Miért akar mindenki kutyát szaporítani?
Sok helyen olvasom, és több embertől is hallottam már, hogy jaj van egy olyan szép kutyám, és most fogjuk pároztatni. Meg hogy jaj van egy fajtatiszta kutyám, de nincsen tk.-e és hogy de be fogja fedeztetni stb.
Én nem is értem, miért gyártják még a kölyköket amikor az állatvédők fülén is kutya lóg..... :-O
45 %!
Nekem se az a célom, hogy ha ráküldöm az emberre a kutyát, hogy ott helyben tépje szét!!!
Egy keveréknél nem lehet ezt kiszámítani, ember életekről van szó, még akkor is ha volt olyan sötét gyökér és bemászik, annak ellenére, hogy több figyelmeztető tábla van kirakva.
Ha meg cserben hagy engem a kutya, akkor meg én szívom meg de piszkosul. Egy keverék nem alkalmas másra max. házőrzésre, jelző kutyának, vagy kedvencnek.
De sokan vannak akiknek egészen másra kell a kutya, és figyelembe kell venni, hogy egy keverék nem alkalmas rá.
Kérdező, te egyáltalán nem értesz a kutyákhoz, legfeljebb néhány fajta standardját ismered.
Nem egy és nem két keverék kutyát alkalmaznak keményen munkakutyának.
Külföldön pl. még menhelyekről is válogatnak belőlük.
És egyáltalán nem minden fajtatiszta alkalmas arra, amire tenyésztették.
Kár tovább szaporítani a szót, ugyanúgy, mint ahogy te szaporítod a kutyákat.
Van aki az igazságtól nem lesz sem jobb, sem szebb, sem okosabb.
Te ilyen vagy, kár beléd a szó. :-(
Hol olvastad hogy kutyát vagy bármi mást szaporítok, vagy tenyésztek 45%?????
Úgy látom nem hiában vagy ennyire lepontozva! Mielött írnál tanulj meg olvasni!!!!
A keverékek kiválóan alkalmasak ház őrzésre vagy kedvencnek, de munka kutyának nagyon meg kell nézni, hogy melyik területre használható. Mivel nem tudni mik keveredtek be ezért KISZÁMÍTHATATLAN.
( Mellékesen megjegyzem külföldön is vizsgát tesznek le a keverékekkel, nem is akármilyet, és ha csak az egyik tesztnél úgy találják hogy nagyon félős, bizonytalan, vagy morog amikor eszik, és felé nyúlnak, akkor megbukott, és elaltatják, hiába egészséges..... )
És mélyen elítélem azokat, akik dirrekt, gyártják a keverékeket akár anyagi haszon miatt akár csak azért mert cuki muki!!!
10:02-nek.
Aki kicsit is igényesebbek a normáltól nem mindegy nekik hogy keveréket visz haza ingyen ( mert nem tudja mekkora lesz, nem tudja milyen lesz genetikailag a természete ) vagy fajtatisztát, aminél kiszámítható, hogy mekkora nagyra nő, mennyit fog enni, és a fajtára jellemző lesz a természete viselkedése stb.
És kár kiforgatni a szavakat, mert minden kutya olyan amilyenre nevelik, de nem mindegy, hogy genetikailag mi van bele kódolva.
Vannak fajták amelyek egy gazdások, vannak olyanok amelyek pörögnek éjjel nappal és nem nyugszanak.
Egy keveréknél bármi lehet bele keverve, haza viszik mert jaj de ari cuki muki kikutya, aztán meg sír a szájuk, hogy de mi nem is ilyen kutyát akartunk, és különben is felássa a kertet, szétszedi a kerítést stb....
És itt jön az hogy vagy az utcán útszélen landol a kutya, vagy jobb esetben leadja egy sintér telepre ( a befogott kutyák is oda kerülnek ), vagy fog egy lapátot aszt agyonveri....majd lesz másik. :-(
És itt se kéne a szaporított tk. nélküli fajtatiszta kutyákkal összekeverni a dolgot. ( ha nincs tk. akkor nem biztos hogy fajtatiszta, vagy nem e vérfertőzésből született )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!