Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Illik hozzám a Border Collie?

Illik hozzám a Border Collie?

Figyelt kérdés

A Border Collie-nak nagy mozgásigényre van szüksége, ezért kérdezném meg tőletek, hogy tényleg illene egy ilyen kutya hozzám (, mármint ,hogy megfelelő mennyiségű időt töltök-e vele):

Mozgás igény szerint:

hétköznapkon:

-reggel (6 körül) fél órás séta

-délben (1 körül) egy - másfél órás séta

-este (felé: 18-19h körül) egy órás séta

+ délben és este úgy (összesen) 1,5h játék (ostanítás)

hétvégeken:

- reggel (7 körül) 1 órás séta

- délben (1 körül) 2 órás séta

- este (19 körül) 1 órás séta

+ 2 óra játékos tanítás

A sétáltatásba beleértem, hogy egyszer gyorsan sétálunk, aztán lassan utána sprint...

Hétvégeken elég gyakran megyünk túrázni a környékre, így a vele töltött idő is megnőne; mivel, mi ha túrázunk, akkor reggel indulás és késő délutáni érkezés van ( persze van amikor tényleg pihenünk, gondolom egy kicsit erre is szüksége van a kutyának).

Olyan hétvége is megesik (főleg nyáron), hogy megyünk biciklizni ide - oda szintén a környéken.

Térigény szerint:

Kertes házban lakunk és nem túl nagy ( kicsi ) udvarunk van , de mivel vidéken élünk itt van a nagy szabadtér tőlünk kb. 1 km-re, úgyhogy ide a kisétálás nem probléma.

Szóval ezek lennének az én pontjaim. Ha valaki tud segíteni ebben a problémában írjon!

2011. máj. 7. 22:41
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
szerintem mindegy, hogy szuka vagy kan ha ivartalanítod... Általában ivartalanítási szerződéssel agyjak fél vagy 3/4 áron...olcsóbban nem hiszem hisz ugyanazokat megkapta amit a többi is (chip, szűrések, TK, oltások, minőségi táp és szocializáció)
2011. máj. 7. 23:10
 12/29 A kérdező kommentje:

Légyszíves ajánlj már párat, mert én elég kezdő vagyok az ilyen be, bár volt már kutyám.

A régebbiekből olvasva nagyon ostromolják a szaporítokat, ezért inkább megbízható tenyésztőtől szeretnék venni.

13/29 anonim ***** válasza:

Utolsó, megnéztem a honlapot, elolvastam mennyibe is kerül egy ilyen kiskutya, de konkrét árat mégse találtam. Van ötleted, vagy akárkinek, mennyibe is kerülhet?

Köszi.

14/29 anonim ***** válasza:

na az már rég nem utolsó volt, de arra gondolok, aki linkelt.

de látom a kérdezőt is érdekli.

szóval mennyibe kerülnek "hibásan", tökéletesen?

2011. máj. 7. 23:12
 15/29 anonim ***** válasza:

A Bordermania nagyon jó kennel, nyugodtan vegyél onnan kutyát. Ha bordert szeretnék, akkor csak innen vennék. Nagyon sokat foglalkoznak a kutyáikkal és a kölykök is minden lehetőt megkapnak.

Az árat olyan 60-70 ezerre tippelném a hobbi kölyök esetén.

2011. máj. 7. 23:13
 16/29 A kérdező kommentje:

Az elfogadható jó ár számomra.

KÖSZÖNÖM SZÉPEN A VÁLASZOKAT MINDENKI RÉSZÉRŐL!

Zöld kéz mindenkinek.

2011. máj. 7. 23:18
 17/29 anonim ***** válasza:

Én ezeket a kenneleket ismerem közelebbről és tudom őket ajánlani...egyikben lehet találsz neked megfelelő kicsit.

Mindegyikben egészségügyileg szűrt és nagyon szép kutyák vannak.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

az előbb is őket tettem be (szerintem jó kennel nagyon)

[link]

2011. máj. 7. 23:24
 18/29 anonim ***** válasza:
Ha képes vagy a hétvégéd teljes egy negyed idejét a kutyádra áldozni (és akkor még nem aludtál) akkor, már megbocsáss, de nálad komoly gondok vannak. Vagy majd kinövöd...
2011. máj. 7. 23:47
 19/29 A kérdező kommentje:
OK. Köszi neked is!
2011. máj. 7. 23:47
 20/29 A kérdező kommentje:

Igen képes vagyok, miért nem tölthetném vele a szabadidőmet?

Ez 6 óra , tehát a negyede - ezt te is jól írtad.

+ alszok 12 órát = 18h.

Még akkor is van 4 órám, ami mindenre elég!!!

De te nálad a hétvége 1 napos úgy látom. Erre itt mifelénk 2 napos a hétvége ( így meg 8 órám marad).

Én nem értem, hogy konkrétan mire gondoltál.

?

2011. máj. 8. 00:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!