Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutya? Nagykutya?

Kiskutya? Nagykutya?

Figyelt kérdés

Számtalanszor végig nyálaztuk,de nem tudunk dönteni!

Kölyök kutyánk vagy felnőtt kutyánk legyen?

A kiskutya haláli aranyos,minden egyes trükköt,mozdulatot amit megtanul azt tőlünk tanulná,nincs kétség ha fölé hajolok vagy épp ellegyintek felette hogy támadásnak veszi,hisz ismer kölyök kora óta,hálás,olyan,amilyenre mi formájuk!A másik fele,szaladni vele orvoshoz mert összezabál akármit,ha mákunk van csak kötelező oltásra vinni időben,sérves lehet ha megnyomjuk,éjszakába nyúló pisiltetős séták minden áldott nap hónapokig!De ha felnő vissza gondolván annyira megéri a belefektetett időt!Nem?

A felnőtt kutyus már szobatiszta,vagy ha nem is de egy pár nap és az lesz,ha megmentjük egy rossz helyről 1000szer hálásabb mint egy kölyök kutya,nem szeleburdi,valamennyivel könnyebben tanul,valamennyivel kevesebb idő kell hozzá,és nem zsákbamacska!Olyan amilyen és már nem változik!A másik fele,ki tudja miért válnak meg tőle?Lehet verték,ijesztgették,lehet épp egy rossz mozdulat és fenyegetésnek veszi,lehet hogy a gyerekekre hamis,vagy épp a többi kutyusra,lehet valamilyen betegsége van!

Szeretném ha segítenétek az érveitekkel hogy melyik mellett döntsünk!

Hangsúlyoznám hogy mindenképp KUTYÁT szeretnénk,nem padlócirkálót,hanem egy igazi kutyát!Úgy 30-40 kiló környékén!Mindketten elég temperamentumos vérmérséklettel rendelkezünk,határozottak vagyunk,utálunk gagyarászni!Lassan(1-2 év) tervezett a gólya érkezése is így ez a legfontosabb tényező egy kutyusnál!Valószínűleg kertes házban lenne,de ez nem fontos,mert nagyon szeretünk sétálni,csatangolni erdős sétálókon,ahol csend és nyugalom van!Vízközelben is tudunk lenni akár!Fontos hogy ne pénznyelő legyen,hanem örömforrás!Gondolok itt a súlyos fajtabetegségekre amik nem kikerülhetők és néha vagy sűrűn előfordulnak!Ha van még valami fontos szempont kérdezzetek és leírom!

Várom a kommenteket!:)

2011. jún. 2. 13:41
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszi a választ,így már értem hogy működik ez!Az a helyzet hogy mi azért egy kicsit válogatósak vagyunk!Szóval bulldog szóba se jöhet részemről,szintúgy a keverékek sem!Tudom hogy ők is aranyosak,de annyira nem az eseteink(egy kettőt leszámítva)!Például a staffordshire terrier max egy staffordshire bullterrierrel keverhető,de kb ez az egy a szimpi keverve!Inkább szeretnénk ha fajtatiszta lenne!Szóba került ezeken kívül az argentin dog,magyar vizsla,belga juhász!De a staffordshire terrier ami felé mind a ketten húzunk,van is egy pár staffis ismerős és olvastunk is róla,nagyon elnyerte a tetszésünket,gyerek mellé kifejezetten ajánlotta egy 2 gyerekes anyuka!:)

Azt hiszem az argentin nagyon beteges meg süket kutyus,pedig párom nagy szerelme,de így kilőve!

szétnézek azért ezen a noé-n és ha esetleg tudtok jó helyről kutyus akkor a linket szivesen fogadom!:)

Ja,igen,szeretnénk felelősségteljes gazdik lenni,így nem csak "jaj de cuki" módszerrel akarunk kutyát hozni!Fontos hogy az életvitelünket megszokja,hogy a pénztárcánkkal is jóban legyen!:)Tehát olyan kutya ami megdöglik egy kis sétától(min.3-4 km)(bulldogok),vagy épp kimeríthetetlen(beagle,spániel,foxi),vagy épp 100 kilót eszik egy nap(bernáthegyi,dán dog,cane corso),számunkra nem felel meg így hiába tetszik,mert tetszik,nem fogunk hozni!....

