Miért akar mindenki kutyát szaporítani?
Sok helyen olvasom, és több embertől is hallottam már, hogy jaj van egy olyan szép kutyám, és most fogjuk pároztatni. Meg hogy jaj van egy fajtatiszta kutyám, de nincsen tk.-e és hogy de be fogja fedeztetni stb.
Én nem is értem, miért gyártják még a kölyköket amikor az állatvédők fülén is kutya lóg..... :-O
14:01
Csak azt nem veszed figyelembe, hogy a tenyésztőt érdekli mi lesz a sorsa a nála született kölyköknek. Ha netán becsúszik egy örökletes hiba akkor garanciát vállal amit a szerződésben aláírt a vevővel együtt. Ha olyan helyzetbe kerül a vevő, hogy nem tudja tovább tartani a kutyát azt a tenyésztőhöz visszaviheti, és a tenyésztő visszaveszi.
Egy szaporítótól származó kutya egész élete meg van pecsételve. A szaporító ( legyen az véletlen vagy direkt szaporulat ) nem fog garanciát vállalni semmire se, és az sefogja érdekelni, hogy mi lesz a megunt, öreg, vagy beteg kutyával amelyik nála született. Az se érdekli, ha lapáttal agyon ütik vagy felakasszák......
Ezért minek szülessen még több kutya? Miért jó hogy így végzik????
Vannak a menhelyen tk. nélküli fajtatiszta kutyák, akik a szaporító alkotásai. Persze van egy két eset, hogy bekerül a tenyésztőtől való kutya is DE!!! Azok chipezve tk.-ve vannak, és beazaonosíthatók, hogy hol születtek, ki a tulaj, lakcím, tel szám stb. és rohadtul keresik.
Ha majd elérjük azt a szintet, hogy keményen büntetik azokat az embereket akiknél olyan kutya van, hogy nincs benne chip, na akkor talán kevesebb lesz a ,,véletlen " és a dirrekt alom is.
"Szaporító is a tenyésztő is csak plussz kutyákat csinál."
Ez a lényeg. Ha a "jó tenyésztő" tud jó gazdát keríteni, akkor az potenciális lehetőséget vesz el a gazdátlan kutyáktól. Nem csak az altat kutyát, aki konkrétan a sintértelepen dolgozik, hanem az is, aki szaporít.
Mert túl sok a kutya hazánkban és túl kevés a jó gazdi.
Bizony drasztikusan csökkenteni kellene a kutyák szaporodását.
De sajnos, ami valakinek hátrányt jelent, az nem megvalósítható.
Mert fontosabb a hobbi, fontosabb a "hivatás", mint az élőlények helyzete.
És nem lehet igazi állatszerető, aki ma kutyát szaporít.
Itt, ebben az országban nem!
De bizony csak legyen bűntudatod a magyar kutyás helyzet miatt.
Mert a gazdátlanok is szívesen mennének külföldre jó gazdához.
És a külföldre tenyésztőtől adott kiskutyáknak többnyire bizonytalan a sorsuk.
A pénz sok rosszat tett már élőlénnyel.
Inkább állatmentéssel foglalkoznál, semmint hobbiszaporítással!
Minden kiskutyámról tudom hol van. Rendszeresen kapok képeket a gazdáktól és több kicsi már sokadik champion címénél tart. Én tenyésztőknek, kiállítóknak adom el a kutyáimat és már bocs de ők nem keverékeket fognak megvenni. Nem azért fizeti az utat Amerikába, Afrikába, hogy legyen egy kutyája hanem azért, hogy ebből a vérvonalból legyen ilyen minőségű kutyája.
Én szeretek kiállításra járni, szeretek kiskutyázni, szeretem, hogy a kutyáim sportban/kiállításon és hobby kutyaként is megállják a helyüket. Ezért nem szégyellem amit csinálok.
Bocsi de nevetséges vagy. Én megértem a magyar menhelyek problémáit, rendszeresen segítek a fajtamentésnek kozmetikázásban, szállításban, néha ideiglenes is van nálam kutya. De nem fogok lemondani a saját kutyáimról se arról, hogy azt csináljak amit szeretek úgy, hogy mindent megteszek az eladott kutyáimért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!