Francia bulldog vagy csivava?
Francia bulldog
A hátrányuk, hogy nem igazán bírják a hőséget,
de nagyon bújós kutyák, ezért
nagyon szeretem őket(:
Egész más jellem a két kutya, az sem utolsó szempont ám!
Kis segítség...
CSivi:
Lakásban tartható: Kizárólag! Általában nem nagyon szeret egyedül lenni, párban jobban elvannak.
Kertben tartható: Szigoruan tilos, csak otthon lehet tartani
Házőrző: Kiváló jelző
Más kutyákkal való viszony: Általában csak a saját fajtársaival érzi jól magát, de azért láttam már kivételeket. Imádja fitogtatni hogy legyőzhetetlen
Más állatokkal való viszony: szoktatható
Szőrgondozás: A hosszú szőrű változat folyamatos gondozást igényel
Ugatósság : Folyamatosan ezt teszik
Mozgásigény: méretéhez képest nagy
Gyerektűrés: Inkább nem mivel elég problémás. Kis mérete miatt könnyen ráléphet a gyerek a válszreakció pedig a harapás.
Kezdő kutyásnak: Ajánlott
Speciális tulajdonságok, egyéb tudnivalók: Nagyon keveset esznek, egy nap max. 2 alkalommal akkor is nagyon keveset. Van amelyik a tápot is megeszi, de általában a házi kosztot is kell neki adni! Betegségekre fogékony egyedek állandó orvosi felügyeletet igényelhetnek, ezért nagy figyelmet kell fordítani a megfelelő tartásra és ezzel a megelőzésre!
Francia buli:
Lakásban tartható: igen
Kertben tartható: nem ajánlott
Házőrző: nem, viszont jó jelző
Más állatokkal való viszony: általában jó, elfogadja őket
Más kutyákkal való viszony: kanok erősen dominánsak
Szőrgondozás: nem igényel különösebb gondozást, kivéve a redők tisztítása
Ugatós: általában csendes
Mozgásigény: közepes, de szeret lustálkodni
Gyerektűrés: jó / semleges
Kezdő kutyásnak: a fajta előzetes megismerése után ajánlott
Speciális tulajdonságok, egyéb tudnivalók: kifejezetten családi kutya, könnyen képezhető, ellenben makacs.Viszonylag sok olyan betegségben szenvedhetnek, amik az életminőségüket ronthatják, ezért nagyon körültekintően kell kiválasztani, hogy honnan vásárolunk kölyköt! Ne felejtsük el, ő BULLDOG! Nem bírja a meleget, a nagy fizikai megterhelést, a hideget, nem fedez és nem fial természetes úton. (= Mesterséges megtermékenyítés és császármetszés)
Egyértelműen a francus. Rendkívül nyugodt természetű, igazi bohóc, remekül kijön a többi kutyával, ha pedig rossz kedved van, elég ránézni, máris jobb kedvre derülsz.
Ha lépcsőházban laksz, ahol nincs lift, akkor viszont emelgetned is kell, mert nem bírja a gerincük a lépcsőzést és nem is szabad. Én a 13 kg-os kutyát reggel és este is ölben viszem le a lépcsőn, mert már előfordult, hogy állatorvosnál kötöttünk ki a gerincsérve miatt.
A csivava sem olyan rossz kutyus szerintem, mint amilyennek hiszik, viszont mivel picike a gazdik hajlamosak olyannyira elkényeztetni, hogy hamar megérzik, hogy lehetnek ők is a falkavezérek és onnan nagyon nehéz a saját malmodra hajtani a vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!