Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 1hete vettem az 5 honapos...

1hete vettem az 5 honapos bullterrieremnek szoges folytonyakorvet, megbaratkozott vele, viszont mikor adom fel ra es veszem le rola a fuleit lelapitom, es ma ugy vettem eszre mintha nem allna olyan szepen a fule mint regebb, lehet, hogy a nyakorvtol?

Figyelt kérdés
Neha meg felcsuszik, s a fulet lelapitja olyankor is, vegyek normalis bornyakorvet neki?
2009. márc. 6. 15:02
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Koszi szepen , nem is nagyon lenne lehetosegem kutyaiskolaba vinni, vettem neki bornyakorvet meg kendocske is van rajta , olyan jopofa :D jutalomfalattal szoktam tanitani , az "Ul" parancsot mar tudja , most a "labhoz" parancsot tanitom neki , van egy labdaja amit imad es azt mikor eldobom s hozza visszafele olyankor kialtom neki , hogy "ide" vagy "labhoz", idaig egyszer "vertem meg" pont ma, kint voltam vele egy tonal elengedtem poraz nelkul jarkaljon , meglatott tavolrol egy kutyat es elfutott atfutott az uton es bement egy udvarra ahol 4 kutya volt alig tudtam megfogni , tiszta hulye nem ijedt meg a 4 nagy keverek kutyatol , mondjuk szerencse , hogy en sem felek a kutyaktol , na ez az eset utan mikor megfogtam valahogy, megutottem tenyerrel a nyakat vagy 3szor de nem fajt neki vagy csak nem mutatta mert nem reagalt , csak latszott rajta , hogy tudja , hogy hibas , de tanultam en is a hibambol tudom , hogy en is hibas voltam ,maskor ilyen helyen nem engedem el. Amugy mindenki azt mondja , hogy csendes es jo kutya , a mi tombhazunkba van egy west higland white terrierecske , 50szer idegbetegebb es rosszabb az enyemnel , az enyem alig ugat , csak ha vendeg jon , kint meg nem ugat se embert se kutyat. Ha a "labhoz" parancsot megtanitanam jol neki en elegedett lennek nagyon , a "fekszik" "pacsi" stb parancs maradhat kesobbre is. Amugy baj ha elengedem es mindenfele csontot , agat s egyebb dolgokat megrag ? van aki azt mondja , hogy hagyjam mert nem lesz semmi baja tole.
2009. márc. 7. 15:58
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem érted látom:) Itt lassab az infóáramlás. Az faág nem gond de a földről való csontfelvétel nem jó ötlet, az földről evésnek minősül. Ne nagyon engedd el, amíg nem tudod stabilan behívni. Amúgy meg figyel rá, mert lehet hogy kedves és aranyos kutya de meglapődnél ha látnád verekedni. Olyan ősagresszivitás van ezekben, amit nehéz megfékezni. Ismerek pár bullterriert, mind jó fej de idegesen kurwa kemények.
2009. márc. 7. 20:13
 13/17 A kérdező kommentje:
De ertem amit irtal es mar olvasgattam a kutyas forumon amit bemasoltal , es koszi szepen :)
2009. márc. 8. 08:23
 14/17 anonim ***** válasza:

15:58-as vagyok. Édes lehet a kendővel! Hol vetted? Ha nagyobb áruházban vagy neten akkor írd már meg hol! Tévedés, hogy mikor verekednek az agresszivitás jön elő. A kitartás és valami féle ösztönös taktika. Nem nevelhették ezeket az állatokat agresszívnek, nehogy megöljék a befogandó bikát (bika = bull = pitbull, bullterrier). Hihetetlenül taktikásan tudnak verekedni. Nekem pitbullom van. Igazából még sosem verekedett össze egy kutyával sem, érdekes is lenne, 7 hónapos csak de az illenek játék közben is meglátszanak. A csontot tényleg ne hagyd neki, a bot az mehet. Legyen különbség játék és kaja között. Örülök, hogy szépen fejlődik a kutyusod. Én a büntetés problémát úgy oldom meg, hogy ha rossz, megrángatom a tarkóján a bőrt, lenyomom a földre a kutyát vagy épp felemelem. Vagyis emeltem még bírtam:D (20kg én meg 20é L vagyok). Kölyök korában az anyja is így tanítja őket rendre. Sosem bántottam, egyetlen egyszer sem, mégis ha rosszat csinál és felé tornyosulok (kemény 48 kilómmal) behúzza fülét farkát.

