Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutya vagy nagykutya?

Kiskutya vagy nagykutya?

Figyelt kérdés
2010. szept. 14. 23:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
attól is függ milyen az anyagiak?milyen a lakás?milyen a hozzá állás?gyerekhez vagy nem?panelba vagy kertes? sok vagy kevés munka?hányszor vinné el sétálni?sportos vagy nem?stb. stb. sok mindentől függ.írd le a te énedet s jobban tudnék segiteni
2010. szept. 14. 23:48
 2/12 anonim ***** válasza:

Mármint méretben?

Nagykutya :o) (border collie mérettől felfelé...)

Ha korban: akkor mindegy. Illetve ha örökbefogadok akkor biztos h nagy (vagyis felnőtt) kutya, de ha pénzt adok érte és tenyésztőtől veszem, akkor kölyök, tehát kiskutya.

2010. szept. 14. 23:49
 3/12 A kérdező kommentje:
Méretben,és most nem az a lényeg hol tartod. Te melyik kutyát szereted illetve tetszik jobban? Nekem a nagy.
2010. szept. 14. 23:51
 4/12 anonim válasza:
Kiskutya nagykutya ne ugass hiába!
2010. szept. 15. 01:17
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha a kézitáskádba akarod hordani kis kutya, ha a szánkódat akarod vele húzatni télen akkor nagy kutya. :)
2010. szept. 15. 01:36
 6/12 anonim ***** válasza:
Mindenképp nagy! Berni pásztor. :-)
2010. szept. 15. 06:11
 7/12 anonim ***** válasza:

nekem nem számít. minden kutyát szeretek

most épp kicsi van, így hozta most az élet :)

2010. szept. 15. 07:18
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem világéletemben nagy kutyáim voltak. Először német juhász, aztán ír szetterek, keverékek. Most először lett egy kiskutyám. Eleinte nehéz volt megbarátkozni a méreteivel, de ma már nem cserélném el egyetlen nagykutyáért sem. Persze szeretem a nagyokat is, de mindkettőnek megvannak a maga előnyei. A kiskutyát például ölbe lehet venni, úgy szoktam filmet nézni, hogy az ölemben alszik, több helyre magammal tudom vinni, a baráti társaság is szívesen látja bármelyikünk lakásán, szóval talán közelebbi kapcsolatot tudunk kialakítani.

Azelőtt bár nem nyíltan, de valahol mélyen lenéztem a kiskutyákat. Ez most teljesen megváltozott. A kiskutya ugyanolyan kutya mint a nagy, minden kutya funkcióval ellátva. Aki a kiskutyákat nem szereti, az valójában nem is szereti a kutyákat.

Amúgy nem értem ez miért függene attól, hogy valaki sportos-e. A kiskutyának ugyanolyan nagy mozgásigénye van, mint a nagynak. Bár tény, hogy valamivel hamarabb elfárad, de nem olyan hatalmas a különbség. A kiskutyámmal ugyanúgy járok erdőn-mezőn mint régen a nagyokkal és ugyanúgy élvezi.

2010. szept. 15. 08:47
 9/12 anonim ***** válasza:
08:47-es vagyok, még annyit tennék hozzá, hogy kiskutyának van egy hátulütője, meg kell szokni és el kell viselni az állandó beszólogatásokat. Szinte minden nap jön valaki, aki nem tudja megállni szó nélkül, ilyeneket mondanak, hogy "ennél a macskám is nagyobb", "ez nem is kutya" "juuuj pitbull" (amúgy westie) meg fütyörésznek neki, hergelik. Érdekes, mikor az előző kutyámmal mentem végig az utcán, aki egy hatalmas keverék volt, senki nem szólt egy szót se. Szóval aki ezt nem bírja elviselni, az nagykutyát válasszon.
2010. szept. 15. 08:54
 10/12 anonim ***** válasza:
15-25 kg-ig
2010. szept. 15. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!