Miért nem írják ki a tenyésztők, mennyibe kerül a kutyájuk/macskájuk?
Az ember számíthat arra, hogy egy jó helyről való kölyök nem kétezer, vegye a fáradtságot egy telefont megejteni, de ahogy írták, létezik e-mail is, ami ingyenes tudtommal.
Sajnos sok ember az a alapján választ kutyát, hogy hol a legolcsóbb, és nem az értékeket nézik. Egy ó tenyésztő pedig szívén viseli a kölkei sorsát é igyekszik jó helyet találni nekik. Ezért is van, hogy nem csak a vevő faggat, hanem a tenyésztő is. És ezért van, hogy nem írják ki az árakat.
Én is úgy vettem a kutyám, hogy előbb telefonálgattam. Igaz én egy kant néztem ki, hogy attól a kan kutyától ha lesznek kölykök akkor előjegyeztetek. Többször is felhívtam a tenyésztőt, és Ő is faggatott meg én is. Aztán egyszer csak kaptam egy telefont, hogy megszülettek a kölykök. ( kb fél év ) Az árat akkor beszéltük meg amikor személyesen is elmentem hozzá, és akkor választottam ki a kölyköt is. Ebben én nem látok semmi kivetni valót, szerintem ez természetes.
Amúgy meg mondhatott volna akár ötszáz ezret is, akkor is megvettem volna......
Szerintem meg aki kutyát akar, első sorban NEM azt nézi hogy melyik mennyibe kerül, hanem hogy milyen kutya való hozzá, és hogy miért akarja tartani. ( házőrzés, kedvenc, tenyésztés, munka )
Tehát nem mindegy hogy berni pásztor vagy nj. A berninek teljesen más tulajdonságai vannak mint egy nj.-nak. Nem mindegy, hogy mik az elképzelések, nem mindegy hogy ki mire akarja használni a kutyát.
Jól írták a többiek.Szerintem is azért nincsenek feltüntetve az árak,mert nem az kell legyen a legfontosabb szempont a döntésnél,ráadásul egy jó tenyésztő nem árucikként tekint a nála születő kölykökre.
És akármiből is élsz,ha valóban fajtatiszta kutyát szeretnél,és valóban számít a minőség,akkor egyrészt,vársz türelmesen,míg születik a Neked tetsző vérvonalból megfelelő kölyök,másrészt gyűjtesz rá.
Én sem vagyok milliomos,de szerintem ha éveket vártam egy kutyára,utána már k.va mindegy hogy 120 vagy 150 ezer az ára.Egy 10-12 évre választott kedvencnél egy pár tízezer forintos eltérés nem kéne szempont legyen.
Amúgy ha annyira érdekelnek az árak,menj fel az adott fajtával foglalkozó magyar rajongói fórumra,és kérdezd meg a tulajdonosokat,ki honnan vásárolt kölyköt,és melyik tenyésztőnél milyen árkategóriával kell számolni.Tapasztalatom szerint szívesen segítenek.
Én most vettem kutyust. Megvolt X összegem,aminél többet nem tudtam volna kiadni akkor sem,ha a legszuperebb kiskutya a világon. És épp ezért, oda,ahol nem mondta árat,el sem mentem,vagy elmondtamm,hogy ennyi van, menjek e.mert párezret eltelefonálok, de azért 500km-t nem utazom feleslegesen.
Kövezzetek meg, de nekem hobbi célra kell a kutya,így az egészsége után bizony az ára a legfontosabb.Kiadnék én 300ezret is egy kutyusért,de nincs,és ahelyett,hogy újabb 10 évig gyűjtögetnék,inkább megveszem a kutyust a feléert, ami megvan,a maradékot meg szépen ráköltöm havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!