2011. jún. 2. 15:07
 12/20 anonim ***** válasza:

Hallkan jegyzem meg, hogy a bulldogommal lazán túráztam hóban 400 m-es emelkedéssel 11 km-t, és ő a többi kutyával futott körbe-körbe, tehát azért az jelentősen tartás meg tenyésztés kérdése, hogy milyen lesz.

Dogók: [link]

Staffik (itt csak gyerekszeretetre szűrtem a keresést) [link]

Corsót nem írtál, de hasonló kutya: [link]

És csak az én kedvemért, nézzétek meg a boxereket: [link]

2011. jún. 2. 15:28
 13/20 anonim ***** válasza:
Vizsik: [link]
2011. jún. 2. 15:29
 14/20 A kérdező kommentje:

Nekem az összes ismerősöm bulldogja fulladozik a nagy melegbe és nincs az az ember aki rábírja őket hogy megmozduljanak!Hidegben ők lehet hogy szeretnek rohangálni,de hóban meg én nem szeretek rohangálni!:)Nem az én világom a bulldog!

De nagyon köszönöm a linkeket!És írd meg légyszi hogy kerestél rá fajtára,mert mi sehogy sem lelünk rá!:)A corsoból 2 is megdobogtatta a szívünket és van egy fehér staffi kislány is ott!:):)

Még egy kérdés..ha rászántuk magunkat esetleg a dologra, akkor nekünk kell menni értük,vagy házszemlével kihozzák a kutyust?Egyébként nagyon nagyon örülök hogy ivartalanítva vannak az állatok!

2011. jún. 2. 15:39
 15/20 anonim ***** válasza:

A Noét tudom elmondani, náluk úgy működik, hogy eljössz szombaton, bemutatkozol, megismerkedsz a kutyával, kicsit barátkoztok, döntesz. Ha a döntés megszületett, akkor aláírjátok a papírokat, és ők viszik házhoz a kutyát. Nyilván nem a vagyontárgyaitok között kutakodnak, csak azt nézik, hogy jó-e a kerítés, tényleg bemehet-e a házba a kutya, stb. nem akadékoskodnak, csak a legjobbat akarják a kutyának.

A bulldogról még annyit, hogy tény, hogy ilyen melegben dolgozni nincs kedve a kis szemétnek, egy nyomorult lábnál követés gyakorlásánál hirtelen nagyon melege lesz, de gond nélkül fut másfél órát a labda után :))) Eszem ágában sincs rábeszélni, csak a fajta becsületét igyekszem védeni.

A fajtamentők elérhetőségeit itt találod: [link]

2011. jún. 2. 16:02
 16/20 anonim ***** válasza:

Szia, hozzam kerult mar kolyok es felnott is, es ideiglenesezem is. Oszinten megmondom en inkabb felnott vagyok, egy kolyok az en eletembe nagyon macera, rengeteg energia, torodes es en jobban elvezem az "atnevelest" mint a "megnevelest". Szamomra nagyobb kihivas egy megtort "kesz" kutyaba vissza hozni az eletkedvet, es a kolykok amugy is mindig elfogynak.

Ami a szarmazasat illeti, hat ha gyerek melle lesz en mindenkeppen vagy tenyesztotol vagy ideiglenes gazdikkal dolgozo alapitvanytol hoznek. Ok szerzodessel adnak kutyat, es pontosan tudjak a kutya igenyeit, karakteret nem a kutya elpasszolasa a lenyeg. Vegig kisernek a kutya beilleszkedeseig es ha baj van ugranak, segitenek, vissza veszik. Az internetes hirdeteseknel sose lehet tudni, mondhat barki barmit. Tehat szerintem inkabb nezoldj menhelyeken, fajtamentoknel.

(Ajanlom a Pilis Budai Kutyasokat nagyon korrektek es rendesek)

2011. jún. 2. 16:09
 17/20 anonim ***** válasza:

A facebook-on találta az egyik kedves barátom. Nem tudom aktuális-e még ez a felhívás, de egy gyönyörű berni pásztor 1,5 éves kant akarnak elaltatni, mert nincs jóban a virágokkal. Szerintem ez a kutyus ideális lenne számodra.

