Egy tenyésztővel meg lehet állapodni részletfizetésben?
Tudom mivel jár egy kutyatartás,mennyibe kerül nekik az oltás,orvos,étel.....
Nem igazán tudnék most egyben kifizetni 10 ezreket és arra gondoltam hátha találok egy tenyésztőt akivel megtudnám beszélni a részletfizetést.(persze írunk róla papírt)
Szerintetek érdemes meg próbálni?
Nem,te azt nem érted, hogy NINCS törzskönyv nélküli kutya tenyésztőnél.
Aki ad, az nem tiszetsséges tenyésztő, valamit kavar
de ha ott a szerződés!!!!
amúgy meg példa: adok egy kutyát 70e. ért törzskönyvvel. odaírom, hogy nem kiállítási minőségű, de ő elviszi kiállításra, és a bíró is megmondja hogy mit keres ez a kutya kiállításon akkor meg nekem fog ott reklamálni hogy ha nem is kiállítási minőségű mér adtam törzskönyvet. aki meg nem viszi kiállításra minek tk??
ui.: nem szaporítók vagyunk, eddig se volt sok almunk, 1,5 éve tenyésztünk (lassan 2) és sok kiállításra járunk ahol eredményesen szereplünk. öszvissz nincs 10 kutyánk.
úgyhogy erről ennyit.
ezért lehet felülpecsételve kiadni a törzskönyvet, vagy ahogy egy előző írta ráírni filctollal.
De a törzskönyv jár a kutyával.
akkor megtartom...de kiváltom és ott van a fiókban (ilyen még nemvolt) de mi minden kölyöknek 5 hetesen kiváltjuk. Ha neki nem kell akkor így járt de egy színhibás kölyök akkor is 120 ezer ha visz TK-t és akkor is ha nem...innentől kezdve szerintem neki mindegy és örüljön neki, hogy nem 1000 euró volt a kutya...
Ugyanez a szűrések: mi minden kölyöknek csinálunk előszűrést ha hibás a kicsi ha nem...ez nem opció. Igen emiatt is drágább a kölyök de innen csak előszűréssel vihetik el
Egyébként nekem sem volt még olyan,hogy nem kell.
De akkor is ki lenne váltva.Leadom az alombejelentőt amikor 1-2 hetesek.
Különben is ez egy magyar idegbaj,a külföldi vevőnek ilyen eszébe sem jut. Se showminőségnél, se hobbinál.
ma 12:07
teljesen igazad van...külföldi vevő még ha hobbyra vinné is akkor is természetesnek tartja a törzskönyvet...nem is értem ezt a hisztit körülötte egy egy 5500 forintos papír, ha valaki nem kéri lehet ennyivel olcsóbb a kutya de ez nem egy olyan tétel ami befolyásolná az árat nagymértékben
sőt még nem is 5500, hiszen ha nem váltanámki a törzskönyvet, akkor nem kapok MEOE chippet. akkaor rakathatom be a dokival 5000-ért.
akkor már csak 500 forinttal olcsóbb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!