Melyik nyerne egy viadalon? A kanári szigeteki kutya, vagy a pit bull?
Írták hogy a kanári olyan mint két pit egymásra téve.
Nem kell rosszra gondolni, nem akarok kutyákat harcoltatni, csak elméletben érdekel a kérdés.
A pit harapásának az erőssége csupán egy legenda. Az ismeretterjesztő csatornákon már nem egy műsor volt, ahol lemérték a kutyák harapását. A pitbullé nem volt sokkal erősebb, mint a német juhászkutyáé. A rottweileré már jóval erősebb volt mint a pitté, a bullmasztiffé pedig a 3x-osa.
A komondor harapását ugyan nem mérték, de valahol a masztiffok környékén lehet.
Egy 18-25kg-os kutyát felesleges egy 50-80kg-os kutyához viszonyítani. Van game pit, amelyik ügyes és legyőzne néhány komondort, de fordítva is igaz lenne a dolog. 50-50%. Nyers pitnek pedig kb. 20% esélyt adok egy komondor ellen. A Racsni nevű komondor arénában leharapta a pit lábát. ÓAz Ákos nevű 4 pitet győzött le. Az ukránoknál van egy komondor amit verekedtettek, pályafutása során nem talált legyőzőre. Igen, sokat számít a bundája, nélküle kb. annyi lenne az esélye, mint bármelyik másik pásztorkutyának, de a kangal és a káj is le tud győzni pitet. A komi bundáját ha hagyják teljesen összeállni, még ollóval sem lehet felvágni, így a pitnek csak a végtagokon vagy az orr részen van esélye bármit is csinálni.
És a kanárival mi a helyzet?
Mindkettő rövid szőrű, mindkettőt arra tenyésztették hogy végezzen az ellenfelével.
Tehát melyik győzne a pit vagy a kanári????
Szerintem a pitbull esélyesebb, hiába kisebb.
Egyszer beszélgettem egy sráccal, aki verekedtetett. Volt 1 amstaffja és 1 pit+amstaff keverék kutyája. Kérdezgettem. Azt mondta, hogy nem úgy kell elképzelni, hogy összemegy a két kutya és akkor élet/halál harc. Menetekre van felosztva, de nem időre megy, hanem amikor összengedik őket és az egyik kutya fog, amiből már nincs kiút, akkor feszítőfa, majd szétszedik a két kutyát. Utána újra összeengedik őket, és megint szétszedik. És végül az nyer, amelyik nem adja fel. Azt mondta általában a 3-4. menet után az egyik kutya már fordítja el a fejét és nem akar tovább verekedni, ilyenkor a másik a győztes.
Kérdeztem, hogy a bullterriernek van-e esélye, azt mondta semmi. Kérdeztem, hogy a nagyobb harci kutyáknak (cane corso, kanári szigeteki, akita, tosa inu), azt mondta higyjem el, semmi esélye ezeknek a kutyáknak egy igazi game pit ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!