Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segítség, kutyavásárlási...

Segítség, kutyavásárlási gondok. Tenyésztők, mit tehetek?

Figyelt kérdés
Kiskutyám 9 hónapos lesz. Sajnos nem szállt le 1 heréje,így nem tenyészthető.Én kiállítási és tenyésztési célokra vettem,de így hobby kutya lett belőle. Nagyon szeretem így is. A tenyésztő felé jeleztem a gondot,aki azt mondta ad helyette másik kutyát,de én nem akarom elcserélni őt. Azt mondta max 20-25%-át fizeti vissza a teljes vételárnak(ami nem volt kevés).Azért a pénzért,ami így is maradna a vételárból,anno tenyészhető kutyát ajánlott.... Mit tehetek? Szeretném,ha kárpótolna,hisz csak úgy nincs ennyi pénze az embernek,hogy megvettem egy célra,de arra nem alkalmas. Ennyiért már 2-3 kutyát is vehettem volna. Milyen lehetőségeim vannak? Leginkább tenyésztők véleményéra vagyok kiváncsi(remélem vannak itt olyanok is).
2011. jún. 21. 09:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugy vitték el 13 hetesen a kiskanomat, hogy mindkét heréje lennt volt. (anélkül nem is adtam volna el) . 2 részletben szerették volna kifizetni. Mondtam rendben, de a törzskönyvet visszatartom. Junius 4.-volt a fiz. határidő. Hivtak hogy csusznak picit. Mondtam nem gond. Aztán 1 hét mulva, hogy fél heréjű a kiskutya, mert visszahuzodott az egyik heréje a hasüregbe. Most utazhatok le 200 km-t megnézni a kiskutyát, mi az igazság. Ha ugy van ahogy mondják, akkor természetesen a maradék fél árat nem kell kifizetni, vagy visszaveszem a kutyát. Nekem csak azért fura, mert sosem volt ilyen problémám, és akinek leszállt a heréje 9-10 hetesen, annk lennt is maradt.
2011. jún. 21. 11:54
 12/20 anonim ***** válasza:
Tapasztalat: a részletre vett kutyusnál a vevő sokszor keres problémát, hogy ne keljen fizetni...-A kérdező is hibás, a jelen esetben, mert ez nem olyan gond, amit el lehet titkolni. A szerződésben is benne kell lenni a herék, fogak,(sztenderd szerinti) szín megfelelőségének! Vagy a vevő, nem figyelt oda a vásárlásra!Az pedig, hogy felajánlt egy hibátlant, szerintem korrekt volt!
2011. jún. 21. 19:34
 13/20 anonim ***** válasza:
Megnézetted orvossal, hova tünt a másik here? Ha visszament a hasüregbe, masszirozással, lehozható, de van rá injkeció is.
2011. jún. 22. 07:05
 14/20 A kérdező kommentje:

Nem ment vissza,le se jött! Amúgy utolsó előtti,te odaadnál 1 kutyát ami a szívedhez nőtt?Ha igen,akkor gratulálok!!!!

A tenyésztő úgy akarja hogy ad 1 másikat,és keresünk új gazdát a kutyámnak,persze jó pénzért(vagyis eladja újra)---ez így korrekt????

2011. jún. 22. 20:21
 15/20 anonim ***** válasza:

Nézd, ez nagyon kétélű dolog. Ha tenyésztési céljaid vannak, akkor ha nehéz szivvel is, de attól a kutyától meg kell válni, amelyik nem felel meg ennek a célnak. Ezt a kiskutyát jó pénzért nem fogja a tenyésztő tovább adni, mert félheréjű.

Vagy feladod az álmaid, és megtartod kedvencnek. Ha lent sem volt a heréje, ennek már akkor ki kellett volna derülnie, amikor elhozod. Ugy nem veszünk kutyát, pláne nem konkrét céllal, hogy nem nézzük át tüzetesen. Te is hibáztál, és a tenyésztő is. Innentől tied a döntés. Megtartod, és szeretgeted, vagy keresel neki egy tényleg jó gazdit, és választasz egy kölyköt a következő alomból.

2011. jún. 22. 21:59
 16/20 A kérdező kommentje:
Én vissza nem adom,nincs szivem megválni tőle.Én is hibáztam,de első kutyánál ez nem furcsa. Én próbálom okosan megoldani,de a tenyésztő még csak nem is hajlik 1 dologra se,sőt napokig nem is tudjuk elérni. Köszönöm az eddigi válaszokat,azt hiszem a sarkamra kell állnom!
2011. jún. 22. 23:20
 17/20 anonim ***** válasza:
Tökéletesen igaza van az utolsó szólónak!De a kérdező nem hivatkozhat tájékozatlanságra, mert ha valaki úgy akar tenyésztésbe vágni, hogy még ezzel sincs tisztában, az viselje butaságának gyümölcsét. Talán nem volt elég következetes a vásárlás során!Jogilag nem a szeretem-nem szeretem dönt, hanem a törvény, és ebben az esetben a tenyésztő ajánlata korrekt volt!Mondjuk, az viszont gerinctelenség a tenyésztő részéről, hogy ilyen hibával eladta, mert az már 8-hetesen kiderül, és úgy lett volna tisztességes, hogy a hiányóságra felhívja a vevő figyelmét.
2011. jún. 22. 23:38
 18/20 anonim ***** válasza:
Most látom csak! 9 HÓNAPOSAN vetted észre, hogy nem szállt le a heréje a kutyusodnak? Hát tenyésztési élképzeléseid előtt, talán még tanulni kellene!
2011. jún. 22. 23:42
 19/20 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Rengeteg mindennel tisztában vagyok,köztük azzal,hogy később is leszállhatott volna a kutyusom heréje,illetve van erre gyógyszeres kezelés is,ami nem minden esetben ugyan,de beválik. Azzal is tisztában vagyok,hogy milyen kárpótlást kérhetek a tenyésztőtől,és az nem csak a kutya csere.
2011. jún. 22. 23:44
 20/20 A kérdező kommentje:
Észrevettük előbb is,szóltunk is,vártuk a kezelés hatását. Doki(mind a 3) mondta,hogy várjuk meg a 9. hónapot. A tenyésztőnk tudott a dologról,lelkiismeretes vagyok és tájékozott,még ha a kérdésből nem is derül ki.Köszönöm kedves okoskodó
2011. jún. 22. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!