Azt jegyezd meg a nevelésénél, hogy felnőtt korában így is, úgy is meg fog téged védeni, nem kell vadítani.

Jajj amit elfelejtettem. Engedd el nyugodtan, csak amíg nem fogad teljesen szót, ha másik kutyát látsz fogd meg. Ha nincs elengedve sosem fogja megtanulni miért kell visszajönnie. Ha ezt a fejébe akarod sulykolni séta közben néhányszor hívd magadhoz, és tedd rá a pórázt, majd újra engedd el, ne a hazamenetelhez, a játék végéhez kösse a dolgot. Mindig nagyon dícsérd meg, ne csak kajával, simogatással is. Meg ne keverd a vezényszavakat. Ha magadhoz akarod hívni én javaslom azt, hogy gyere mert az természetesebb, mint ha messziről ordítod, hogy lábhoz. Könnyebben megtanulja azokat a szavakat amiket a hétköznapi beszélgetésekben is hall. Tuddom mert az előző ugyan illen fajta kutyámat külföldi vezényszavakkal tanítottam és sokkal nehezebben tanult, mint a mostani. Jó a lábhoz is de az tényleg akkor, mikor sétáltatod és nem akar közvetlen melletted menni. Ha jól belerögzült a kutyába akkor már ne változtass rajta, csak leírtam a véleményemet. Mikor az kell, hogy visszahozzon valamit mond naki, hogy hozd vissza és nyújtsd ki a kezed eleinte. Érteni fogja:) Ha vannak még kérdéseid írj nyugodtan e-mailt.

2009. márc. 8. 10:53
 15/17 anonim ***** válasza:

Az hülyeség, hogy a kutyasuli a csibészelésre van. A kutyasuli legnagyobb előnye, hogy amellett, hogy a kutya megtanulja az alap dolgokat, a tapasztalatlanabb gazdik is megtanulnak jobban bánni a kutyájukkal. Legtöbb ember, akit ismerek, és kutyasuliba járt kedvencével, egyhangúan vallják, hogy ők maguk többet tanultak a foglalkozások során, mint a kutya.

Természetesen én sem arra gondoltam, hogy idejárjál.:) Csak nem tudtam, hogy honnan írsz, és ez egy konkrét suli, ami működik. Az, hogy mennyibe kerül és hány foglalkozásból áll egy kutyasuli, az attól függ, hová megy az ember. Nemrég érdeklődtem a környéken ezügyben, 200 és 300 euró közötti árakat mondtak. De ezek "standard" árak, teljes alapképzést tartalmaznak, és sok helyen rugalmasak, vagyis ha csak néhány dolgot kérsz tőlük (pl. láb mellett séta és behívás), a többit Te magad akarod megtanítani neki, akkor sokkal olcsóbbak.

Szerintem mindenképpen megér pár telefont. Amíg nem beszéltél velük, kár eldönteni, hogy nem. Szentgyörgyön több állatorvos is van, ezek általában ismerik a kiképzőket, ha megkérded őket, biztos tudnak ajánlani több lehetőséget is.

2009. márc. 8. 18:49
 16/17 anonim ***** válasza:
Senki nem írta, hogy a csibészelésre van. De más miatt nem kell kutyasuliba vinni a kutyát, ha nincs rá lehetősége mert minden mást ami kell maga is meg tud tanítani neki komolyabb szaktudás nélkül.
2009. márc. 9. 07:32
 17/17 A kérdező kommentje:
Tegnap es ma gyakoroltuk a kutyusommal a "marad" parancsot , ma mar annyira ugyes volt , hogy 6-7 metert is tavolodtam tole gyorsabb lepesekkel es ugyis a helyen maradt leulve , aztan eldobtam a kedvenc labdajat es hozta vissza , ugy erzem eleg hamar tanul , csak ra kell jojjek , hogy mit , hogy tudok megtanitani neki , a "marad" parancsot ugy tanitottam meg , hogy az "ul" parancsot ismetelgettem miutan leult es mondtam tobbszor , hogy "marad" ha elindult felem akkor szembementem vele es olyan kozel mentem , hogy le kellett uljon ujbol, ha meg lattam , hogy keszul felallni mikor mondtam , hogy maradjon, akkor egyet leptem elore es ujra leult :) . Mikor hozta vissza a labdat akkor gyakoroltam a behivast , es legtobbszor odahozta a labdat pont hozzam , ma jobban figyelt ram , lehet az uj kedvenc labdaja miatt , maskor minden hulyesegre figyelt csak ram nem :D koszi a valaszoloknak ...
2009. márc. 9. 14:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!