Eladnám yorki kan kutyámat. Hol lehet feladni hatékony hirdetést? Már próbáltam az expresszt és a haziallat.hu-t de eddig még nem jelentkeztek. Hol hirdessek?
Kedves kérdező, nem értem az érvelésedet. Ha egy "tenyésztő" (aki alombejelentés után) kikéri a törzskönyvet a kölyköknek darabonként 4500 Ft-ért, annak a törzskönyves kutyája hogyan lesz kétszer olyan drága mint a nem törzskönyves?
Alombejelentés után Mindegyik kutya megkapja a törzskönyvet. Az, hogy azzal, hogy te nem hozod el esetleg lehetővé teszed, hogy hamisításra használja a "tenyésztő" a nála maradt törzskönyveket.
Nem bántani akarunk, de hála istennek egyre többen értik, hogy milyen helyről lehet kutyát venni és honnan nem érdemes, és ez azért van így mert az utóbbi években igen kemény felvilágosító munkát folytattak az állatvédők és a menhelyek.
Nem a tenyésztők. A rendes, profi tenyésztőnek tök mindegy hány kutyát adnak olcsón, tk. nélkül, az ő almainak már előre megvannak a vevői. Ez nekik nem konkurencia.
Ajándékozd el a kutyád, ha nem tudtad összeszoktatni őket, akkor a nagyobbiknál valószínüleg komoly szocializációs problémák vannak, mert különben egy kölyök elfogadásával nem lehetne semmi probléma.
Kedves válaszolók! 1. vagyok!
...csak az a baj, h nem a kutyus eredte, vagy fajtatisztasága volt a kérdés!
Kedves előttem szóló.
Ezért is válaszoltuk, hogy egy hivatalosan keverék kutyáért a 20.000 Ft nagyon sok, ajándékba kéne adnia. Tehát nem az a kérdés, hogy hol adja fel a hirdetést, hanem az, hogy sokat kér érte.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nem azért tettem fel a kérdést, hogy most ezen a témán vérre menjenek az emberek. Annyit meg állapítottam, hogy egy dologban ért egyet mindenki: aki azt akarja, hogy a kutyájának ne legyen soha semmilyen örökletes betegsége az vásároljon megbízható helyről, TENYÉSZTŐTŐL törzskönyves, tenyész szemlés, kiállítási eredményekkel rendelkező, betegségektől mentes, kitűnő vérvonalú, prémium minőségű táppal etetett, rendszeresen oltott és féreg hajtott szülőpártól törzskönyves, oltott, féreg hajtott kölyköt. Csak ezzel az az egy baj van, hogy sokszor a törzskönyv sem biztosíték arra, hogy a kölyök egészséges, sőt sokszor arra sem, hogy fajtatiszta.:( Ez sajnos így van, hiába kelnek itt a tenyésztők védelmére, ez akkor is megesett már nem 1x se 2x.:( És elhihetitek, hogy ÉN vagyok a legszomorúbb, hogy ez így van. Egyébként a kutya tenyésztőtől/szaporítótól (most már tényleg nem tudom követni hogy ki melyik kategóriába tartozik) származik. Anyukáját megmutatták ( kitudja ki szülte...), elmondták, hogy azért 40 ezer Ft, mert ő "vissza maradt az alomból" 3-an voltak, 2-t még 9 hetes korukban eladtak, ki is lett nekik kérve a törzskönyv, de mivel ezt a kiskutyát nem tudták eladni, nem kérték neki ki a TK-t se. Véletlenül találta meg a kutyus gazdáját a párom, nem volt eladásra hirdetve a kutya egyébként. Mivel tetszett neki, nekem meg pont szülinapom volt meg vette nekem, mert tudta, hogy imádom ezt a fajta kutyát, meg egyébként is a kutyikat és gondolta, hogy örülni fogok neki. Ennyi a történet. Ez a kiskutya már nem kifejezettem KISKUTYA, igaz még kölyöknek számít (11 hónapos). A másik kutyulim 4 éves, sétakor soha nem bánt semmilyen más kutyát, szóval nincs baj a viselkedésével. Erre a kutyusra is valószínű féltékenységből haragszik. Nagyon sajnálom, hogy nem tudom biztosítani a kutyuska számára megfelelő körülményeket, ezért keresek neki olyan gazdit akinél jobb helye lesz mint nálam, ahol nincs másik kutya aki féltékeny lenne rá.
Ja és még annyit írnék annak a válaszolónak aki kérdezte, hogy mit csinálok ha nem sikerül gazdit találni a kutyusnak, menhelyre adom vagy elaltatom?... Mélységesen felháborít, hogy ezt írtad, a sírás kerülgetett mikor elolvastam. SOHA NEM ADNÉK MENHELYRE EGY KUTYÁT SEM! ÉS HA ANNYI PÉNZEM LENNE HOGY ÉPP HOGY NE HALJAK ÉHEN AKKOR SEM HAGYNÁM, HOGY ELALTASSÁK A KUTYÁMAT! Tudod nehéz feldolgozni egy ilyen beszólást egy olyan embernek aki rendszeresen adományokat ad a gyepmesteri telepnek és rendszeresen eteti a környék összes kóbor kutyáját. Szóval ehhez csak ennyit fűznék hozzá.
Kedves Kérdező! Ez a te hirdetésed?
Minden stimmel, 20ezer a kutya és 11 hónapos. Na most ha válaszolsz lesz 1-2 hozzáfűznivalóm még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!