Francia bulldog vagy csivava?
így már nem utolsónak:D
szóval 15:45-nek írtam:)
Ismerős mindkettőt tenyészti, majd megkérdezem melyik milyen.
Nekem csivim van. Ő nem túltenyésztett szal cuki és bújós.
Annyi a baj az ilyen kutyákkal hogy Magyarországon már nagyon belterjesek. Ismerős is próbál külföldről szerezni kanit, hogy kicsit frissítsenek a vérvonalon.
15:47 vagyok, akkor nincs is min gondolkodnod!:) Ha a csivava tetszik, akkor őt válaszd! Igaz én is azt írtam nem tetszik a Cs., de ki nem sz@rja le mit gondolok én, vagy akár mások a Csivaváról nem?:)
Tehát, ha felé húz a szíved, akkor őt, és jó kutyázást kívánok, vigyázz rá!!:):)
23L
15:55 voltam
Áh westik :D
Nekünk anno nagyon jól kijöttek a csivik a westikkel.
Habár az egyik westi a csivibabáktól nagyon félt, a westianyuka meg pátyolgatta őket amikor már a kennelből is ki lehetett engedni a kicsiket mászkálni, a felnőttekkel jól elvoltak mindketten. xD
Sajna a westik már elhúnytak :'( de hát már öregek voltak, és sok szép emlékünk van :)
Megint 15:47 vagyok! Én biztosan akkor is törzskönyvel venném, tenyésztőtől, mivel azok a kutyák átestek normális szűréseken, nyilván vannak tartva a szülők, nagyszülők, dédszülők, ükszülők stb....
Ha szaporítótól veszed, nem tudhatod miféle örökletes betegségei vannak, lehet, hogy az apa, vagy az anya egy "idegbeteg" és ezt örökli a kicsi is, vagy más egyéb problémákat!
Ivartalanítani is ivartalanítanám, nem csak azért, hogy nehogy össze pározzon másik kutyával, hanem így csomó betegségtől is megvéded őt, olyanoktól is, amik akár halálos kimenetelűek.
És végül én inkább kislányt vennék, bár az már olyan dolog, hogy ami neked szimpatikus.:)
tenyésztőtől vedd tk-val, attól, hogy a szaporítónál tks szülők vannak, a szűréseket nem csináltatták meg....
és tk-s kutyát is kellene ivartalanítani, ha nem tenyészteni szeretnéd, már csak a balesetek elkerülése érdekében is, de főképp az ivarszervi megbetegedések elkerülésére
Nekem hosszú szőrű csivim van, és imádom!!!!!
6 hetesen hoztuk haza, és szoba tiszta volt már akkor. Van kutya pelusa a lakásban, ha minden kötél szakad, és már nem bírja tovább, akkor azt használja.
Nem ugat, csak ha kopognak. Szépen lábnál sétál, járda szélén megáll, nem szalad el, ha hívom jön, szót fogad, kicsi kora óta sokat foglalkozunk vele.
7,5 hetes a babánk, eleinte féltékeny volt rá, de mára már teljesen hidegen hagyja, ugyan úgy törődünk vele, mint azelőtt, eszében sincs bántani a babát, nincs is rá sem oka, sem lehetősége.
Nem olyan törékeny, mint amilyennek tűnik, nagyon vicces és játékos kis dög. barátnőm westi kutyája a legjobb haverja.
Nekünk nincs tk-e, csak származási lapja ük szülőkig visszamenőleg, pecséttel hitelesítve. Én csak ajánlani tudom a csivit az tuti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!