Illik hozzám a Border Collie?
A Border Collie-nak nagy mozgásigényre van szüksége, ezért kérdezném meg tőletek, hogy tényleg illene egy ilyen kutya hozzám (, mármint ,hogy megfelelő mennyiségű időt töltök-e vele):
Mozgás igény szerint:
hétköznapkon:
-reggel (6 körül) fél órás séta
-délben (1 körül) egy - másfél órás séta
-este (felé: 18-19h körül) egy órás séta
+ délben és este úgy (összesen) 1,5h játék (ostanítás)
hétvégeken:
- reggel (7 körül) 1 órás séta
- délben (1 körül) 2 órás séta
- este (19 körül) 1 órás séta
+ 2 óra játékos tanítás
A sétáltatásba beleértem, hogy egyszer gyorsan sétálunk, aztán lassan utána sprint...
Hétvégeken elég gyakran megyünk túrázni a környékre, így a vele töltött idő is megnőne; mivel, mi ha túrázunk, akkor reggel indulás és késő délutáni érkezés van ( persze van amikor tényleg pihenünk, gondolom egy kicsit erre is szüksége van a kutyának).
Olyan hétvége is megesik (főleg nyáron), hogy megyünk biciklizni ide - oda szintén a környéken.
Térigény szerint:
Kertes házban lakunk és nem túl nagy ( kicsi ) udvarunk van , de mivel vidéken élünk itt van a nagy szabadtér tőlünk kb. 1 km-re, úgyhogy ide a kisétálás nem probléma.
Szóval ezek lennének az én pontjaim. Ha valaki tud segíteni ebben a problémában írjon!
Légyszíves ajánlj már párat, mert én elég kezdő vagyok az ilyen be, bár volt már kutyám.
A régebbiekből olvasva nagyon ostromolják a szaporítokat, ezért inkább megbízható tenyésztőtől szeretnék venni.
Utolsó, megnéztem a honlapot, elolvastam mennyibe is kerül egy ilyen kiskutya, de konkrét árat mégse találtam. Van ötleted, vagy akárkinek, mennyibe is kerülhet?
Köszi.
na az már rég nem utolsó volt, de arra gondolok, aki linkelt.
de látom a kérdezőt is érdekli.
szóval mennyibe kerülnek "hibásan", tökéletesen?
A Bordermania nagyon jó kennel, nyugodtan vegyél onnan kutyát. Ha bordert szeretnék, akkor csak innen vennék. Nagyon sokat foglalkoznak a kutyáikkal és a kölykök is minden lehetőt megkapnak.
Az árat olyan 60-70 ezerre tippelném a hobbi kölyök esetén.
Az elfogadható jó ár számomra.
KÖSZÖNÖM SZÉPEN A VÁLASZOKAT MINDENKI RÉSZÉRŐL!
Zöld kéz mindenkinek.
Igen képes vagyok, miért nem tölthetném vele a szabadidőmet?
Ez 6 óra , tehát a negyede - ezt te is jól írtad.
+ alszok 12 órát = 18h.
Még akkor is van 4 órám, ami mindenre elég!!!
De te nálad a hétvége 1 napos úgy látom. Erre itt mifelénk 2 napos a hétvége ( így meg 8 órám marad).
Én nem értem, hogy konkrétan mire gondoltál.
?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!