Melyik fajtát válasszam Amstaff, bulmasztiff, cane corso, vagy kanári szigeteki kutya? Melyiket könyebb nevelni, tanítani? Ha tudtok írjatok megbízhaó kenneleket is légyszíves.
Az attól is függ mik az igények.
A stafi nagyon pörgős, a bullma inkább lomha lusta,a cane corso kevésbé pörgős mint a staf, de mozgékonyabb mint a bulma, a kanárik között vannak pörgősebbek, és lomhábbak is.
Az összes fajta kutya olyan lesz a gyerekekkel amilyenre nevelitek. Sportolásra inkább a stafi alkalmasabb, őrző védő munkára: stafi, corso, kanári.
Szerintem e négy fajta közül a legkönnyebb nevelni és tanítani az amstaffot. A mérete kisebb mint a másik háromé, ezért fizikailag kevésbé megterhelő. Persze még ők is brutál erősek. A bullmasztiff mondjuk egy viszonylag könnyen kezelhető kutya, de kevésbé tanulékony és elég lomha.
A cane corso és a kanári szigeteki olyan mint egy nagyra nőtt amstaff (jellemben). Kemények és a méretük nagyobb.
Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat!
Ha tudtok, kenneleket is írjatok légyszi. Még esetleg az argentín dogon gondolkoztam, erről a fajtáról mit gondoltok?
Tosa inut nem lesz egyszeru venni,es melyen zsebbe kell nyulnod.Egyebkent hogy a fenti fajtak kozul melyiket valaszd,attol is fugg,mire kell.Pl. hazorzonek bullmasztiff eleg jo,amstaff viszont nem.Kisgyerekkel egyebkent barmelyik kutya osszeszoktathato,csak annyi a fontos,hogy SOHA ne hagyd egyedul a kutyat a gyerekkel.SOHA.
En az amstaffokhoz "ertek",tehat kennelt is onnan mondanek:Horcsogfalvi,Imperial,of Fianna-ezek jo nevuek es megbizhatoak.
Viszont arra keszulj fel,hogy pusztan a nagy kert nem eleg.Mindenkeppen dolgoztatni kell a kutyat,legalabb napi 2 orat setalni vele,stb. (foleg,ha amstaffot valasztanal).
Ha nem tudnal ennyit setalni vele,futni vele,akkor inkabb egy lomhabb molosszoid orkutya lenne a megfelelobb,mint a bullmasztiff vagy a bourdeauxi dog.Na,ok jol elvannak kertben napi egy nagyobb setaval is (amennyire tudom).
Utolsóval én is egyet értek.
Ha csak ház őrzésre kell akkor a molosszerek alkalmasak erre. Az Argentin dog hasonló temperamentumú mint a corso vagy a kanári. Ők inkább munka kutyák, és a napi egy séta kevés nekik.
Mivel nekem kanárim van így róluk tudom, hogy le kell kötni az energiáit, és a tenyésztőt akitől én vettem anno kutyát, merem ajánlani.
Nem tudom mikor akarsz kölyköt venni, de ha esetleg kanári érdekel ettől a tenyésztőtől van most áron alul eladó kölyök. Amúgy 200 000 körül kezdődnek az árak.
Most van egy kölyök kan nála, 100 alatt oda adja, ( ne kérdezd miért, mert nem tudom ) vagy megegyezés szerint.
DE csak olyan helyre ahol foglalkoznak vele, és NEM láncra vagy kenelbe beba...va tengeti életét.
Ha érdekel, add meg mail címed jöhet pü.-ben is, és megadom a tenyésztő számát.
Ha cane corso, akkor ő:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!