van vele foglalkozva mivel állandóan együtt vagyunk, pedig még csak kölyök!!

Vélemények?

2011. aug. 12. 14:49
1 2 3
 11/25 Valaki Renáta ***** válasza:
100%
Hát igen. Ezt csak azt tudja igazán, aki mentett már kutyát....
2011. aug. 12. 16:06
 12/25 anonim ***** válasza:
58%
Attól,hogy vannak kutyák még rosszabb helyzetben,még állatkínzás így tartani a kutyát.
2011. aug. 12. 16:08
 13/25 Valaki Renáta ***** válasza:

Ez nem egy távoli probléma. Ezrével vannak kutyák sintértelepeken. Minden városban, nagyobb településen ott ahol mi is élünk mellettünk zajlik mindez!

És az emberek tudomást sem vesznek róla...

(Egyszer mindenkinek megérné bemenni a lakhelyén egy ilyen telepre. Jóérzésű ember aki megteheti biztosan nem térne haza üres kézzel.)

Én eddig 5 kutyát mentettem, voltam már ideiglenes befogadó is - ami nagyon kevés:(

És akkor még hol vannak a többi esetek amiket észre sem akarunk venni...

2011. aug. 12. 16:32
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy kertben van rossz sora kutyáknak nem azt jelenti hogy MINDENKI úgy tartja őkat! A fejem teszem rá, hogy házban is ugyanannyi szenvedő kutya van, csak azokat nem látni mert a házban vannak... Hogy elviszed sétálni? Nagy dicsőség, ha egyszer nincs más lehetőséged, mert nem akarod, hogy a házba végezze. Nem ezzel kéne dicsekedni... Ettől még szenvedhet egy kutya bent is. Szóval le kéne szokni erről a kertezésről. Van rossz gazda meg jó gazda, és nem az számít, hogy a kutya hol lakik. Ilyen egyszerű.

Az meg különösen bunkó dolog hogy egyesek megMONDJÁK, náluk jobb kapcsolata nem lehet a kutyájával annak aki kint tartja. Nem a mennyiség a lényeg hanem a minőség. Lehet hogy egész nap együtt vannak, de lehet hogy ez csak arról szól, hogy a gazda bámulja a tv-t a kutya meg unatkozik mellette.

Ez a véleményem. Szerintem én sokkal többet foglalkozok a kutyáimmal, mint te és kint tartom őket. Most akkor mi van? Hűha.

2011. aug. 12. 16:49
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj , hogy magadat (normális kutyatartót) hasonlítod olyanhoz , aki nem rendesen tartja a kutyáját így ha ezt nézed persze hogy jobb a panel.

Na de most hasonlítsd össze ugyan ezt a rossz tartási körülményt panel és kertes ház között.Mert vannak olyanok is akik panlban laknak , a kutyát pedig nem viszik le sétálni sehova hanem inkább alomra sz4ratják a kutyát.Na most akkor a 2 közül melyiknek a jobb , annak a kutyának amelyiknek van egy 200-300 nm-es kertje (és ez még nem is egy nagy kert) és abban tud szaladgálni és labdázni a gazdájával , vagy annak a kutyának amelyik egész életét egy 50-80nm-es házban élheti le ahol kb semmit sem tud csinálni ?

2011. aug. 12. 16:57
 16/25 anonim ***** válasza:
16:49 jól beszél.
2011. aug. 12. 16:58
 17/25 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudom miért kell azokat piszkálni és állatkínuónak tartani, akik panelba tartanak kutyát! Piszkáljátok azokat, akik ütik, meg rúgják a kutyáikat, ja meg állandóan elletik őket, de ne azokat, akik panelba tartanak kutyát. Egy kutya nem vadállat, ismétlem nem vadállat. Nem az erdőből hozza az ember. A mostani kutyákat az ember tenyésztette az adott igényeknek megfelelően! Nekem 45 nm-en két afgán agaram van. Na erre varjatok gombot! Igényesen tartom őket(normális etetés, orvosi felügyelet, kiállítások, stb.), naponta 2 óra kirándulás, ill. naponta többször sétáltatva vannak még, hogy elvégezzék a dolgukat (természetesen a sz@r felszéve utánnuk, még mielőtt itt valaki rinyálna)
2011. aug. 12. 17:03
 18/25 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: ma 16:49

Nem tudom hol láttad azt , hogy én dicsekednék azzal , hogy sétáltatom a kutyámat, ne forgasd ki a szavaimat.

Egyébként meg erről van szó , te azt mondod le kellene szokni a kertezésről , én azt mondom le kellene szokni a panelozásról..

De végülis igen , van jó gazda , van rossz gazda. Csak tudod engem is zavar, hogy mindig ezt hallom , hogy a panelba de szär dolga van szegénykének. Közbe meg nem látnak mögé a dolgoknak.

2011. aug. 12. 17:08
 19/25 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: ma 16:57

Igen , nekünk nincs 200-300nm-es kertünk , de a házunk mögött van ettől nagyobb rét, ahol kedvükre szaladgálhatnak , játszhatnak a kutyák. Sőőt, tőlünk 15perces sétára megint csak egy nagy kutyafuttató. Félórányi autózás , és a Bükkben vagyunk.

Na mindegy, csak azt akarom mondani , nem olyan rossz nekik a panelba. Persze titeket is tisztellek , amiért rendesen játszotok a kutyátokkal , sétáltatjátok.

Üdv

2011. aug. 12. 17:13
 20/25 anonim ***** válasza:
Mindenkit piszkálnak valamivel. A legtöbb ember kibírja. Na most akkor mi lesz?
2011. aug. 12. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!