Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akar mindenki kutyát...

Miért akar mindenki kutyát szaporítani?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvasom, és több embertől is hallottam már, hogy jaj van egy olyan szép kutyám, és most fogjuk pároztatni. Meg hogy jaj van egy fajtatiszta kutyám, de nincsen tk.-e és hogy de be fogja fedeztetni stb.

Én nem is értem, miért gyártják még a kölyköket amikor az állatvédők fülén is kutya lóg..... :-O

2011. ápr. 27. 19:33
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
0%

Nem is lesz a hazai gazdátlan kutyáknak jobb sorsa, mert minden szaporító így áll neki...

Remélem egyszer lesz a nyakukba akasztva jó nagy adó, hogy belegebedjenek és ingük-gatyájuk rámenjen és hontalanokká váljanak, mint azok a kutyák, akikkel nem törődnek...

2011. ápr. 29. 21:43
 32/45 A kérdező kommentje:

A szaporítót nem lehet egy kalap alá venni a tenyésztőkkel!

Akkor ennyi erővel miért szülnek az itthoni nők, amikor annyi gyereket lehet külföldről örökbe fogadni.

Nyílván azért szül, mert a saját gyerekét akarja nevelni, és a saját géneit akarja viszont látni.

Nekem is van keverék kutyám, és tenyésztőtől drágán vett kutyám is. Minden fajta kutyának más és más a személyisége, az adottságai. Egy keverék kutya ki tudja miket örökölt az őseitől, ezért nem lehet kiszámítani, hogy adott dologra amire használni akarja az ember, alkalmas lesz e. Míg egy fajtatiszta kutya egy bizonyos dolgra lett kitenyésztve, így már genetikailag bele van kódolva amire majd használni fogják.

Pl: Egy társasági kutyát nem lehet őrző védő kutyának használni.

Nekem se lenne még egy keverék kutyám elég abból bőven egy. Majd ha esetleg elmegy akkor talán a fajtatisztákhoz jöhet egy a sittről.

Megadóztatni nem látom értelmét egyik állat tartásánál se, ezzel csak azt érnénk el, hogy még háromszor négyszer ennyi kutya kerülne az utcára. A tenyésztő meg nem fogja akkor se az utcára tenni egyik kutyáját se, hanem akkor inkább eladja mondjuk külföldre.

Egyedüli megoldás lenne, ha ténylegesen minden kutyába chip kerülne, és ha nincsen benne akkor azt az embert keményen pénzbírságra büntetni. Akkor százszor meggondolná az illető honnan vesz magához kutyát.....

2011. máj. 1. 09:52
 33/45 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy minden szaporító tenyésztőnek vallja magát és a környezet is így viszonyul hozzá.

A felelős tenyésztő ügyel arra is, hogy hogyan alakul az általa tenyésztett fajta kereslet-kínálata.

Senki nem akar lemondani semmiről. Pedig egyetlen olyan fajta sincs, amelyikből kevés lenne.

A legtöbb meg a gazdátlan kutyákból van.

És igen, Kínában, ahol sokan vannak, bizony odahat az állam, hogy kevés gyerek szülessen.

A természetben is van egyensúly a létszámot illetően - csak az ember hány fittyet. Mert neki úgy tetszik, mert így akarja.

Az állatok meg kiszolgáltatva vannak.

Ma hazánkban nem felelős tenyésztő az, aki almot hoz létre.

Mert túlontúl sok a kutya és kevés a gazdi.

Külföldre is lehetne gazdátlan kutyát adni, de nem, oda is fajtatiszta kell, és szaporítanak, szaporítanak, szaporítanak...

Az embernél irgalmatlanabb lény nincs is a földön...

2011. máj. 1. 11:09
 34/45 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne felelős tenyésztő aki almot hoz le?

Azoknak megvan a gazdájuk.

Én amikor a kutyáimra vártam (az egyikre egy évet,a másikra félévet) akkor ezeket a fajkutyákat akartam.

