Eladnám yorki kan kutyámat. Hol lehet feladni hatékony hirdetést? Már próbáltam az expresszt és a haziallat.hu-t de eddig még nem jelentkeztek. Hol hirdessek?
neked meg nem háborogni kellene mert mi normálisan szóltunk hozzád.
Áruld már el hogy te hogyan döntöd el törzskönyv hiányában egy 8 hetes kölyökről hogy fajtatiszta vagy sem?
Megnézed szüleit? Na igen...már ha azok a szülei akiket mutatnak neked... Egyébként igenis törzskönyv bizonyítja a származást!!!!
Észre kellene venni hogy mi pont az olyan érdekeit védjük mint pl. te, akik nem értenek hozzá.... vagy neked jó az ha átvernek és rád sóznak egy beteg vagy keverék kutyát súlyos tízezrekért?
miért velünk vagy ilyen indulatos? miért nem azzal aki így gazdagodik meg...kutyagyártásból?!
Amúgy mondja már meg nekem valaki...ha tényleg a tenyésztő megtesz mindent amit kell: kiállítás tenyészszemle, szűrések, jó párválasztás, rendes kaja és orvosi ellátás a vemhesség alatt, 3 oltás a kicsikenk...stb akkor hogyan éri meg neki törzskönyv nélkül "csak" 40ért eladni pár kölyköt, és abba a 40-be akkor már miért nem fér bele egy 4500 forintos törzskönyv???
Nekem csak a válasz tűnik reálisnak hogy valami nem stimmel.
...kipróbálhatod ha gondolod, hívd fel azt akitől vetted és kérd meg hogy váltsa ki a törzskönyvet a kutyádnak kifizeted a 4500 forintos díjat neki.
Egy éves korig simán megteheti, akár utólag is, de biztos vagyok benne hogy kifogásokat fog keresni!
Nem akarok belemenni ebbe a tenyésztő/szaporító, keverék/fajtatiszta dologba!
Azonban én a helyedben AJÁNDÉKba hirdetném a kutyust, mert úgy sokkal nagyobb esélye van arra, hogy új gazdit kap! Vagy esetleg beleírod a hirdetésbe, hogy az oltásai árát szeretnéd elkérni a leendő gazditól, és akkor így nem jössz ki negatívan a dologból (anyagilag). (és akkor odaadod az új gazdinak az oltási könyvet, stb.) Bár lehet ez hülyeség, de ha már pénzt akarsz a kutyáért (amit nem is te fizettél ki, hanem a barátod) akkor ez lenne a "legtisztább".
Egyébként mit csinálsz majd a kutyával, ha nem sikerül elpasszolni? Menhely? Altatás? Vagy mégis megtartod? Hát, nagyon jó gazdi lehetsz tényleg! :D:D
Kedves Kérdező!
most próbáld minden indulatodat félre tenni és gondold át azt, vajon honnan lehet tudni egy kutyáról minden kétséget kizáróan hogy fajtatiszta, vagy éppen hogy azok a szülei akiket mutatnak?
Egy 6-8 hetes szőrcsomó még bármire hasonlít. És még ha a szülők mindketten ugyanazon fajtához tartoznak is, honnan lehet tudni minden kétséget kizáróan hogy egyikük vagy mindkettejük nem szenved-e örökletes genetikai betegségekben, ami majd talán csal 1 éves kora után jön elő?
A származás igazolására való a törzskönyv a szülők egészségét pedig a tenyészszemle és az egészségügyi szűrések bizonyítják.
Ezek hiányában csak egy nagyon drága zsákbamacska az egész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!