"SOS! Van egy 1,5 éves fajtatiszta bernipásztor kan kutyus. Egyetlen baja hogy a virágokkal nincsen jóban, ezért el akarják altatni a hét végén. Kérlek segítsetek gazdit találni neki. A kutyus Hernádon található és INGYEN elvihető. Kérlek osszátok meg másokkal is. Akinek kéne hívjon bátran a 06-20-779-8522-es telefonszámon! Köszönöm!"

[link]

2011. jún. 2. 17:09
 18/20 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Nincs jóban a virágokkal?Ezért akarják elaltatni?Az a legnagyobb bűne hogy kiássa a virágokat vagy leeszi?Hát vannak még elmebeteg emberek!Sajnos én nem tudok segíteni,de remélem már valaki megmentette!

Nos,megnézegettem a linkeket!Hát nekem eddig a Noé nyerte el a tetszésemet!

Átbeszéltük a párocskámmal a dolgot és mindenféleképp örökbe fogunk fogadni egy staffit vagy egy corsot(vagy rábeszélem 2re:P)!De idén sajnos nagyon sok dolog áll ennek az útjában,pedig majd elepedünk egy kutyusért!:(Nem baj,legalább még 1000szer végig rágjuk hogy mindenki jól járjon!:)

Azért még várom a linkeket és a véleményeket,tapasztalatokat megerősítés céljából!:):):):)Nagy megnyugvás tudni hogy ennyien pártolják a menhelyes állatokat!Nem gondoltam volna!Mint hogy azt sem hogy szebbnél szebb kutyusokat raknak ki az utcára!:S De majd mi segítünk nekik!Ja és a sok segítő válaszért cserébe ígérem ha meglesz a kutya mindenképp tudatni fogom veletek!:)

A bulldog-os válaszolómnak!Nekem kifejezetten tetszenek az angol bulldogok,a franciákkal már egészen más a helyzet!Az angoloknak szép a színük,tetszik hogy lelóg az a csepp fülük és hogy nem annyira kistestűek.....De....távol álljon tőlem hogy megbántsalak, nekem kifejezetten undik!:S Tényleg ne haragudj hogy ezt mondom,egyik ismerősömnek van egy kan franciája!Panel lakásban tartja...hát én oda nem is szívesen megyek be,és sétáltatni sem szeretem!Ez lehet a kedves ismerősöm számlájára írható,de a kutya iszik,csöpög a lebernyegéről a víz ahova csak megy,megrázza magát a tűzhelyen(de ezen kívül bárhol) már fent is a nagy nyálcsóva,az ágy mivel kan,nem mondom ki milyen foltos szóval egyszerűen nekem forog a gyomrom!Nem lenne bajom ezzel ha kertes házban lennének az udvaron de azért így....durva!Séta közben melegben ömlik a nyála és ha rázza magát a ruha sem ússza meg és nekem a látványa sem a legszebb mikor a 40 centis cipőfűző(nyál) a száján libeg ide oda séta közben!Imádkoztam mikor nála aludtam hogy nehogy beleforduljak egy foltocskába!És jelzem nem vagyok egy fanatikusan tisztaságmániás nőszemély,de az én lakásomban ez biztos nem fordulhatna elő!Szóval a legnagyobb tisztelettel mondom hogy aranyos jószágok a maguk módján,de nekem semmi pénzért nem kéne!:)Remélem nem bántottalak meg!:)

2011. jún. 2. 18:57
 19/20 anonim ***** válasza:
www.boxermentes.hu Itt nézz körül, nem fogsz csalódni!:)
2011. jún. 2. 21:26
 20/20 anonim ***** válasza:

Persze, hogy undik, ez tény. Mondjuk az enyémnek ritkán lóg a cipőfűzője, max ha nagyon kéreget valakitől, a boxeremnek sokkal inkább. Amúgy a corsónak, meg a dogónak is tud ám lógni!

De nem bántottál meg, ismerem a fajtáját, tényleg undiság, én ezt is szeretem benne, hogy egy disznó.

Ja és ágyba nem jár, és ivartalanítva van, tehát más jellegű foltok sem kerülnek sehova.

Na de nem offollak szét, nagyon tetszik a hozzáállásotok, és nagyon remélem, hogy boldog családot adtok majd egy olyan kutyusnak, aki megérdemli. Majd keress meg, hátha addigra lesz másik, pont nektek való ideiglenesem.

2011. jún. 3. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!