És akkor a panelban tartott kutyáknak van rossz élete? Kifejtve lent
Ma beszélgettem egy ismerősömmel. Kertes házban laknak. Van egy szép cane corso kutyájuk. Épp "tini" korban van.
Kérdeztem , hogy na viszi e majd suliba? Azt a választ kaptam , dehogy, drága!
Mondtam , hogy a fejére fog nőni.. de ő a szemere hányta, hogy jaj mert én már szakértő vagyok..
Kérdeztem mennyit viszi sétálni, hogy viszonyul a kutyus a többi kutyákhoz?
Válasz: dehogy viszem , itt a kert. Ugyan minek?? Meg itt van mellé 3kutya.
Na itt eléggé kiakadtam. Ok, hogy sulira sajnálja a pénzt, dehogy szerencsétlen kutya, ne lásson semmit csak a kertet,az már durva. El magyaráztam neki , hogy a kutyának kellenek a szagok , ingerek , idegen kutyák társasága, megfelelő mozgatás, hiszen a kert nekik olyan , mint neki a szobája. És akkor még én éreztem magamat kellemetlenül , hogy megpróbáltam felvilágosítani a kutya tartás velejáróival. Ja és még hozzám vágta azt , hogy ő mindent elolvasott a cane corso-ról.;)
Nekem staffordom van lakásban tartva, és már nem egyszer megkaptam , hogy állatkínzás kutyát lakásban tartani. Hát nem is tudom , lehet többet van vele foglalkozva mivel állandóan együtt vagyunk, pedig még csak kölyök!!
Vélemények?
Ez mind szép és jó, de a másik félnek van igaza.
Kutyaiskolát nem mindenki engedheti meg magának, a kertes részben teljesen korrekt. Ha van másik 3 kutya mellé akkor azt hiszem minden téren megtanulja a dolgokat, én se viszem minden nap sétálni a kutyát, összeengedem a kettő kutyámat és végkimerültségig játszanak ami azt hiszem többet jelent mint az én tropa lábammal elbicegnénk 2 utcát.
Első résszel totálisan egyetértek, azzal viszont nem, hogy egy kutya lakásba való. Egy kutya sem való lakásba, max. a padlócirkálók, de em egy staffi... Na mindegy is, nem veled akarok vitázni. :)
Már én nem egyszer jártam így. Én inkább a macskákról, nyulakról tudok sokat, mert én azokat tartom. Rühellem, mikor valaki azt mondja, hogy macskának jó a házikoszt, stb. Meg hogy minek ivartalaníttatni, olyan cukik a kicsik, meg hát hadd élvezkedjen... Meg, hogy jó a Kitekat, mert azt nyomja a tévé...
Na mindegy is, szóval úgy tűnik, egy húron pendülünk ilyen témában. Nagyon sok tudatlan, buta ember van, amivel önmagában még nem is lenne baj, csak akkor az ilyen e tartson állatot.
Szerintem még mindig jobb dolga van velem a lakásban , mint a tanyasi dingóknál akik harcoltatni hordják őket :D
Na de tényleg, kinek mi a véleménye. Csak annyira imádom az állatokat, dühít , hogy egyesek ennyire letolják az igényeiket.
Ja egyébként mi sem vagyunk eleresztve , de felmerült bennem a kérdés, hogyha sulira nincs pénz, akkor az ajánlott oltásokra ??stb stb.
Én inkább rászánom azt a pénzt, valamin megspórolom :/
Olvasd el ezt, aztán gondold végig újra, tényleg olyan rossz dolga van-e az általad említett cane corso-nak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!