Honnét tudhatom, hogy tenyésztővel és nem tenyésztő és egyben szaporítóval van dolgom?
Figyelt kérdés
Barátnőm vásárolt egy törzskönyvezett kutyát egy kennelből, ami korrekt honlappal is rendelkezik. Járt a helyszínen, ahol minden rendben volt, a tulaj minden papírt megmutatott (törzskönyveket, orvosi papírokat a szűrésekről, oltásokról...) A kutya mégis diszpláziás lett 1 éves korára. Én most vennék kutyát, de ezek után nem tudom, hogy kiben bízhatok!?2009. aug. 25. 16:21
1/6 anonim válasza:
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Annyit találtam, hogy ha minden papírt és a helyet is ellenőriztem, akkor beszélgessek hosszan a tenyésztővel, amiből kiderül a motiváltsága. Akkor ezek szerint ennél nincs biztosabb ellenőrzési mód?
2009. aug. 25. 16:49
4/6 anonim válasza:
Diszplázia fel léphet akkor is, hogyha a kutya nincs helyesen táplálva például: nagy testű kutyának ugye nem szabad nagy fehérje tartalmú tápot adni, mer gyorsabban nő tőle mint a neki készült táptól, és ezért nem tud normálisan idejében fejlődni az izület, és fellép a displasia. Persze az örökletes azért gyakrabban jön elő... ha nem ragaszkodsz ahhoz hogy fajtatiszta legyen, akkor menj menhelyre, vagy szerezz egy keveréket, náluk nem fordul elő...
5/6 anonim válasza:
Vagy ugye ott vannak a fajtamentők.Igaz,hogy nem babakutyát kapsz,de egészséges állatot.
6/6 A kérdező kommentje:
Abszolút hajlok a menhelyről befogadásra így, hogy egyre többet tudok a Magyarországi helyzet felől. Viszont az nagyon bosszantó dolog, hogy ellenőrizhetetlenek a tenyésztők és sokkal nagyobb százalékban vannak a tisztességtelenek, mint a valóban állatszerető tenyésztők.
2009. aug. 26. 10:06
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!