Sose volt még kutyusom és nemrég feladtam egy hirdetést, hogy yorkshire terriert keresek. Jelentkeztek rá és pár nap múlva megyünk érte, nemtudom, hogy bízzak-e az eladóban?
az a kiskutya már megszületett. vagy megveszed te és szeretettel gondoskodással felneveled, vagy megveszi valaki más. Én is a szaporítók ellen vagyok! de ha már megszületett, és egészséges, akkor ígyis ugyis hazaviszi valaki. illetve én is tudom hogy nem mindegy hogy 45-ért vagy 90-ért veszel kiskutyát. Ha a következő dolgokra figyelsz, nem tud majd átverni:
-8 hetes kora előtt nem szabad elválasztani az anyukájától
-legyen élénk, játékos, fényes szőrű, jó kedélyű
-a szeme, füle, orra legyen tiszta, váladéktól mentes
-kérdezd meg mivel etették (jó minőségű tápok pl: acana, eukanuba, royal canin, purina,hill's, és fontos hogy kb féléves koráig junior tápot kapjon)
-érdeklődj az oltásokról, évente kötelező a vezsettség, és erősen javallott a kombinált oltás (parvo,szoponyica, stb. ellen) a kombináltat amikor legelőször kapja meg kell ismételni
-érdeklődj a féreghajtásról (elvileg illene hogy féreghajtva is legyen)
remélem nem hagytam ki semmit, olvass utána még ennek annak a neten, sok hasznot dolgot találsz.
sok sikert
a nem házhoz mentek.elképelheted,milyen körülmények között tartják a kutyáikat!
Tipikusan ilyesfélék nem engedik házhoz a vevőt.
Keress más kutyust feltétlenül,még ha kicsit drágább is talán!
Hidd el,a különbözetet rá fogod költeni állatorvosra.Tapasztalatból beszélek,én is 12 ezer ft-ért vettem kutyát,eddig(egy éves)benne van az állatorvos kb.150 ezer forintunkba.
Ha sajnálatból megveszi,ezzel arra inspirálja a szaporítót,hogy újabb és újabb kicsike gyártson,jó eséllyel horror körülmények között.
Minőségi táp ilyeneknél?Legfeljebb azt hazudja,hogy olyat kaptak.
Attól,hogy a kicsi egészségesnek néz ki,könnyen lehet,hogy lappang már benne valami és 1-2 héten belül meghal.
Mi pl.hamisított oltási könyvet kaptunk a kicsivel,nagy szerencsénk volt,hogy nem lett halálos fertőzése.Más kérdés,hogy pl.annyi bélférge volt,hogy kórházban volt miatta 3 napig.
Mikor elhoztuk,egészségesnek és élénknek látszott,másnap ütött be a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!