Segítség, kutyavásárlási gondok. Tenyésztők, mit tehetek?
Alapvetően (a tenyésztő jószándéka mellett) attól függ, hogy milyen garanciád van a szerződésben.
a tenyésztőnek az a legjobb,ha megussza pénz fizetése nélkül,tehét én megpróbálnám rávenni, hogy kapjak ingyen egy tenyészminőséget.
azért megemlítenék 2 dolgot:
1. amikor megkaptad akutyát,a tenyésztőnek tudnia kellett,hogy nincs lent a heréje. 2 hónaposan lent kell,hogy legyen. mehet a mese, hogy talán lejön később, de az már nem kóser. soha nem adnék ki a kezemből kant akinek nincs lent mindkét heréje.
2. mivel ez genetikai probléma,a tenyésztónek ki kell vennie a szülőket a tenyésztésből. Ha azt látod, hogy lehozott egy újabb almot ezekkel a szülőkkel,akkor én abbőlnem kérnék kutyát. Nem tudhatod,hogy akövetkező nemzedékkel mi lesz.
Tehát először tanulmányozd át a szerződésedet
Azért megnézném, hogy melyik tenyésztő venné ki a szülőket ezek után a tenyésztésből. Ugye nem csak őket kéne, hanem a felmenőiket és a testvéreiket is...
Amúgy lehet szerzett rendellenesség is.
első vagyok.
Kivesszük a tenyésztésből a szülőket. Azén kutyáin 90%-ban külföldre mennek, tenyészkutyáknak,kemény szerződéssel, Ha elterjedne, hogy voltak rejtettheréjű kutyáim,vagy bármi más probléma,akkor nem vennének többet.
Inkább kiveszek egy kutyát (ivartalanítva lesz és el lenne a nyugdíjasokkal) ,minthogy ne tudjam eladni az almaimat. Vagy ne 1500-2000 euróért.
a herének a vételkor már régen lenn kellett volna lennie, nem is értem én pl soha nem adnék ki úgy kant a kezemből, hogy nincs lenn egy heréje.
De ha már így jártál akkor a vételár fele vagy egy csere kutyus jár neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!