Kapcsolattartás tenyésztővel?
Ha veszünk egy kutyát tenyésztőtől elvárja, hogy a későbbiekben is tartsuk a kapcsolatot vele. Ez miben merül ki? Elég csak pár képet küldeni időnként, vagy napi szinten naplóznom kell feléje?
Kérlek benneteket - akár tenyésztő, vagy tőle vásárolt tulajdonos - írjátok le hogyan megy ez a gyakorlatban.
Nekem tenyésztőtől vett dobim van. Nem kell minden napot naplózni, nálunk úgy van, hogy néha küldök róla képeket, és kb. három-négy havonta eljön meglátogatni minket (hogy milyen körülmények között él az eb). :D
Szerintem kb minden tenyésztőnél így van. :)
Van aki túlzásba megy és nem képes felfogni h nem olyan ismerkedős a másik fél...és debrecenből havonta képes Pestre elmenni vagy elráncigálni a a gazdát a kutyával csakhogy lássa, úgy csakkolja mint aki nem fogja fel h az adásvételi szerződés után már nem az övé a kutya.
De a mi tenyésztőnk jó fej rendes, e-mailben tartjuk a kapcsolatot, nem zaklat soha, de ha írok mindig válaszol, lehet rá bármikor számítani.
Az én kutyám keverék és egy kutyamentő egyesületttől van .
Kiskorától kezdve (amióta picike korában megtalálták) egy kedves embernél volt-egészen 7 hónapos koráig, szóval nagyon a szívéhez nőtt a kutyus, ezért az egyesület weblapján a fórumon mindig tájekoztatom őt az eseményekről, betegségekről, operációról, küldök képeket, egyszóval helyzetjelentés. Mondjuk már rég nem beszéltünk, mert el van foglalva más kutyákkal, de az egyesület tagjaival tartjuk a kapcsolatot.
Sőt, annak ellenére, hogy keverék kutya, szerződést is kötöttünk, miszerint ha nem kell a kutya, akkor csakis neki szabad visszaadnom, nem szabad elajándékoznom, sem kidobnom. Szerintem ez egy nagyon jó megoldás, és nem csak tenyésztőknek kéne ezt alkalmazni, hanem minden egyes embernek aki fedezteti a kutyáját!!!
Akkor ez egy nagyon jó tenyésztő, bár mindegyik ilyen lenne. mert felelősséget érez a tőle származó kiskutyáért.
neked is jó, mert kérdezhetsz tőle, ha tanácsra van szükséged, rábizhatod a kutyát, ha épp el kell utaznod, és ez igy van jól. nem jelenti azt, hogy naponta a nyakadra fog járni, küldesz neki képeket néha, beszámolsz róla, hogy fejlődik a kiskutya. én is ezt teszem a mi tenyésztőnkkel, és szivesen teszem, mert büszke vagyok a kiskutyámra, és szeretem vele megosztani az örömöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!