Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csirkenyak vagy kacsafahát?

Csirkenyak vagy kacsafahát?

Figyelt kérdés

Melyiket tudják jobban hasznosítani? Rossz minőségű táppal szeretném nekik adni, hogy egyenek egy kis "húst" is. Tudom, nincs sok tápértéke.

A nyaknak 180Ft kilója a kacsafarhátat nem tudom.

2011. jún. 3. 11:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A kacsa-, pulyka fej, farhát nyersen a legjobb fogtisztító.
2011. jún. 3. 12:12
 12/16 anonim ***** válasza:
Add neki a nyakat nyugodtan vegyitve a kacsafarháttal. A csontra szüksége van a kalcium miatt, valamint tisztán tartja a fogait, és rendben tartja a bűzmirigyét. A kacsafarhát is jó, csak a zsirt ne szedd le róla, kell neki.
2011. jún. 3. 13:20
 13/16 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a csirkenyak meg a kacsafarhát nem hús, hanem csont. Csontként adhatod, csak ne napi rendszerességgel, mert székrekedést okozhat.

Ha húst akarsz neki adni, akkor vegyél neki sertésmájat és/vagy csirkecombot (csont nélkül kell odaadni!). Állateledelesnél az egész csirke is nagyon olcsó (kb. 400Ft kilója). Ezek se drága húsok, viszont tényleges a hústartalmuk. :)

Ha csak rossz tápra telik, akkor vagy csak főzzél (hús+zöldség/rizs/tészta), vagy hagyd el a főtt kaját és vegyél egy jobb tápot.

A rossz táp olyan, mintha semmit se adnál a kutyának, csak "kitömnéd szilikonnal", hogy legyen tartása.

2011. jún. 3. 19:26
 14/16 anonim ***** válasza:

Te utolsó. Ha a kérdező szerényebb anyagi körülmények között él, örül, hogyha az olcsóbb eledelt is megtudja venni. Én se vagyok vastag pénztárcáju, az enyém is olcsóbbat eszik, és milyen szép izmos amstaffom van..

Amugy nem attol függ mivel eteti, hanem hogy szeresse.

Amugy annak idején én farhátat vettem a régi ebeimnek, imádták.. A farháton és a nyakon is kb ugyanannyi hus van, de a nyaktol félrenyelhet. a farhát se valami nagy kaland, de az a lényeg hogy szeretik... csirkelábat még kipróbálhatod, az is jó rágónak...

2011. jún. 7. 20:25
 15/16 kutyák és macskák ***** válasza:
Ha szerények az anyagi kereteid, mint nekem is pl. vegyél neki hentesnél marha belsőséget!!! pl.: tüdő kb.150-200ft kilója, máj, az is kb. ennyi. én még szoktam nekik venni kutyásnál csirke szívet, és zuzát. két kistestű kutyának a havi kajája rizzsel, tésztával együtt kb. 2-3 ezer ft./hó
2011. jún. 8. 10:50
 16/16 anonim ***** válasza:
hát én drága táppal etetek, mégis adok nekik csirkenyakat. Egyrészt, mert szeretik, másrészt mert tisztítja a fogakat,rendben tartja a bűzmirigyet és jutalomként se rossz dolog, szerintem jobb, mint a ki tudja, miből készülő jutalomcsontok meg rágókák... egyetlen baja, hogy tiszta ragacs,. kosz lesz ott, ahol épp eszi - még a teraszt is fel kell mosni néha utána.
2011. jún. 8. 12:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!