Mit tehetnék? Mikor kutya sétáltatás közben biciglis gyerekek ingerlik kutyáimat.
igaz hogy a kutyák jól neveltek és nem ugranak nekik, de a kisebb kutya(törpe spicc) mindig nagyon ugatni kezd, a német juhász meg csak néz, nem különösebben zavarja.
de engem nagyon idegesítenek, mit mondjak nekik?
Azt,hogy bírjanak magukkal!
Vagy mond a kutyádnak,hogy "csipd meg" :)
Hátha megijednek..persze csak ha nem tudja miaz a csipd meg.
Nekem is volt ilyen,de mondtam nekik,hogy "most azzonal hagyák abban,mert nem vicces és ők se szeretnék szerintem,hogy nekik menyen a kutyám,ha véletlen elengedem a pórázt."
Nagy(!!)keverék kutyám van.
Ilyen németjuhász nagyságú,kicsit nagyobb.De nagyon jámbor,senkinek se menne neki.De abba hagyták.
Lehet,hogy nem szép dolog,de az se amit ők csinálnak és tényleg véletlen elránd a kutya elengedem a pórázt a kutya megy az útra,(gyerekek után),esetleg kifut ijedtében egy kocsi elé,és máris baleset történhet,persze ez eltúlzott helyzet,de nem lehetetlen.
Kezdetnek tisztázzuk ki jár tilosban. A biciklisek ugyanis alapesetben nem ott mennek, ahol kutyát sétáltatsz, és fordítva. Tehát ki nem megy a helyén?
Egyébként simán küldd el őket, bár jogilag semmi tilosat nem tesznek, kutyát ingerelni nem tilos, embert se...
itt Debrecenben a biciklis út a járda mellett van, mégis sokszor jönnek járdán, sőt motorosok is..:S
a bicajosok ott mennek ahol csak akarnak. :@
volt h biciklis dudálgatott a kutyusomnak a zebránál hiába kiabáltam neki h hagyja már abba:@
sok bunkó paraszt.
a gyerekek sem különbek, sajnos a szüleik nem tanították meg nekik h mit szabad és mit nem.
egyszer ha tudod sétálj vkivel, és állítsátok meg az ilyen gyereket és beszélgessetek el vele.
mást nem nagyon tehetsz, ha a felnőttek ilyen hü**ék, a gyerekek milyenek legyenek..:S
De hogyan érted azt h ingerlik ? (lehet h csak én nem értem de inkább tisztázzuk)
1.Ha biciklis gyereket lát elkezd ugatni/morogni ?
2.A biciklis gyerekek piszkálják a kutyádat ?
A 2. esetben szólj rájuk , kis gyerekeket könnyen el lehet zavarni.
Az 1. esetben viszont meg kell nevelni , minél hamarabb.
vagy probálj meg a küllök közé egy botot vagy bedobni vagy valahogy betenni, elég hatásos,aztán legalább abbahagyják a kutyáid idegesitését!
aztán szaladj el,mintha ott se lettél volna,én ezt csinálnám,a mocsok kölykökkel
Én tavaly nyáron megneveltem egy két porontyot.
Négy kaukázusim van, és rendszeresen sétáltatom őket.
A két kölyök mindig beszólt, hogy rondák, meg gyengék, stb.
Mondtam nekik amilyen csunyák az ő szemszögükből, olyan nagyot harapnak.
Nem hitték...
Egy nap éppen almát ettek, én meg elengedtem a kutyáimat, és ők meg meglepték a kétkölyköt.
El vették az almákat, a gyerkőcök, meg elsprinteltek a francba
Na erről ennyit. Úgy elterjedt a hírem, hogy mindenki úgy hív, hogy a kaus férfi...
Félemlítsd meg őket.
Ne buktasd el , mert súlyosan is megsérülhetnek.
először is kössz a válaszokat!
úgy szokott lenni hogy mikor sétáltatom a kutyákat, mindig direkt a kutyák előtt fékeznek le meg kiabálnak, már sokszor mondtam hogy hagyják abba, de nem akarják. egyszer tényleg rájuk kell ijeszteni. ja és egy föld úton szoktam őket legtöbbször sétáltatni, csak 1-2 gyerek szokott arra biciglizni de ezt az ingerlést mindig eljátszák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!