Ajánlanátok megbízható kanári szigeteki kutya kennelt?
Én tőle vettem anno a kutyám. Nagyon korrekt begbízható csaj. Minden papírt oda ad ( tk., szerződés, oltások stb.).
Én anno úgy mentem hozzá, hogy segítsen nekem választani kölyköt, mert munkára kell, de kiállításra is akarok menni vele. Én teljes mértékben meg vagyok a kutyával elégedve, nagyon jó idegrendszerrel rendelkezik, és könnyen tanult.
Ez attól is függ, hogy a másik kettőtől mi ragad rá.
Én azt figyeltem meg az enyémeknél, hogy amikor együtt jönnek a telepre, akkor a fiú jelez először ha elmegy egy ember vagy bármi az utcán,és a lány is ugatja. De ha csak a lány jön akkor az emberek nem nagyon érdeklik. Inkább a kutyák, és amire a fiú tanította ( a beton kerítés közvetlen mellette lévő teher vonatot meg kell kergetni, mert azt így illik )
Tehát részben igazodni fog amire a meglévők tanítják, de alap járaton mindenre fog jelezni akár éjjel akár nappal van. Az enyémek fölöslegesen nem ordítanak ( pl: nj ) csak akkor jeleznek ha van valami. Általában dominánsak alapból, ezért keményen kell őket fogni, mert ha átveszi a vezető szerepet akkor nagy gáz lehet.
Amit elfelejtettem írni, hogy ugye minden kutya más egyéniség. Nem csak a gének határozzák meg a jellemét, hanem sok minden más is.
A szukám nem az eldiablóból van. Ő teljesen más egyéniség mint a fiú. A csajszi nappal forog, pörög, rodeózik, szórakoztatja magát. A fiú pihen, de közben figyeli kémleli az utcát. ( ez csak munkában van így )
Éjjel viszont a lány annyira elfárad, hogy ki se jön járőrbe. A fiú viszont akármilyen nyúzott, minden járőrnél szó nélkül jön velem.
Az is jó. :-)
Én vegyesen adom nekik. Kapnak tápot, abba van bele kavarva rizs vagy tészta, meg konyha koszt. Én kétszer főzök nekik egy héten farhátat. De van mikor darált húst veszek és azt főzöm bele a rizsbe. Szoktak kapni sertés lábszár csontot. Minden nyers dolgot főzök nekik.
Mindenki másképp eteti, de én a változatosságra esküszök. Igaz a rizst, krumplit, és ezeket nem hasznosítja, de ízlik nekik, kitelíti a gyomrukat, és nem akarják egymás nykáról lezabálni a bolha nyakörvet. :-D
Egy éves korukig a nyagy testű kutyáknak nem mindegy milyen tápot eszik, utána már lehet ólcsóbbra váltani.
Nyuodtan kérdezz szivesen válaszolok. :-)
Nekem anno annyiból nehezebb dolgom volt, hogy nem tudtam netezni, gépem se volt, és nem is akartam. Így csak a könyvekből tudtam információt gyűjteni erről a kutyákról ( már ha írtak róluk ), meg a tenyésztőtől kérdeztem egy két dolgot.
Én is minőségi tápra gondoltam, főleg ugye kiskorban a legfontosabb, hiszen akkor fejlődésben vannak. Amúgy mennyire beteges fajta? Gondolom a diszplázia őket is érinti?!
Nagyon szeretek futni a kutyákkal, ő is jól bírja, legalábbis hogy ugye nagy kutyáról beszélünk?.
Na és még egy fontosat :D Általánosságban milyenek a gazdájukkal, bújós nagy macik? Vagy inkább távolságtartóbbak? Mennyire gazdacentrikusak, vagy ez is neveléstől függ? Idegenekkel gondolom bizalmatlanok.
A válaszodat előre is köszönöm!
Igen a dp. őket is érinti. Én ezért merem ajánlani a fentebb belinkelt kenelt, mert korrektül szűreti az összes kutyáját. A kölyköket is kizárólag oltásokkal, chippel stb. adja oda. Azok nélkül nem.
Alapjába véve egészséges a fajta, a dp. ugyan náluk is elő fordul de kissebb mértékben van jelen mint a nj.-nál. Mivel még nem divat kutya, így kevesebb a szaporító is.
A takarmányozásra kell figyelni, főleg kölyök korban. Nálunk pl. olyan másfél évesen a fején kihullott a szőr, és terjedt a füle felé. Ilyen gennyes göbök voltak rajta. Kezeltük atkára gombára és még a fene se tudja mire, de nem használt. Végül amikor gyengébb tápra váltottunk, abba maradt, és elmúlt az egész, és újra szőrös lett a feje. Túl sok volt a fehérje bevitel aszem.
És a súlyra is figyelni kell, hogy nem legyen túl súlyos a kutya, mert elszakadhatnak a szalagok, amit csak műtétileg lehet helyre hozni, és akkor se lesz olyan mint új korában. Persze az arany közép út a legjobb, se nem túl súlyos, se nem túl sovány.
Szereti a túrákat a szaladgálást, de csak annyira amennyire Ő akar menni. Az én kutyim nem tud annyit, és olyan gyorsan futni mint anno a nj.-om. És nem is ajánlott biciklivel futtatni nagyon. Ők inkább molosszerek, másképp van összerakva mint egy juci.
A családját mindennél és mindenkinél előrébb helyezi. Bármire képes a család védelmében. Idegenekkel inkább közömbös, de neveléssel bármi kihozható belőlük. Nagyon könnyű a fogásra támadásra tanítani Őket, de inkább a fegyelemre kell a hangsúlyt fektetni. Családdal olyan mint a cica. Ha nem foglalkoznak velük napi szinten, ha ki van zárva a családi életből, akkor bús komorrá válhat. Életét adná szeretteiért, és ezért a simi a foglalkozás jár neki, sőt követeli. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!