Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » És akkor a panelban tartott...

És akkor a panelban tartott kutyáknak van rossz élete? Kifejtve lent

Figyelt kérdés

Ma beszélgettem egy ismerősömmel. Kertes házban laknak. Van egy szép cane corso kutyájuk. Épp "tini" korban van.

Kérdeztem , hogy na viszi e majd suliba? Azt a választ kaptam , dehogy, drága!

Mondtam , hogy a fejére fog nőni.. de ő a szemere hányta, hogy jaj mert én már szakértő vagyok..

Kérdeztem mennyit viszi sétálni, hogy viszonyul a kutyus a többi kutyákhoz?

Válasz: dehogy viszem , itt a kert. Ugyan minek?? Meg itt van mellé 3kutya.

Na itt eléggé kiakadtam. Ok, hogy sulira sajnálja a pénzt, dehogy szerencsétlen kutya, ne lásson semmit csak a kertet,az már durva. El magyaráztam neki , hogy a kutyának kellenek a szagok , ingerek , idegen kutyák társasága, megfelelő mozgatás, hiszen a kert nekik olyan , mint neki a szobája. És akkor még én éreztem magamat kellemetlenül , hogy megpróbáltam felvilágosítani a kutya tartás velejáróival. Ja és még hozzám vágta azt , hogy ő mindent elolvasott a cane corso-ról.;)

Nekem staffordom van lakásban tartva, és már nem egyszer megkaptam , hogy állatkínzás kutyát lakásban tartani. Hát nem is tudom , lehet többet van vele foglalkozva mivel állandóan együtt vagyunk, pedig még csak kölyök!!

Vélemények?

2011. aug. 12. 14:49
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
9%

Ez mind szép és jó, de a másik félnek van igaza.

Kutyaiskolát nem mindenki engedheti meg magának, a kertes részben teljesen korrekt. Ha van másik 3 kutya mellé akkor azt hiszem minden téren megtanulja a dolgokat, én se viszem minden nap sétálni a kutyát, összeengedem a kettő kutyámat és végkimerültségig játszanak ami azt hiszem többet jelent mint az én tropa lábammal elbicegnénk 2 utcát.

2011. aug. 12. 14:53
 2/25 anonim ***** válasza:
24%

Első résszel totálisan egyetértek, azzal viszont nem, hogy egy kutya lakásba való. Egy kutya sem való lakásba, max. a padlócirkálók, de em egy staffi... Na mindegy is, nem veled akarok vitázni. :)

Már én nem egyszer jártam így. Én inkább a macskákról, nyulakról tudok sokat, mert én azokat tartom. Rühellem, mikor valaki azt mondja, hogy macskának jó a házikoszt, stb. Meg hogy minek ivartalaníttatni, olyan cukik a kicsik, meg hát hadd élvezkedjen... Meg, hogy jó a Kitekat, mert azt nyomja a tévé...

Na mindegy is, szóval úgy tűnik, egy húron pendülünk ilyen témában. Nagyon sok tudatlan, buta ember van, amivel önmagában még nem is lenne baj, csak akkor az ilyen e tartson állatot.

2011. aug. 12. 14:55
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Abban igazad van hogy minden kutyát vinni kell sétálni akármekkora udvaron van mert egy idő után be fog kattani és tombolni fog..A kutya iskolát megértem nem feltétlen kell vinni ha elbírtok vele magatok de van pár kutya fajta azoknak kell mert nehezen nevelhetőek kicsit makacsok.Panelal szerintem semmi baj ha eleget foglalkozol vele egy ismerősömnek 2 huskyja van 1 panelba napi 3x sétálnak 1.5 órát és nagyon jól meg vannak versenyeket is nyert velük :)
2011. aug. 12. 15:00
 4/25 A kérdező kommentje:

Szerintem még mindig jobb dolga van velem a lakásban , mint a tanyasi dingóknál akik harcoltatni hordják őket :D

Na de tényleg, kinek mi a véleménye. Csak annyira imádom az állatokat, dühít , hogy egyesek ennyire letolják az igényeiket.

2011. aug. 12. 15:01
 5/25 anonim ***** válasza:
hát sajnos ez van a hülyék mindig többen lesznek :(, hiába van kertes házam minden nap ha tehetem kiviszem ha hazaérek még éjszaka 10-11 fele is néha. nekem is van nem egy ismerösöm aki váltig álltija hogy ott a kert minek vele sétálni, nem érdemes velük vitatkozni csak sima parasztok ennyi .:)
2011. aug. 12. 15:03
 6/25 A kérdező kommentje:

Ja egyébként mi sem vagyunk eleresztve , de felmerült bennem a kérdés, hogyha sulira nincs pénz, akkor az ajánlott oltásokra ??stb stb.

Én inkább rászánom azt a pénzt, valamin megspórolom :/

2011. aug. 12. 15:09
 7/25 Valaki Renáta ***** válasza:
100%
Igen a kerti kutyákat is kell sétáltatni. De ez még önmagában kevés, kell egy olyan hely is ahol el lehet engedni póráz nélkül is, mert itt kezdődik a kutyával való foglalkozás, hogy nem elfelé szalad a gazdától...
2011. aug. 12. 15:14
 8/25 Valaki Renáta ***** válasza:
100%
Persze, ha valaki meg akar menteni egy kutyát sintértelepről és nem sétáltatja, csak egy nagy kertben élhet, szaladgálhat, szeretik stb. akkor már megérte annak a kutyának hogy megmentették.
2011. aug. 12. 15:17
 9/25 anonim ***** válasza:
73%
Három kutyára van pénz, kutyasulira nincs. Én ha bevállalok egy kutyát, akkor a teljes tartási költséget szem előtt tartom, a kajától az orvoson keresztül a kutyasuliig. Épp ezért van csak egy kutyám, mert nem bírnám mindezeket több kutya esetén. Dehát mindenkinek más az értékrendje. Amúgy meg lehet nézni az ilyen "nagy a kert, minek azt sétáltatni" típusú embereket, általában más tekintetben is furcsák.
2011. aug. 12. 15:30
 10/25 anonim ***** válasza:
63%

Olvasd el ezt, aztán gondold végig újra, tényleg olyan rossz dolga van-e az általad említett cane corso-nak!

[link]

2011. aug. 12. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!