Segítség? Sajnos nagyon fiatal koromban kaptam meg a kutyámat és nem neveltem meg rendesen
most már 4 éves de egy nagy kennelbe tartjuk és este engedjük ki a kennelből....azért van a kennelre szükség mert az idegenekre nagyon ugrál és én se járok be hozzá a kennelbe mert igen nagytermetű és ha játéknál rám ugrik akkor el is esnék....sétálni se lehet vinni nagyon mert annyira akr menni hogy már majdnem megfojtja magát(az ajtón először megy ki és irgalmatlanul húz éés én meg tartom és szinte már lefekszik a földre annyira akar menni...én elvinném sétálni de a szüleim féltik hogy kitépi magát a kezemből..ezért mostanság az udvarba gyakorlok vele..ráteszem a pórázt és kinyitom a kennelajtót..ekkor azonban irgalmatlan lendülettel elindul a kapu felé én meg nem engedem hanem lefogom
nem tom hogy tudnám leszoktatni erről...minden nap elvinném sétálni csak meg kéne nevelnem...valami ötlet a húzás ellen??
esetleg ha szüleid attól félnek, hogy elránt, megkérheted apukádat, bátyádat (ha van), vagy egy erősebb barátodat, hogy vigyétek el együtt, és fogja ő is a pórázt, ha a te kezedből kitépné, akkor ő még tartsa, vagy hogy az elején, amíg nehézkes, addig vigye ő.
am tapasztalat, én is 10 éves voltam amikor kaptam a kutyusom, és ő is nagyon húzott mindig, amikor sétálni mentünmk, de annyira, hogy már hörgött, meg hányni akart, stb, de ez mondjuk az első 500 méteren, utána már szépen jött, nem mellettem, de nem feszült a póráz.
Nem néhány nap, de néhány hét és tényleg elhiszi, hogy lesz lehetősége másnap is sétálni, és akkor tényleg javul a helyzet addig viszont ki kell bekkelni valahogy, és az nem lesz könnyű.
Az előttem levők jó tippeket írtak, bármelyiket is választod (én a 85%-ossal értek egyet) kitartóan és következetesen alkalmazd, ne váltogasd a technikákat, csak ha néhány hét után sem működnek, akkor válts másikra.
Csak azért írtam, hogy tudd, ha türelmes vagy, és kitartóan minden nap foglalkozol vele, egy hónap múlva már biztosan látható javulás lesz, csak ne add fel egy hét után, ha azt tapasztalod, hogy nem megy. A legkisebb sikereknek örülj, ha pedig haragudnál gondolj arra, hogy miattatok vált ilyenné.
Nekem is pont ilyen kutyám van. Egy engedelmes, okos jószág, imádom, minden szempontból.
Ilyen kutyát bezárva tartani (bár ez minden fajátra igaz) kínzás. És épp az ilyen helyzetek miatt mondom, hogy kölyköknek NEM adunk kutyát. Na itt vége a lebaszás résznek.
Kutyaiskola. Vagy rengeteg időd és engergiád rá fog menni, de tedd azt, amit az előzőek írtak. Az ilyen kutya imád mozogni, dolgozni meg méginkább. És hiába van nagy területen, nem szaldgál. Te se szaladgálsz a lakásban, ugye kedves kérdező? Ezért van a séta. Ott vannak szagok, emberek, "ízek-zamatok", és persze sok-sok kutya, akikkel lehet haverkodni. Szocializáció! Juhúúú, micsoda buli egy-egy új kutya megismerése. :)
Tehát hajrá, nagyon okos kis "dögök", és rendkívül könnyű őket tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!