Illik hozzám a Border Collie?
A Border Collie-nak nagy mozgásigényre van szüksége, ezért kérdezném meg tőletek, hogy tényleg illene egy ilyen kutya hozzám (, mármint ,hogy megfelelő mennyiségű időt töltök-e vele):
Mozgás igény szerint:
hétköznapkon:
-reggel (6 körül) fél órás séta
-délben (1 körül) egy - másfél órás séta
-este (felé: 18-19h körül) egy órás séta
+ délben és este úgy (összesen) 1,5h játék (ostanítás)
hétvégeken:
- reggel (7 körül) 1 órás séta
- délben (1 körül) 2 órás séta
- este (19 körül) 1 órás séta
+ 2 óra játékos tanítás
A sétáltatásba beleértem, hogy egyszer gyorsan sétálunk, aztán lassan utána sprint...
Hétvégeken elég gyakran megyünk túrázni a környékre, így a vele töltött idő is megnőne; mivel, mi ha túrázunk, akkor reggel indulás és késő délutáni érkezés van ( persze van amikor tényleg pihenünk, gondolom egy kicsit erre is szüksége van a kutyának).
Olyan hétvége is megesik (főleg nyáron), hogy megyünk biciklizni ide - oda szintén a környéken.
Térigény szerint:
Kertes házban lakunk és nem túl nagy ( kicsi ) udvarunk van , de mivel vidéken élünk itt van a nagy szabadtér tőlünk kb. 1 km-re, úgyhogy ide a kisétálás nem probléma.
Szóval ezek lennének az én pontjaim. Ha valaki tud segíteni ebben a problémában írjon!
Hát csak ugye télen egy kicsit neccesebb lenne a helyzet.
Ettől még jó választás lenne?
Még 1 kérdés:
Honnan vegyek jó fajta Border C.-t?
Nem lenne baj, sőt tökéletesen megfelelne, ha egy kicsit szépség hibás ( mivel csak hobbira használnám) pl. 50%-nál több benne a fehér..., mert sokat számítana nekem az ára is (tudom rendes tenyésztőtől 80 ezer körül van).
itt van most két "hibás" BC [link]
de szinte minden kennelben becsúszik 1-1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!