Mi tehetnék a kutya gazdája ellen?
Egy staffordshire-je van, és este futtatja. A kutya észre sem veszi a macskákat, ekkor a hülye faszi leszáll a bicajról, és felhívja rá a kutya figyelmét, ráuszítja. Ekkor a kutya végigkergeti a macskát az utcákon. Sokan félnek tőle, mert nem barátságos, sokszor agresszív állat. Az én macskámra is ráuszította már, de szerencsére nekem egy vadmacskám van, ő meg csúnyán lealázta a staffit.
Kinek jelenthetném ezt az esetet? Valami szeretnék tenni ezügyben, mert ez egy kis település, mindenki ismer mindenkit. Ezek nem kóbormacskák, hanem a mi macskáink!
Ehhez nincs joga!
Állandóan póráz nélkül sétál vele! Ki tehet ezügyben bármiléyen lépést is?(hivatalos személyre gondolok)
Kérlek segítsetek! Nem vagyok kutyaellenes, nekem is van kutyám, és bár nem kedveli a macskákat, nem bántja őket!
Én már beszéltem vele. Egy p.fej! Idősebb pasas. Tudom, hogy nem a kutya hibája, mert az azt csinálja, amire tanítják. Sajnos nagyon rosszul neveli. Az enyémnek is neki szokott menni. Persze én megvédem!
Szerintetek itt falun milyen állatvédőknek szóljak?
Ha tudsz videófelvételt kell készíteni és azt egy segítségkéréssel és helymeghatározással fel kell rakni a videómegosztó és a közösségi portálokra.
Előbb utóbb lesznek néhányan, akik szívesen elbeszélgetnek az emberrel.
Sok sikert!
Rám is szóltak már, hogy a kutyám megkergetett egy macskát. Én tudom a kutyáról, hogy nem bántja, csak megkergeti, már szorított be macskát sarokba, de megszagolta és otthagyta a remegő macskát.
Ennél az esetnél az önkormányzat által kijelölt kutyafuttatón volt a kutya póráz nélkül, ekkor vett észre egy macskát, amit megkergetett. Egy lakó szólt elég bunkó stílusban, hogy meg ne lássa még egyszer, mert ez lesz, meg az lesz, neki már 3 macskáját ölték meg kutyák és következménye lesz. Erre nekem is elszállt az agyam, kérdeztem, hogy mégis milyen következménye? És amúgy a macskája be van oltva? Mert ugye a macskákat is el kell látni a kötelező védőoltással. Ekkor persze már lapított.
Szóval meg kell találni a kompromisszumot, de azt ne várja senki, hogy a szabadon kóborló macskát ne kergesse meg néha egy-egy kutya. Ha pedig elfogja, így járt. Szelekció.
16:02!
A szándékosság és a véletlen között nagy a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!