Mi a véleményetek erről a kennelről?
"furi, hogy a külföldi szállítmányozásról többet írnak, mint a szülőkről, vagy az elért eredményekről...
és "érdekes", hogy még csak most születtek meg az almok (egyszerre kettő :O ) de írja, hogy ők abban különlegesek, hogy nagyméretű, erős kutyákat tenyésztenek..."
Olvasd el. Se egy pedigré, se egy eredmény, semmi. Csak annyi, hogy a kutyák nagydarabok és rednózok...
"A pedigré, és az eredmények sem garantálják a tökéletes kiskutyát."
Valóban, de egy célpárosítsból nagyobb arányban lesz jó kiskutya,mint egy hasracspással eldöntött összerakásból.
"A szolgálati kutyák 90 %-ának nincs sem törzskönyve, sem kiállitási eredménye, és tenyésszemléje. "
FCI törzskönyve nincs maximum, mégis ismert a leszármazása-
"Mégis jók, és egészségesek."
És dolgoznak velük. A bládencsáklit kutyák dolgoznak?
Üdv!
Csala Tibor vagyok, és a kérdésben említett Kennel a mi tenyészetünk. Elolvastam a kérdésre adott "válaszokat". Az tény és való, hogy a kutyáinknak nincs törzskönyvük, de azt is illik megemlíteni, hogy a magyar pedigree-s Pit Bull-ok 90%-a hamis törzskönyvel fut...Mi is megtehetnénk, hogy beszerezzünk ilyen "fiktív" pedigree-ket a kutyáink számára, de nem tesszük...A magyar Pit Bull-os szcénában sajnos nincs hivatalosan elismert szépségverseny, csak kutyás sportok (súlyhúzás, falmászás, illetve kutyaviadal), így mivel mi elsődlegesen a küllemet tartjuk szem előtt, nyilvánvalóan nem lehetnek "eredményeink"...A vonaltenyésztés-t is természetesen lehet bírálni, de azt se felejtsük el, hogy több világ győztes kutya született a vonaltenyésztés eredményeként számos fajtánál. A "cigánysoros", "szaporító férges" hozzászólást nem kommentálom, hisz a tisztelt válaszadó úgy gondolom már minősítette Önmagát az imént említett szavakkal...
A Kennelünkben született kölyökről még egész biztosan fognak hallani a fajta szeretői, hisz ígéretes sport, illetve küllem kutyákat adtunk ki a kezeink közül. Több kölyök 3 hónapos korára meghaladta a 10 kg.-ot! Van olyan Tőlünk kikerült kiskutya akit terápiás kutyaként használnak egy beteg kisgyermek mellet, de ugyanakkor őrzés-védésre is vásároltak Tőlünk kölyköket.
Tisztában vagyunk azzal, hogy nem nyerheti el a munkásságunk mindenki tetszését és nem lehetünk mindenkinek szimpatikusak, de arra kérek mindenkit, hogy tájékozatlanul valamint a megfelelő információk hiányában csupán rosszindulatból ne állítsanak rólunk valótlan dolgokat.
Minden jót!
B'n'C Kennel
T. ezernyi okostojás!
Én vásároltam az említett helyről egy kiskutyát, így meg tudom osztani veletek a tapasztalataimat. A facen meg lehet tekinteni a kis Amirát, és a külső jegyekről lehet aztán ítélkezni. Amira jelenleg 14 hetes, 9 hetesen parancsra, jóformán tanítás nélkül ült, 10 hetes korában már megtanulta azt hogy addig nem nyúl az ételhez amíg nem mondom neki, vagyis ott ül és vár a parancsomra. 13 hetesen már jóformán szobatiszta lett. Eszméletlenül értelmes és jó idegrendszerrel rendelkező kutya, ugyanakkor fáradhatatlan, gyönyörű izomzatú és csontozatú, és a végsőkig megy. Szóval igazi pit bull. A tenyésztőről pedig csak azt tudom elmondani hogy azóta is tartjuk a kapcsolatot, mindenben segít tanáccsal és más téren is. Ezt tartom normálisnak, hogy eladás után is érdekli hogy mi van a kutyáival. Részben ezért is választottam ezt a kennelt. Az pedig hogy valaki milyen körülmények között él úgy gondolom nem tartozik a témához. Valószínű többen láttunk már szegényebb embert felkapaszkodni és komoly eredményeket elérni az életben, ill. olyat is akinek mindene meg volt mégis a béka segge alatt van. Végszóként mindenkinek csak ajánlani tudom őket és örülök hogy 2 év keresgetés után sikerült rájuk találnom és olyan kutyát találnom amilyenre nagyon régóta vágytam.
Hehehe, a "tenyésztő" a múltkor még az expresszen árulta a kutyáit, mert fel akarta számolni a "tenyésztetét".
A 90% -os kamu törzskönyv meg magyarázkodás, nem igaz! A magyar pites körből akiről kiderült hogy kamu pedes kiskutyákat árul, egyből kiközösítették.
Attól még, hogy három hónapos korára egy kis pit meghaladja a 10 kilót, még nem lesz se kivételes küllem, se kivételes sportkutya.
Az meg, hogy őrzővédőre vesz valaki kutyát, még nem biztos hogy az a kutya alkalmas lesz rá.
Egy három hónapos kiskutya idegrendszerére még nem lehet mondani, hogy extrastabil, mert az még bőven kialakulóban van.
A vonaltenyésztés valóban jó dolog tud lenni a hozzáértő kezében, ahogy egy borotva is jó dolog tud lenni egy mesterborbély kezében, de egy majomnak nem kéne odaadni.
"Eszméletlenül értelmes és jó idegrendszerrel rendelkező kutya, ugyanakkor fáradhatatlan, gyönyörű izomzatú és csontozatú, és a végsőkig megy. Szóval igazi pit bull."
Honnan tudod, hogy egy 14 hetes kiskutya a végsőkig megy?
Ha kipróbáltad, akkor egy szellemi rövidnadrág vagy, ha meg nem, akkor hazudsz.
Amúgy meg a legtöbb pit tenyésztő tartja a kapcsolatot a tőle kikerült kutyák gazdáival, szóval ez se extra dj zebulonnál.
Tenyésztőn itt nem az expresszes szaporítóférgeket értem...
"A szolgálati kutyák 90 %-ának nincs sem törzskönyve, sem kiállitási eredménye, és tenyésszemléje. Mégis jók, és egészségesek."
Hülyeség. A szolgálati kutyákat - Magyarországon - a rendőrség nagyrészt szaporítóktól szerezte be. Ennek ki is jött a hátulütője, mert betegek, ideggyengék és alkalmatlanok munkára. Pont nemrég volt egy ilyen botrány, hogy rajtaütöttek egy németjuhász szaporítótelepen és kiderült, hogy a tulaj a rendőrségnek adta el a kiskutyákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!