Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen márkájú eledelt eszik...

Milyen márkájú eledelt eszik a kutyád?

Figyelt kérdés

Száraz vagy nedves eledel? Mekkora mennyiséget ezekből?

Emellé mit kap még?

jan. 22. 00:34
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
35%
Maradékot kap.
jan. 22. 00:37
 2/25 anonim ***** válasza:
61%
Nekünk is házi koszt (már ami jó neki és nem lesz tőle baja). Szoktunk külön kifőzni husit is nekik olyat amit mi már nem eszünk meg. Tápokból pedig száraz van neki, viszont mióta házi koszton él, egyáltalán nem akarja megenni a tápot, nagyon ritkán, illetve ha összekeverjük neki a házival
jan. 22. 01:11
 3/25 anonim ***** válasza:
93%

Bocsi, ez egy hosszabb válasz lesz. :)

A kutyáink étrendjének jelentős részét a Real Nature Wilderness száraztáp adja, amelyből leggyakrabban a halas változatot választjuk. Régen még olcsót kaptak a kutyáim, de már talán kb. 5. éve, hogy minőségibb táppal etetünk.

A nedves eledelek és jutalomfalatok terén viszont rugalmasabbak vagyunk, különböző márkákat próbálunk ki, és nem mindig ragaszkodunk a prémium kategóriához, mivel ezeket ritkábban fogyasztják csak a kutyáink. Az étkezésük 90%-a száraztáp.

Nemrég a Lukullus konzerveit teszteltük, de mivel ezek pástétomszerűek, nem igazán nyerték el a kutyáink tetszését – ők a valódi húsdarabokat tartalmazó termékeket kedvelik, azokat falják. Néha az Aldiban vásárolt olcsóbb konzerveket adjuk nekik, mert az omlós húsdarabos állagért egyszerűen rajonganak. Ha valaki tud ajánlani olyan jó minőségű konzerveket, amelyek nem pástétomszerűek, hanem valóban húsdarabokat tartalmaznak, azt megköszönném.

Jutalomfalatoknál általában olcsóbbakat, pl. Pedigree Dentastixet veszünk, vagy ehhez hasonlókat. Bár ezek nem a legjobb minőségűek, mivel csak kis mennyiségben kapják, nem tartjuk problémának a használatukat. Meg nem tudom, de a dentastixhez hasonló formájú jutalomfalatokat nagyon szeretik a kutyáim, ezért sem akartuk az ilyeneket sosem kizárni teljesen az étrendjükből.

De emellett szárított rágócsíkokat és különböző természetes finomságokat, például csirkét, bárányt vagy halat is veszünk nekik. A Fressnapfból általában az éppen szimpatikus termékeket vesszük – legutóbb például marhatüdőt vettünk, ami szintén nagy kedvenc lett itthon.

Az utóbbi időben az egészségesebb alternatívat preferáljuk jutalomfalat szempontjából, mert az egyik kutyámon van jópár plusz kiló (sajnos hibáztunk, túl engedékenyek voltunk falánkságával szemben...), és sokszor mostanában zöldségeket és gyümölcsöket kap jutalomfalatként.

jan. 22. 01:21
 4/25 anonim ***** válasza:
48%
Házi koszt
jan. 22. 05:45
 5/25 anonim ***** válasza:
90%
Tápot azt többnyire minden rendelésnél változtatok, hátha volna kedvére való. Most épp Concept for life senior tápot kap és mellé főzni szoktam neki, mert magában a tápot nem nagyon eszi. Szokott itthon lenni konzerv is, arra az esetre, ha nem jól számoltam ki a főtt kaját. A főtt kaja általában darált sertéshús, belsőségek, bulgur/rizs/kuszkusz zöldség és gyümölcs. A zöldséget és a gyümölcsöt aprítóval vagy reszelve szoktam, így biztosan megeszi és amit lehet azt nyersen a megfőtt ételhez keverem.
jan. 22. 05:53
 6/25 anonim ***** válasza:
64%
Gemon táp ,Gemon konzerv.10dkg táp+ 10dkg konzerv,rizs,főtt tojás,alma ,esetleg banán.Szereti ha teszek rá pl.debreceni sütés után megmaradt zsírt.Ízesebb. Ezt az adagot kétszer kapja reggel ,és este.Labimaci.Azért mérem,mert hízásra hajlamos fajta,őkelme bármennyit megenne ha rajta múlna.
jan. 22. 05:57
 7/25 anonim ***** válasza:
78%
Von Barf nyers menüt, 1kg /nap.
jan. 22. 07:14
 8/25 anonim ***** válasza:
79%

A fő táplálékukat én főzöm, húsok (marha, szarvas, és sertés + ezek belsőségei), kis zöldség-kis rizs.

Reggel pedig kapnak 10 dkg Belcando Iberico tápot, hogy ne legyen üres a hasuk délutánig.

jan. 22. 07:47
 9/25 anonim ***** válasza:
24%
Úgy látom itt a többség nem nagyon van tisztában a kutyák helyes etetésével. Ezt az összevisszaságot, amiket leírtok, hát sírok komolyan. Ezért is kötném szigorú szabályokhoz a kutyatartást.
jan. 22. 08:06
 10/25 anonim ***** válasza:
72%
9!Én meg nem szeretem azokat akik úgy gondolják,hogy csak ők értenek a kutyákhoz.Mindenki másképpen eteti ahogy ő jónak látja,kitapasztalta évtizedek alatt,nem kell senkinek sem megmondani a tutit.
jan. 22. 08:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!