Hogy is van ez, valaki esetleg ötlet?
Üdv, egy három részből álló kérdést szeretnék feltenni amire szerintem sosem fogok értelmes választ kapni. Szóval, először is fel nem tudom fogni hogyan lehetnek ilyen-olyan mániás emberek akik már szinte emberszámba sem veszik akik szaporítanak, szaporítótól vesznek kutyák. Igen, sajnos olyan világban élünk ahol nem feltétlen a legnemesebb munkával keressük kenyerünket, de könyörgöm ők csak szaporítók, lehetőséget adnak azoknak az embereknek akik nem tudnak 60-100 ezer forintot kiadni egy kutyáért, és igenis a szaporítók azok akiktől lehetőséget adnak ezekre, elismerem nem a legjobb módszer a pénzkeresésre de a rablásnál, csalásnál, lopásnál ezerszer jobb. A másik kérdésem az lenne hogy miért nézik le azokat akik szaporítótól veszik a kutyájukat mert csak utánozni tudom magam, de nincs arra pénzük hogy a havi fizetésüket egy kutyára áldozzák. Én is szaporítótól vettem a kutyámat de ettől függetlenül az egész napot vele töltöm, télen nyáron viszem sétálni, szünetben és iskolaidőben is felkelek hajnal 6kor csak azért hogy ne szakítsam meg a rutinos táplálkozását és ha valami probléma van megkérdezem azt itt gyakori kérdéseken vannak olyanok akik pofátlanul csak annyi válaszolnak "mi a f*szért szaporítótól veszel"? talán azért mert csak erre van pénz barátom. Az utolsó kérdésem pedig az lenne, ami ugyancsak a pénzzel kapcsolatos hogy mi a francért ne lehetne nekik olcsóbb tápot venni? Tudom az Acana meg Orijen tápokban minden megvan, de könyörgöm hát nincs nekem 1000 forintom minden másnapra, mert ugye fél kiló tápot megeszik naponta a kutya.. Ugyanúgy megkap mindent szerintem, tény hogy nem a legminőségibb tápot kapja de akkor sem száraz kenyérrel etetem hanem a boltokban kapható rendes tápot, gondolom nem azért engedélyezték a forgalmazását mert szárított szart árulnak. Ennyi lett volna amit megszeretnék tudni, rengeteg dolgot nem írtam le mert úgy gondolom így is csak a savazás fog várni a hozzászólásokban. Tudom hogy a hozzászólások 90% abból fog állni hogy minek tartok állatot ha nincs pénzem a maximális tartásra, erre csak annyit válaszolnék, igenis volt, van, és lesz olyan gazda aki nem tudja anyagilag támogatni a kutyáját, de igenis szívből szeretni nem úgy mint néhány TENYÉSZTŐ, aki annyit tesz hogy eteti fedezteti orvoshoz viszi a kutyáját...
Remélem kapok valami normális választ.
Üdv, Titanium9.
Én elfogadom hogyha valaki nem ad meg minden luxuskörülményt a kutyájának. DE szereti, áldoz rá időt, és megpróbál elég szakértelmet szerezni.
VISZONT sosem fogom megérteni aki szaporítótól vesz kutyát. Nálam nagyon egyszerűen áll össze a kép: szaporítás---> rossz a kutyának. Ha nem is azonnal annak az adott kutyának, de teljesen egyértelmű, hogy rossz a fajnak. És te kvázi támogatod, hogy rossz legyen nekik ha veszel. Hisz van rá kereslet és te azt növeled. Ha neked nem fontos annyira a törzskönyv, hogy ennyi pénzt áldozz rá, akkor miért nem hozol ki a menhelyről kutyát? Igenis akinek nincs elég pénze, annak kompromisszumot kell kötni. A menhelyen is van mindenféle kutya, ha esetleg egy fajta szerelmese lennél. A menhelyi kutyák már ott vannak, élnek, és bajban vannak. Ezért nem értem hogy miért vesz valaki szaporított kutyát, amikor ezzel gyakorlatilag gyártja a bajba kerülő kutyákat, ahelyett, hogy kihúzná őket onnan.
És az, hogy van néhány rossz tenyésztő, nem jelenti azt hogy általánosságban nem jók. Mindenféle emberből van rossz, ennek semmi köze ahhoz, hogy kutyázik.
Butaság azzal jönni, hogy régen milyen volt a kutyáknak.
Szerintem is tök felesleges manapság a sok gyógyszer, orvos, minőségi étel, terhesgondozás. Régen is megéltek az emberek, igaz szültek 10 gyereket amiből egy nőtt fel, és 40 évesen haltak meg. Persze ettől függetlenül fentmaradt az emberiség, de miért ne használhatnánk ki, hogy most jobb?
Amúgy pedig elég ritka, hogy valakinél nincs menhely és pont olyan kutyát szeret ami annyira ritka, hogy nincs menhelyen. Ha tényleg annyira ritka lenne akkor nem érné meg szaporítani sem.
szerintem teljesen igazad van titánium mert ha belegondolok én sem a legjobb ételt eszem ami kapható és nem is a legjobb ruhákban járok ami kapható akkor nézze többe egy szülő a kutyát akinek nemtom milyen kaját vesz mint a saját gyerekét akinek tescoba vásárol ételt?
a szaporítókról meg annyit hogy elitélendő amit csinálnak viszont az nem elítélendő ha nincs pénzem 100ezer forintos kutyára tehát nem kéne szidni a szaporítóktól vett kutyát és a gazdáját sem
aki meg szidja a szaporítót megnézném a baráti körébe mennyi ember van aki esetleg feketén dolgozik vagy egy-két dolgot feketén árul vagy vesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!