Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy is van ez, valaki esetleg...

Hogy is van ez, valaki esetleg ötlet?

Figyelt kérdés

Üdv, egy három részből álló kérdést szeretnék feltenni amire szerintem sosem fogok értelmes választ kapni. Szóval, először is fel nem tudom fogni hogyan lehetnek ilyen-olyan mániás emberek akik már szinte emberszámba sem veszik akik szaporítanak, szaporítótól vesznek kutyák. Igen, sajnos olyan világban élünk ahol nem feltétlen a legnemesebb munkával keressük kenyerünket, de könyörgöm ők csak szaporítók, lehetőséget adnak azoknak az embereknek akik nem tudnak 60-100 ezer forintot kiadni egy kutyáért, és igenis a szaporítók azok akiktől lehetőséget adnak ezekre, elismerem nem a legjobb módszer a pénzkeresésre de a rablásnál, csalásnál, lopásnál ezerszer jobb. A másik kérdésem az lenne hogy miért nézik le azokat akik szaporítótól veszik a kutyájukat mert csak utánozni tudom magam, de nincs arra pénzük hogy a havi fizetésüket egy kutyára áldozzák. Én is szaporítótól vettem a kutyámat de ettől függetlenül az egész napot vele töltöm, télen nyáron viszem sétálni, szünetben és iskolaidőben is felkelek hajnal 6kor csak azért hogy ne szakítsam meg a rutinos táplálkozását és ha valami probléma van megkérdezem azt itt gyakori kérdéseken vannak olyanok akik pofátlanul csak annyi válaszolnak "mi a f*szért szaporítótól veszel"? talán azért mert csak erre van pénz barátom. Az utolsó kérdésem pedig az lenne, ami ugyancsak a pénzzel kapcsolatos hogy mi a francért ne lehetne nekik olcsóbb tápot venni? Tudom az Acana meg Orijen tápokban minden megvan, de könyörgöm hát nincs nekem 1000 forintom minden másnapra, mert ugye fél kiló tápot megeszik naponta a kutya.. Ugyanúgy megkap mindent szerintem, tény hogy nem a legminőségibb tápot kapja de akkor sem száraz kenyérrel etetem hanem a boltokban kapható rendes tápot, gondolom nem azért engedélyezték a forgalmazását mert szárított szart árulnak. Ennyi lett volna amit megszeretnék tudni, rengeteg dolgot nem írtam le mert úgy gondolom így is csak a savazás fog várni a hozzászólásokban. Tudom hogy a hozzászólások 90% abból fog állni hogy minek tartok állatot ha nincs pénzem a maximális tartásra, erre csak annyit válaszolnék, igenis volt, van, és lesz olyan gazda aki nem tudja anyagilag támogatni a kutyáját, de igenis szívből szeretni nem úgy mint néhány TENYÉSZTŐ, aki annyit tesz hogy eteti fedezteti orvoshoz viszi a kutyáját...

Remélem kapok valami normális választ.

Üdv, Titanium9.

2011. júl. 23. 16:39
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Leírtam, ezt a szitut már. Egyrészt félek hogy meg spórolok 150 ezer forintot, vagy tegyük fel 100at rá egy hétre megdöglik az adott kutya valami ok miatt. És oda a 2 évi spórolt pénzem, azért is szerettem volna először venni egy példányt akit mellesleg nagyon szeretek és szaporítótól vettem.
2011. júl. 23. 22:00
 22/27 anonim ***** válasza:

na de ha az agyasok elépzelése szerint mindenki tenyésztőtől venne kutyát vagy örökbefogadna menhelyről és azt ivartalanítaná MINDENKI akkor egyszer elfogyna a menhelyi kutya vagy nem?

ha azt mondod hogy nem akkor magadat hazuttolod meg

2011. júl. 23. 22:11
 23/27 anonim ***** válasza:

Nem olvasom vegig a valaszokat lehet ismetlek, akkor bocsanat.

tehat te szeretnel egy x fajtaju kutyat, termeszetesen egeszsegeset, kolykokot eddig oké... de nincs meg ra a kello penz... En nagyon szeretnek egy x markaju autot, termeszetesen ujat es mukodokepeset... Na akkor most en is megkaphatom? esetleg lopok egyett magamnak?

A vilagon sok minden van amirol almodik az ember, haz, auto, taska, cipo... ezekert megkell dolgozni, vagy ha nagyon nincs akkor beerem egy kevesbe markassal ( kutyak eseteben keverek, kicsit idosebb...)

Az elet mar csak ilyen.

