Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rosszul neveltem a kutyámat?...

Rosszul neveltem a kutyámat? Van egy tacskó-keverék kutyám. nem fiatal már, 8 éves. viszont a viselkedésével problémák vannak.

Figyelt kérdés
3 embert fogadott el maga körül, a világ összes emberével valami földöntúli haragban van. Én nem értem, nem bántotta senki és semmi rossz élménye nem volt, mégis szinte halálfélelme van, ha egy idegen már bejön az udvarra. Majd kiugrik a bőréből és valami földöntúli módon haragszik csak úgy alaptalanul mindenkire. Minden évben nagy dolog az oltás is, elvinni nem lehet, ha lejön a doki alig tudjuk megfogni szegényt és akkor is félelmében összerondítja magát szegény kutya..viszont minket 3 embert, elfogadott valahogy. simogatást, mindent enged. tehát nem értem mit csinálhattunk rosszul, félre lett nevelve?
2008. okt. 21. 10:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A tacskók hajlamosak ilyen viselkedésre, kölyökkorban különösen oda kell figyelni a társas szocializációra, megszokatni vele idegen emberek és kutyák közelségét,ezzel a benne lévő magas félelmi ingerköszöböt, általános bizalmatlanságot levinni, elnyomni.
2008. okt. 21. 11:29
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy rosszul nevelted. Az én kicsikém 7 éves, szálkásszőrű tacsi, és az őelőtte rottweilerekkel eltöltött 17 év sem volt elég tapasztalat ahhoz,hogy ráncba szedjem:)Sajnos elég furcsa a kapcsolatuk a külvilággal.
2008. okt. 22. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!