Csirkenyak vagy kacsafahát?
Melyiket tudják jobban hasznosítani? Rossz minőségű táppal szeretném nekik adni, hogy egyenek egy kis "húst" is. Tudom, nincs sok tápértéke.
A nyaknak 180Ft kilója a kacsafarhátat nem tudom.
Az a baj, hogy a csirkenyak meg a kacsafarhát nem hús, hanem csont. Csontként adhatod, csak ne napi rendszerességgel, mert székrekedést okozhat.
Ha húst akarsz neki adni, akkor vegyél neki sertésmájat és/vagy csirkecombot (csont nélkül kell odaadni!). Állateledelesnél az egész csirke is nagyon olcsó (kb. 400Ft kilója). Ezek se drága húsok, viszont tényleges a hústartalmuk. :)
Ha csak rossz tápra telik, akkor vagy csak főzzél (hús+zöldség/rizs/tészta), vagy hagyd el a főtt kaját és vegyél egy jobb tápot.
A rossz táp olyan, mintha semmit se adnál a kutyának, csak "kitömnéd szilikonnal", hogy legyen tartása.
Te utolsó. Ha a kérdező szerényebb anyagi körülmények között él, örül, hogyha az olcsóbb eledelt is megtudja venni. Én se vagyok vastag pénztárcáju, az enyém is olcsóbbat eszik, és milyen szép izmos amstaffom van..
Amugy nem attol függ mivel eteti, hanem hogy szeresse.
Amugy annak idején én farhátat vettem a régi ebeimnek, imádták.. A farháton és a nyakon is kb ugyanannyi hus van, de a nyaktol félrenyelhet. a farhát se valami nagy kaland, de az a lényeg hogy szeretik... csirkelábat még kipróbálhatod, az is jó rágónak...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!