Vettel egy szaporitott kutyat, most jobb esetben meguszod komoly betegseg nelkuk (rosszabb esetben par even belul kiderul hogy ilyen olyan baja van es koltheted a szazezreket orvosra, de szivbol remelem hogy nem igy lesz)

DE, hogy meszebbre is lass, megvetted a kutyat, ezzel biztattad a szaporitot hogy gyartson meg... lehet hogy a kovetkezo alomba mar lesznek nagyon beteg kutyak, amit szinten hazavisz egy olyan naiv kedves kisgyerek mint te, es vegig kell neznie ahogy meghall a kutyus...

Bizony ez mind benne van a pakliban, meg az is hogy "olcson" barki atgondolas nelkul megveheti a kutyat, lehet bantani fogja, kinozni, elletni, kidobni... a tenyeszto szuri a jelentkezoket, a szaporito nem.

Fiatal vagy meg, ha jol emlekszem valahol azt irtad 15?, igy is buszke lehetsz magadra mert nagyon sok mindent tudsz az allatokrol, ertelmes gyerek vagy ez latszik, de messzebbre kell latni, a kutyazas nem csak a sajat boldogsagodbol all, hiaba szeretjuk az allatot ha nem tudjuk kielegitani az igenyeit (legyen az orvosi kezeles, atlagos minosegu tap...) jol hangzik persze hogy a kis ember is juthat szep kutyahoz de sajnos sok olyan dolog van a hatterben amirol nem tudsz es nem is tudhatsz a korod miatt.

2011. júl. 23. 22:47
 24/27 anonim ***** válasza:
És ha ésszerűen belegondolsz, hogy lehetne elérni hogy mindenki ivartalanítsa a kutyáját? Úgy is lesz sok laikus mindig aki kutyát vállal és nem is néz utánna rendesen a dolgoknak, pl. a faluban a legtöbb eset ilyen, meg elég sok tapasztalatlan gazdi van. "Pár" ember mindig lesz, aki szentül fogja hinni, hogy az ő kutyuskájának kellenek babák, mert kell neki az élvezet, így olyan szomorú, stb...
2011. júl. 24. 08:21
 25/27 A kérdező kommentje:
Mikor megvettem nagyjából tisztában voltam vele hogy mik a következménye, de remélem hogy nem így lesz. Eddig semmi probléma nem tűnt fel, talán az hogy kissé hiperaktív mert egész nap rohangál, de ez azt hiszem mint a mostani korával jár (7 hónapos) mint azzal hogy szeret játszani, úgy vélem ez nem nagy probléma. Tény és való hogy sokat nem tudok még az állatokról, illetve az adott kedvenc fajtámról azaz az Amstaffról. Viszont amint látod próbálok mindenben tájékozódni könyvekből illetve itt a weboldalról már persze ha írnak az emberek értelmes elfogadható válaszokat.
2011. júl. 24. 08:54
 26/27 anonim ***** válasza:

Dusty teljesen 100%osan igazad van kivéve addig míg egy kutyaimádó be nbem kerül a parlamentbe közel a tűzhöz.

Elrendeli hogy minden ten yésztő csak ivartalanított kutyát adhat el kivéve mondjuk más tenyésztőnek vagy ha maga akarja felhasználni (nemtom hogy megy ez náluk) és minden menhelyről csak ivartalanított kutya kerülhet ki akkor honnan hozol olyan kutyát ami nincs ivartalanítva? a szaporítótól aki mondjuk börtönbe kerülhet egy újabb törvény miatt ami nem komálja őket? Lécci erre válaszolj én elismertem hogy igazad van de mutattam olyat ami leheteséges

2011. júl. 24. 10:50
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Én pl azt nem értem, hogy míg a macskásoknál a kori ivartalanítás illetve az ivartalanítási szerződés bevett gyakorlat addig a kutyáknál miért nem? Én nemrég vettem egy brit rövid szőrű cicát és minden tenyésztő akivel beszéltem úgy adta, hogy ha ivartalanítom akkor olcsóbb ha nem akkor drágább...

Nálunk kutyásoknál semmi egyetértés ebben a témában... én is adok ivartalanítási szerződést és nem egy gazdijelölt csapta már rám a telefont mikor megtudta. Nálunk 3 kategória van egy alomban: kiállítási minőség amit csak tenyésztőknek adok oda vagy olyannak aki viszi kiállításra, olyan kicsik akik szépek de nem ragaszkodom a kiállításhoz, valamint olyan kizáró hibával rendelkező kicsik akik kiállításra /tenyésztésre alkalmatlanok (pl színhibás) az utóbbi két esetben az elsőnél ha hobbyra kérik a kicsit akkor ivartalanítási szerződéssel adom és olcsóbban a másodiknál automatán jár mellé a szerződés.

Nem tudom felfogni, hogy hobbyra minek valakinek ivaros kutya... mint ahogy pl nekem se volt szükségem ivaros cicára így most 4 hónaposan már túl is van a műtéten a picurka.

2011. júl. 24. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!