El tudja vki magyarázni, h mit szeretnek az emberek a kutyákban? Ugy oda vannak érte a legtöbben, puszilgatják meg ilyenek, én ki nem állhatom őket, mind a legtöbb állatot, és rémálmaimban is kutyák vannak
A kutyakat nem buntetik?
Eleg tudatlan vagy ugyan is a harapos, embere tamadi kutyakat gyakran altatjak el.
Es igen elofordul hogy a kutya emberre tamad csak hogy az biztos az ember hibaja, a gazdie aki nem nevelte meg rendesen, vagy az aldozate aki hergelte, bantotta oket.
De igy is ertelmetlen amit irsz ugyan is ennyi erovel az embereket is utalni es bantani kene hisz beloluk sokkal tobb "rossz" van. Hidd el joval nagyobb az esely hogy leszurjanak a telefonodert minthogy egy kutya megtamadjon.
Igen, engem harapott már meg kutya. Össze kellett varrni a sebet. Azóta ugyan úgy (ha nem jobban) szeretem a kutyákat, viszont ez nem mondható el a kutya "gazdájáról".
Egy kutya nem azért harap meg, mert nem vagyneki szimpatikus. Ezernyi oka lehet, hogy miért támad kutya emberre.
DE! Mutasson nekem valaki egy olyan kutyát, aki rendesen lett szocializálódva, redesen nevelték a gazdái (ami nem egyenlő a babakén való kezeléssel) és úgy agresszív. Mert olyan nincs.
Egy kutya azért csinálja azt amit, mert valaki vagy valami kiváltotta belőle. Ösztön -lény. Ha van egy bizonytalan kutya és Te sem bízol benne, ez a bizonytalanság a kutya részéből átcsaphat agresszióba (vagyis védekezésbe). Megelőzi, hogy Te bántsd. Előbb inkább ő támad, minthogy megvárja a Te támadásod.
Még valami:
Ők még ha egy ember megveri őket, akkor sem mondanák (ha beszélni tudnának):
"én ki nem állhatom őket, mind a legtöbb EMBERT, és rémálmaimban is EMBEREK vannak..."
És honnan tudom, ha nem beszélnek? A testbeszédből. A nonverbális kommunikáció a legőszintébb és nem lehet megmásítani sem embernél sem kutyánál.
Ha egy sokat bántott kutyát meg akarsz ütni az első reakciója, hogy összehúzza magát és lefekszik a földre a hasát mutatva. Ezzel azt közli, hogy" megadom magam, csak ne bánts."
Akkor támadja meg az embert, ha bizonytalan benne, hogy jót akar-e neki vagy nem.
És ezzel nem téged akartunk megsérteni, csak ezek az általános sztereotípiák ellen szóló érvek. Mert sokan meghallanak egy hírt és csak a felszínt látják a dolgokban. "Egy rotweiler szétmarcangolt egy csecsemőt!!"
Első reakcó: A hallgatók nagy többsége elkezd félni a rotiktól (vagy bármilyen kutyától aki támadott már emberre).
Holott azt senki nem kérdezi meg a gazdától, hogy "Oké, hogy megtörtént a tragédia! De MI VÁLTOTTA KI?"
Egy palotapincsi, uszkár, csivava is lehet akár "agresszív", ha úgy nevelik. Csak nem okoznak akkora sérülést, hogy ezzel a médiába kerüljenek.
igen,marcangoltak már szét embereket kutyák..de az legtöbbször azért van,mert a gazdája nem nevelte jól,vagy önvédelem miatt támadnak.
viszont az emberek:/ a kutyákhoz képest szörnyen kegyetlenek vagyunk.hidd el,jóval több embert ölt meg már ember puszta szórakozásból,mint kutya.
Azért, mert a kutyáim nem azt nézik, hogy mit dolgozok, van-e pénzem, csak szeret. Ha rossz kedvem, odateszi a fejét az ölembe, ha jó, nem győz körbeszaladni, labdázni. Mire hazaérek a munkából, ott ülnek a kapuban.
Nem felszínes a szeretetük, mint az emberé.
Soha nem értettem az olyan embereket akik nem szeretik az állatokat, nekik valami baj lehet az érzelmi világukkal. A kutyák természete sem egyforma, el sem hiszem, hogy nem volt még olyan aki megtetszett volna. Az ilyen mögött mindig valamilyen trauma, vagy valami van.
nem ismersz, de elitélsz, azt irod traumás vagyok
olyanokat irtok, h egy fokkal sem vagytok különbek mint én, én beismerem h igen nem szeretem az állatokat, de azért tettem fel a kérdést mert szeretném megérteni h más miért szereti őket, semmiféle trauma nem áll a háttérben, és higyjétek el boldog életet élek, a gyermekkorom is boldog volt, megvan mindenem amire vágyok, élvezem az életet, nem hiszem h ettől kevesebb lennék v h rossz ember lennék, mert nem nem szeretem az állatokat...de ti h ilyen miatt leirtok engem, ti még kevesebbek vagytok. ez az én véleményem.
az egyik amiért jobban szeretem a kutyámat a legtöbb embernél h rábízhatom az életemet. a setétképű c*g*ny fajzatok imádnak csoportokban kötözködni. ha bármi baj van a magyarok hátat fordítanak ha megtámadnak v kötözködnek veled, de a kutyád nem. nem fog eliszkolni,hanem megvéd. még a tacskóm is megvédene.
azzal meg hiába dobálózol h öltek már embert.
lenézed őket, de azt bezzeg ugy gondolod h reggel felkelt a pitbull és arra gondolt h :"na ma szétkapok pár csecsemőt"!nagyon életszerű. ha egy kutya emberre támad, akk az vadítva volt, soha nem látott embert, kinozták, vagy a túltenyésztés miatt ideggyenge.ezek közül egyik sem a kutya hibája.
felhívnám a figyelmedet h a kutyaát az ember tenyésztette,minden fajta, minden tulajdonság, minden baj a mi felelősségünk.
és igen, harapott már meg kutya kiskoromban, kergetett is már meg nagykutya. és ezért nem utáltam meg őket.
és azóta is van 2 kutyám, és puszilgatom őket.
és biztosan besértődsz de ugye tudod h egy embert minősíti hogy hogyan viszonyul a nálánál gyengébb lények iránt? egy kicsit antiszoc v nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!