Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akar mindenki kutyát...

Miért akar mindenki kutyát szaporítani?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvasom, és több embertől is hallottam már, hogy jaj van egy olyan szép kutyám, és most fogjuk pároztatni. Meg hogy jaj van egy fajtatiszta kutyám, de nincsen tk.-e és hogy de be fogja fedeztetni stb.

Én nem is értem, miért gyártják még a kölyköket amikor az állatvédők fülén is kutya lóg..... :-O

2011. ápr. 27. 19:33
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:

14:01

Csak azt nem veszed figyelembe, hogy a tenyésztőt érdekli mi lesz a sorsa a nála született kölyköknek. Ha netán becsúszik egy örökletes hiba akkor garanciát vállal amit a szerződésben aláírt a vevővel együtt. Ha olyan helyzetbe kerül a vevő, hogy nem tudja tovább tartani a kutyát azt a tenyésztőhöz visszaviheti, és a tenyésztő visszaveszi.

Egy szaporítótól származó kutya egész élete meg van pecsételve. A szaporító ( legyen az véletlen vagy direkt szaporulat ) nem fog garanciát vállalni semmire se, és az sefogja érdekelni, hogy mi lesz a megunt, öreg, vagy beteg kutyával amelyik nála született. Az se érdekli, ha lapáttal agyon ütik vagy felakasszák......

Ezért minek szülessen még több kutya? Miért jó hogy így végzik????

2011. ápr. 29. 16:39
 22/45 anonim ***** válasza:
kedves 63 százalékos, te a kutyagyárról beszélsz,ami szintén szaporítás. És a tudás nélküli hobbiszaporító is szaporító. Még a törzskönyves is.
2011. ápr. 29. 16:43
 23/45 anonim ***** válasza:
Akiket én ismerek azok is megnézték hogy kinek adják oda képzeld el! A tenyésztő is megnézheti, de ennyi erővel mi a garancia arra hogy jó gazdához kerül és nem dobják ki. Mert vannak a menhelyen fajtatiszta kutyák is. Ennyi. 50-50%. Magyarul: Szaporító is a tenyésztő is csak plussz kutyákat csinál.
2011. ápr. 29. 16:56
 24/45 A kérdező kommentje:

Vannak a menhelyen tk. nélküli fajtatiszta kutyák, akik a szaporító alkotásai. Persze van egy két eset, hogy bekerül a tenyésztőtől való kutya is DE!!! Azok chipezve tk.-ve vannak, és beazaonosíthatók, hogy hol születtek, ki a tulaj, lakcím, tel szám stb. és rohadtul keresik.

Ha majd elérjük azt a szintet, hogy keményen büntetik azokat az embereket akiknél olyan kutya van, hogy nincs benne chip, na akkor talán kevesebb lesz a ,,véletlen " és a dirrekt alom is.

2011. ápr. 29. 18:00
 25/45 anonim ***** válasza:
Tenyésztőtőlnem kerül menhelyre kutya,illetve, ha odakerül a tenyésztő még aznap rohan érte. Tenyésztő kutyája mind MEOE chippes, fél perc alatt megvan a tenyésztő neve. És olyat még nem láttam aki ne rohant volna rögtön a kutyáért.
2011. ápr. 29. 18:02
 26/45 anonim ***** válasza:

"Szaporító is a tenyésztő is csak plussz kutyákat csinál."

Ez a lényeg. Ha a "jó tenyésztő" tud jó gazdát keríteni, akkor az potenciális lehetőséget vesz el a gazdátlan kutyáktól. Nem csak az altat kutyát, aki konkrétan a sintértelepen dolgozik, hanem az is, aki szaporít.

Mert túl sok a kutya hazánkban és túl kevés a jó gazdi.

Bizony drasztikusan csökkenteni kellene a kutyák szaporodását.

De sajnos, ami valakinek hátrányt jelent, az nem megvalósítható.

Mert fontosabb a hobbi, fontosabb a "hivatás", mint az élőlények helyzete.

És nem lehet igazi állatszerető, aki ma kutyát szaporít.

Itt, ebben az országban nem!

2011. ápr. 29. 19:22
 27/45 anonim ***** válasza:
Na most nem azért de nálam két kezemen megtudom számolni hány kiskutya maradt az országban a többit mind külföldre adtam el, Németországba, Angliába, az USA ba, Oroszországba, Olaszországba, Dél Afrikába és még hosszan sorolhatnám. Had ne legyen már bűntudatom a magyar kutyás helyzet miatt. Egészséges, genetikailag szűrt, többszörösen győztes kutyáim vannak a világ vezető vérvonalaiból. Én szeretem a kutyáimat, minden időmet velük töltöm és nagyon fontosak nekem és nem érzem magam kevésbé jó embernek csak mert tenyésztem őket. Most járok Állatorvosi egyetemre, elvégeztem a MEOE tenyésztői tanfolyamát, van kutyakiképzői vizsgám és jövőre megyek OKJ-s kutyakozmetikai tanfolyamra. Nekem mindenem a kutya és nagyon sok tenyésztőt ismerek akik szintén mindent megtesznek az egészséges, jó minőségű kutyák tenyésztése érdekében és az, hogy össze vagyunk mosva a szaporítókkal kicsit azért durva....
2011. ápr. 29. 20:31
 28/45 anonim ***** válasza:

De bizony csak legyen bűntudatod a magyar kutyás helyzet miatt.

Mert a gazdátlanok is szívesen mennének külföldre jó gazdához.

És a külföldre tenyésztőtől adott kiskutyáknak többnyire bizonytalan a sorsuk.

A pénz sok rosszat tett már élőlénnyel.

Inkább állatmentéssel foglalkoznál, semmint hobbiszaporítással!

2011. ápr. 29. 21:30
 29/45 anonim ***** válasza:
Ne keverjük össze a tenyésztést és a hobbiszaporítást kedves előttem szóló. A tenyésztők vevői speciálisan azt a kutyát akarják és nem vennének helyette másikat. Nekem is van menhelyim és van 2 tenyésztőtől vett drága kutyám.Ha nem tudtam volna őket megvenni, akkor sem lenne 3 menhelyim csak az egy. Én pont ezeket a kutyákat akartam. tehát ne keverjük.
2011. ápr. 29. 21:34
 30/45 anonim ***** válasza:

Minden kiskutyámról tudom hol van. Rendszeresen kapok képeket a gazdáktól és több kicsi már sokadik champion címénél tart. Én tenyésztőknek, kiállítóknak adom el a kutyáimat és már bocs de ők nem keverékeket fognak megvenni. Nem azért fizeti az utat Amerikába, Afrikába, hogy legyen egy kutyája hanem azért, hogy ebből a vérvonalból legyen ilyen minőségű kutyája.

Én szeretek kiállításra járni, szeretek kiskutyázni, szeretem, hogy a kutyáim sportban/kiállításon és hobby kutyaként is megállják a helyüket. Ezért nem szégyellem amit csinálok.

Bocsi de nevetséges vagy. Én megértem a magyar menhelyek problémáit, rendszeresen segítek a fajtamentésnek kozmetikázásban, szállításban, néha ideiglenes is van nálam kutya. De nem fogok lemondani a saját kutyáimról se arról, hogy azt csináljak amit szeretek úgy, hogy mindent megteszek az eladott kutyáimért.

2011. ápr. 29. 21:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!