Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet észrevenni ha a...

Hogyan lehet észrevenni ha a kutya már szenved? Nagyon kivagyok!

Figyelt kérdés
van egy 18 éves tacsim,napok ota fekszik ma már menni is alig bír!Mitcsináljak vele,nagyon sajnálom.:-((
2009. ápr. 7. 12:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%
Hát 18 éves tacsitól mit vársz?Ilyen öregen általában már csak fekszenek.Az is lehet hogy nincs sok hátra neki:(de nem akarlak elkeseríteni
2009. ápr. 7. 12:29
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
lehet, hogy már megvannak számlálva a napjai...az én háziállatom is amikor már öreg volt, csak feküdt és nem evett semmit.
2009. ápr. 7. 12:32
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi idősen a legtöbb esetben már hagyni kéne természetesen elmenni, hacsak nem szenved a kutya. Az, hogy nem tud már járni, arra utal, hogy szegénynek csak pár napja van hátra. Viszont ha ettől függetlenül más betegsége nincs, akkor nem mondanám, hogy szenved, mert ez az élet rendje. Ha ez elhúzódik 2 hétnél tovább anélkül, hogy a kutya meghalna, akkor viszont már érdemes kikérni az állatorvos véleményét az elaltatásról, hiszen az már tényleg csak egy vegetáló stádium, valószínűleg enni/inni se tudna már magától.

Várj még vele néhány napot, szerintem békébe el fog menni.

Sajnálom, de nagyon szép kort ért meg.

2009. ápr. 7. 12:32
 4/13 A kérdező kommentje:
Elaltatni sajnálnám! hadjam igy?
2009. ápr. 7. 12:33
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Amíg eszik, iszik nincs baj, élni akar. Ha fájdalma van, az látszik rajta(nem is eszik akkor). Betegség és látható szenvedés nélkül elmehet békében, akkor békén lehet hagyni. Ha már nem eszik, én akkor vinném dokihoz.
2009. ápr. 7. 12:35
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Elaltatni akkor kell, ha szenved és akkor már nem kell sajnálni, hisz az segítség neki.
2009. ápr. 7. 12:37
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
ha nem s ir ,meg nem látod rajta hogy fájdalmai lennének akkorr szerintem haggyad csak. nekem egy terrierem volt 18 mikor elment,és mi is hagytuk,a végén már cumisüvegbol lett etteve,mert nem voltak fogai,egy nyári éjjelen békésen elaludt...és enm kelt fel többé.
2009. ápr. 7. 12:38
 8/13 anonim ***** válasza:
68%

Édesem!:(

Ez annyira elszomorít :( Nekem is van egy öreg kutyám,ha nagyon szenvedne elaltatnám,sajnos :( viszont ha csak feküdne,nem nyüszítene ,mellette lennék a végsőkig...simogatnám és sírnék felette... :(

Lehet,elvinném dokihoz is végülis...

...lehet,hogy már mindegy lenne,de azért az állatorvos mégis csak okosabb...

2009. ápr. 7. 12:44
 9/13 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszokat!kismamánként sajana nem jó hogy ilyen ideges feszült vagyok!de kitartok mert 11 éves korom óta van velem!
2009. ápr. 7. 14:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Tiszta szivemböl sajnálom.
2009. ápr. 7. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!