1hete vettem az 5 honapos bullterrieremnek szoges folytonyakorvet, megbaratkozott vele, viszont mikor adom fel ra es veszem le rola a fuleit lelapitom, es ma ugy vettem eszre mintha nem allna olyan szepen a fule mint regebb, lehet, hogy a nyakorvtol?
15:58-as vagyok. Édes lehet a kendővel! Hol vetted? Ha nagyobb áruházban vagy neten akkor írd már meg hol! Tévedés, hogy mikor verekednek az agresszivitás jön elő. A kitartás és valami féle ösztönös taktika. Nem nevelhették ezeket az állatokat agresszívnek, nehogy megöljék a befogandó bikát (bika = bull = pitbull, bullterrier). Hihetetlenül taktikásan tudnak verekedni. Nekem pitbullom van. Igazából még sosem verekedett össze egy kutyával sem, érdekes is lenne, 7 hónapos csak de az illenek játék közben is meglátszanak. A csontot tényleg ne hagyd neki, a bot az mehet. Legyen különbség játék és kaja között. Örülök, hogy szépen fejlődik a kutyusod. Én a büntetés problémát úgy oldom meg, hogy ha rossz, megrángatom a tarkóján a bőrt, lenyomom a földre a kutyát vagy épp felemelem. Vagyis emeltem még bírtam:D (20kg én meg 20é L vagyok). Kölyök korában az anyja is így tanítja őket rendre. Sosem bántottam, egyetlen egyszer sem, mégis ha rosszat csinál és felé tornyosulok (kemény 48 kilómmal) behúzza fülét farkát.
Azt jegyezd meg a nevelésénél, hogy felnőtt korában így is, úgy is meg fog téged védeni, nem kell vadítani.
Jajj amit elfelejtettem. Engedd el nyugodtan, csak amíg nem fogad teljesen szót, ha másik kutyát látsz fogd meg. Ha nincs elengedve sosem fogja megtanulni miért kell visszajönnie. Ha ezt a fejébe akarod sulykolni séta közben néhányszor hívd magadhoz, és tedd rá a pórázt, majd újra engedd el, ne a hazamenetelhez, a játék végéhez kösse a dolgot. Mindig nagyon dícsérd meg, ne csak kajával, simogatással is. Meg ne keverd a vezényszavakat. Ha magadhoz akarod hívni én javaslom azt, hogy gyere mert az természetesebb, mint ha messziről ordítod, hogy lábhoz. Könnyebben megtanulja azokat a szavakat amiket a hétköznapi beszélgetésekben is hall. Tuddom mert az előző ugyan illen fajta kutyámat külföldi vezényszavakkal tanítottam és sokkal nehezebben tanult, mint a mostani. Jó a lábhoz is de az tényleg akkor, mikor sétáltatod és nem akar közvetlen melletted menni. Ha jól belerögzült a kutyába akkor már ne változtass rajta, csak leírtam a véleményemet. Mikor az kell, hogy visszahozzon valamit mond naki, hogy hozd vissza és nyújtsd ki a kezed eleinte. Érteni fogja:) Ha vannak még kérdéseid írj nyugodtan e-mailt.
Az hülyeség, hogy a kutyasuli a csibészelésre van. A kutyasuli legnagyobb előnye, hogy amellett, hogy a kutya megtanulja az alap dolgokat, a tapasztalatlanabb gazdik is megtanulnak jobban bánni a kutyájukkal. Legtöbb ember, akit ismerek, és kutyasuliba járt kedvencével, egyhangúan vallják, hogy ők maguk többet tanultak a foglalkozások során, mint a kutya.
Természetesen én sem arra gondoltam, hogy idejárjál.:) Csak nem tudtam, hogy honnan írsz, és ez egy konkrét suli, ami működik. Az, hogy mennyibe kerül és hány foglalkozásból áll egy kutyasuli, az attól függ, hová megy az ember. Nemrég érdeklődtem a környéken ezügyben, 200 és 300 euró közötti árakat mondtak. De ezek "standard" árak, teljes alapképzést tartalmaznak, és sok helyen rugalmasak, vagyis ha csak néhány dolgot kérsz tőlük (pl. láb mellett séta és behívás), a többit Te magad akarod megtanítani neki, akkor sokkal olcsóbbak.
Szerintem mindenképpen megér pár telefont. Amíg nem beszéltél velük, kár eldönteni, hogy nem. Szentgyörgyön több állatorvos is van, ezek általában ismerik a kiképzőket, ha megkérded őket, biztos tudnak ajánlani több lehetőséget is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!