Kiskutya vagy nagykutya?
Mármint méretben?
Nagykutya :o) (border collie mérettől felfelé...)
Ha korban: akkor mindegy. Illetve ha örökbefogadok akkor biztos h nagy (vagyis felnőtt) kutya, de ha pénzt adok érte és tenyésztőtől veszem, akkor kölyök, tehát kiskutya.
nekem nem számít. minden kutyát szeretek
most épp kicsi van, így hozta most az élet :)
Nekem világéletemben nagy kutyáim voltak. Először német juhász, aztán ír szetterek, keverékek. Most először lett egy kiskutyám. Eleinte nehéz volt megbarátkozni a méreteivel, de ma már nem cserélném el egyetlen nagykutyáért sem. Persze szeretem a nagyokat is, de mindkettőnek megvannak a maga előnyei. A kiskutyát például ölbe lehet venni, úgy szoktam filmet nézni, hogy az ölemben alszik, több helyre magammal tudom vinni, a baráti társaság is szívesen látja bármelyikünk lakásán, szóval talán közelebbi kapcsolatot tudunk kialakítani.
Azelőtt bár nem nyíltan, de valahol mélyen lenéztem a kiskutyákat. Ez most teljesen megváltozott. A kiskutya ugyanolyan kutya mint a nagy, minden kutya funkcióval ellátva. Aki a kiskutyákat nem szereti, az valójában nem is szereti a kutyákat.
Amúgy nem értem ez miért függene attól, hogy valaki sportos-e. A kiskutyának ugyanolyan nagy mozgásigénye van, mint a nagynak. Bár tény, hogy valamivel hamarabb elfárad, de nem olyan hatalmas a különbség. A kiskutyámmal ugyanúgy járok erdőn-mezőn mint régen a nagyokkal és ugyanúgy élvezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!