Itt Mindenki hiper-szuper prémimum táppal etet?
10.40-esnek:az a baj,hogy a sok agyonreklámozott "szuperprémium"táp hústartalma sem éri el a 30%-ot.Lásd pl.a méregdrága Pro PLan,Aukanuba,Hill's és társai.
Végigetettem mindet,mindtől volt valami baja a kutyámnak.
Középkategóriás Brit tápot kap,érdekes módon semmi baja tőle.
Szerintem erősen túllihegik ezeket a "szuperprémium"csodatápokat.
Megfizeti a vevő a reklámot,szép csomagolást,"ajándékokat",aztán a táp nem jobb beltartalmilag semmivel a középkategóriásoknál.
Ja meg lehet dicsekedni a futtatón séta közben,hogy a kutya Eukanuba,Hill's vagy hasonló tápot eszik.
Semmi másra nem is jók ezek.
Egyetértek a 14,13-mal!
No meg arra jó, hogy "lehurrogják" azokat, akik pl. hagyományos táplálkozást alkalmaznak. Személy szerint azt vallom, hogy ezek a tápok és hasonlók pont olyanok, mint az embernek a hamburger és egyebek, el kell adni őket, mert üzlet az egész!!!
Ha az Acana annak számít, akkor igen. Szívesen etetnék Taste of the wild táppal is, mert szerintem annak a legjobb a beltartalma, de a 13 kg-os kiszerelés elég sok lenne az 5 kg-os kutyámnak:)
Egyébként nagytestű kutyát csak akkor fogok vállalni, ha tudom, hogy neki is tudom fizetni a prémium tápot. Lehet, hogy soha semmi baja nem lenne a Pedigree, vagy Chappi mellett sem, de erre mondok egy példát: ha Te szülő lennél, és el kellene döntened, hogy tartalmas főtt ételekkel, hússal, zöldséggel, gyümölcsökkel, vagy mcdonaldsos, és instant kajákkal eteted a gyerekedet, melyiket választanád?
Persze el lehet élni a tartósítószeres, és mindenféle adalékanyagokkal tuningolt kajákon is, de azt az ellenségemnek se kívánnám hosszú távon.
Mindig elcsodálkozok, amikor valaki azt írja, hogy a kutyáját csak az oltásoknál látta a doki.
Az én kutyámnak semmi baja, de basszus, 4 év alatt azért már történt néhány olyan dolog, ami szerintem a legtöbb kutyával megtörténhet/megtörténik. Soha nem ment bele fertőzött kullancs, soha nem ment bele toklász, soha nem sérült meg sehol???
És itt most nem az egészségéről van szó, hanem olyan véletlenekről, amik szerintem kikerülhetetlenek.
Bocs, hogy eltértem a témától.
Ja, és még annyi, hogy 10 évvel ezelőtt az embereknél sem volt olyan gyakori a rákos megbetegedés.
Ma már viszont a kutyák igen jelentős részénél diagnosztizálnak daganatot.
Mit gondolsz,kedves utolsó előtti,a "minőségi"tápok miből vannak?Emberi fogyasztásra alkalmas húsból,igaz?Amit mi is eszünk.
És tele vannak antibiotikummal,hozamfokozóval,hormonokkal,amit a nagyüzemben etetnek az állatokkal.Ezek a tápokban sem tűnnek el,mint ahogy mi is megesszük minden nap őket.Nem sok ember van ma,aki megengedheti magának a valódi,hamisítatlan márkázott bioételeket.
Szóval nem kell ettől a reklámmesétől se hasra esni.
Az Acana konkrétan nálunk fele annyira sem vált be,mint a középkategóriás Brit.Nem ették szívesen a kutyák és nem láttunk rajtuk különösebb pozitív változást.Az Acana fehérjetartalma szerintem túl magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!