Aki valamilyen célra akar egy fajtát, az nem fog helyette örökbefogadni. Van nekem is keverékem. De nem a fajkutyák helyett. hanem mellettük.

Ez két teljesen külön dolog.

2011. máj. 1. 11:13
 35/45 A kérdező kommentje:

Igen külföldre is lehet keveréket adni, de akinek EGY bizonyos fajtájú kutya kell az még a környezetéből SE fog keveréket haza vinni. Az attól függ mire kell neki.

Hiába van pl rengeteg roti és nj. keverék. Ha nekem nincsen szükségem a roti önfejűségére ( rotisok bocsi, a fajtára jellemző e tulajdonság, és keményen oda figyeléssel kell nevelni őket ), és kezdő kutyás vagyok akkor arra tökéletes a nj. És csakis fajtatiszta jöhet szóba, mert ismerem a tulajdonságait.

2011. máj. 1. 12:12
 36/45 anonim ***** válasza:
Az tud a legjobban idegesíteni hogy egyes emberek nem az élőlényt és a kiskedvencet látják a kutyában hanem hogy "minőségi 100ezer forintos stb. legyen.". Szerintem egy keverék kutya egy fokkal sem ér kevesebbet mint egy fajtatiszta. Ha már egy fajtatisztáénak nem úgy áll az egyik szőrszála juj az már gáz. Szánalmas, komolyan mondom.
2011. máj. 1. 19:39
 37/45 anonim ***** válasza:
Nem tudod mire vannak a faj kutyák. Nekem egyrést munkakutyáim vannak,olyanoknak kell lenniük,amit én elvárok tőlük. nem kockáztathatom meg,hogy egy keverékből egy olyan tulajdonság jön ki, ami a munkát hátráltatja.
2011. máj. 1. 19:58
 38/45 A kérdező kommentje:

19:39-nek.

Én is munkára vettem a kutyáim. Éjjel egyedül vagyok és csak Rá számíthatok ha netán bejön valaki. Egy keverék kutya nem biztos hogy meg fog védeni hiszen ki tudja milyen géneket örökölt, és ki tudja ( ha felnőttként veszem magamhoz ), hogy milyen bántalmak érték, a lelkét vagy fizikálisan?

100 ezrekért meg nem azért adják a tenyésztők mert jaj az fajtatiszta, hanem mert nem tudja ólcsóbbra kihozni.

2011. máj. 1. 20:30
 39/45 anonim ***** válasza:

A fajtiszta kutyánál pont annyi az esély, hogy nem hozza a vártat, mint egy keveréknél.

Az igazi munkakutyákat iszonyúan válogatják -- és keverék is megfelel nem is egyszer.

Csak alibi, csak hobbi és pénzkereset.

Ez a kutyaszaporítás lényege.

2011. máj. 1. 21:47
 40/45 anonim ***** válasza:

pont annyi az esélye a keveréknek, hogy a gazdi kiállításokon BIS-t nyer vele vagy champion lesz? Hogy képes lesz a kutya terelni? Juhászkutyáink vannak, hogy keveréket nem engednék a nyájunk közelébe az biztos még ha mudira hasonlít akkor se... lehet tudna terelni de nem kockáztatom meg, hogy kicsinál egy két birkát mielőtt elkapjuk...

Én 6 éve tenyésztek kutyát, olyan minőségben ami világszínvonalú. Tőlem nem azért vesz valaki kutyát mert x fajta hanem azért mert az a szuka akitől az alom van jelenleg például Amerika 2 legsikeresebb kutyájától született az alom apja meg megnyerte a Cruftsot...mind a két kutya képes terelni, a szukával nagyon jól szerepelünk őrzővédő foglalkozásokon és minden betegségtől mentesek. Ilyen kutyát sehol nem kap meg a világon (nem önteltségből írom de nemvalószínű, hogy pont egy ilyen küllemű és vonalú kutyára tesznek egy ilyen kant. A kicsikre a világ minden tájáról volt előjegyzésem már akkor mikor a fedeztetés egyáltalán kiderült.

2011. máj. 1. 22:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!