Itt Mindenki hiper-szuper prémimum táppal etet?
Sajnos tényleg lehurrogják azt aki alacsony kategóriás táppal eteti az állatát. Nálunk középkategóriás van + házikoszt. Van kutya, macska. Kezdjük ott, hogy a nagyobbik (sziámi) macska kihányja a purina one-t, a cat chow-t és társait. A whiskassal semmi baja nincs. Persze ez macskafüggő is, de nem hiszek benne hogy annyival jobb.
Az állatok nálunk is csak akkor voltak orvosnál kb. amikor oltották őket. Utoljára akkor voltam állatorvosnál mikor a patkányomról kiderült hogy rákos. Úgyhogy én örülök neki ha egy állattal csak akkor kell menni ha oltásokra kell vinni...
Na,akkor vitatkozom.
A gyerek azt eszi,amit akar? Igen,az enyém legalábbis. És érdekes,ha leteszem elé a csokit,és az epret,az epret fogja enni. Tudom,hogy ha kér,kaphat csokit,és az se baj,ha megeszik egy egész táblával, mert utána egész délután kint van a kertben az apjával,és legeli a zöldséget,gyümölcsöt. VAn,hogy egész délután csokizik,csipszezik ( 2 éves ), de egyszer sem volt még beteg. SŐt, olyan ereje van,hogy csodájára jár a falu!
A kutya pedig nem eszik meg akármit. Az én kutyámmal egyszer 1 hétig játszottuk,hogy leteszem-nem eszik-elveszem. 1 hét után menni nem tudott,de nem nyúlt hozzá. ELvittem orvoshoz, vett vért,stb ( közben persze nem bírtam nézni, 1 hét után adtam neki a mi kajánkból ),és kiderült,hogy a kutya teljesen egészséges,tehát nem azért nem eszik,mert beteg. Még 2szer eljátszottuk ezt az egy hetes dolgot a táppal. HIába túráztunk,hiába nem kapott semmi mást, akkor se ette meg, inkább nem evett 1 hétig.
8.44-esnek:viszont ott van a Hill's,Eukanuba,RC meg egyéb divatmárka.
Az orijent meg nem sok bérből-fizetésből élő,vagy épp nyugdíjas tudja megfizetni.
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:52
Hát vered a mellkasod erre? Én ilyen tettekre nem lennék büszke.
12 15!
Miért? Melyik részéért kéne szégyellni magam? Az egészséges gyermekemért, vagy a kutyámért, aki nem kap bolti szarokat,hanem vagy főzök neki, vagy azt eszi,amit mi?
A táp akár olcsó,akár drága,csak azért lett kitalálva,mert az a legegyszerűbb,leggyorsabb módja a kutyaetetésnek. Ennyi.
És igen,verem a mellem,mert van egy egészséges, vasgyúró gyerkőcöm,és két egészséges, gyönyörű, színizom kutyám.
Mert a chipsek nagyon károsak lehetnek, főleg ha már 2 évesen eszi a gyerek.
A chips akrilamidot tartalmaz
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azonban karcinogénnek, vagyis rákkeltőnek minősítette a vegyületet, mivel állatkísérletekben bebizonyosodott, hogy összefüggés van az akrilamid-bevitel és a tumorképződés között.
"Az egészséges gyermekemért, vagy a kutyámért, aki nem kap bolti szarokat,hanem vagy főzök neki, vagy azt eszi,amit mi"
De a gyermekeddel meg bolti szarokat etetsz, chips, csoki, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!