Miért nem írják ki a tenyésztők, mennyibe kerül a kutyájuk/macskájuk?
1.42
Természetesen ezzel tisztában vok :) Anyáméknak bernijük van de nem tudom, h mennyi egy berni mert nekik barátjuk a tenyésztő és a kiskutya sérves volt, és hiányzik a farka végéről a bojt, úh jelentősen olcsóbban kapták meg hobbi kutyának, plusz a baráti ár.
Ezt az összehasonlítást nem azért tettem h magukat a kutyákat hasonlítsam össze, csak nem tudom, h két nagytestű kutya ára között mi a különbség, ennyi. Mert mint mondtam nem akarok kutyát venni, csak az áruk érdekelne, így ebből a szempontból hidegen hagy h mire tenyésztettek egy kutyát anno. Szóval jelenleg nem a hegyimentő és pl a vakvezető képességeik érdekelnek. De köszi a választ
Fórumon megkérdezhetem az igaz :)
egyébként általánosan - tehát fajtától függetlenül - 70-80e ft körül kezdődnek a kölyökárak. egy-egy kimagasló(nak ígérkező) alomból meg akár többszöröse.
de ezek még mindig nagyon alacsony árak világszínvonalon, külföldön ezer ojró alatt nemigen kapsz kutyát.
Ha tenyészenék én sem írnám ki az árat.
Úgysem hozza vissza egy alom amit beleteszel akkor meg minek...
01:42 vok.
Igen a fórumokon is meg lehet kérdezni. :-D
De ahogy írták egy tk.-ett kölyök ára kb. 80 000 - 100 000 ft.-tól kezdődik. Ezek még tenyésztésre is alkalmasak lehetnek, ha a későbbi eredményeik jók lesznek.
Ha hobby célra vesz valaki kutyát, azoknak ( mint anyudéknak is )féláron vagy baráti áron oda adják, de kissebb hibájuk van. ( fog, szín, vagy szépség hiba )
Ezért van az hogy több helyre is el kell menni személyesen, vagy egy kiállításra, ahol több tenyésztő kiállít.
Egy normál tenyésztő minden kölyökhöz ad tk.-et oltásit, és szerződést. ( a szerződésben garancia van az öröklött hibára hibákra)
Tehát egy tk.ett kölyöknek akit egész áron adnak, nem lehet rövidebb a füle, de lehet foghibája vagy dp.-ja ami később is kijöhet, és erre vállal garanciát a tenyésztő.
Ha ilyen felmerül, akkor a szerződés szerint vagy vissza téríti a vétel ár felét, vagy ahogy le van írva a papírra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!