Van valaki, aki szintén nagyon fél a kutyáktól?
Barátnőm anyukája fóbiásan retteg, még a pici ölebektől is (amelyik ha akarna se tudna bántani)
Nála mondjuk gyerekkori trauma hatása.
A póráz nélküli kutyákat én sem bírom, pedig nagy kutyás vagyok. Ha szabadon jár-kel olyan helyen, ahol nem szabadna, az nem jelent jót - nemtörődöm gazdi, tehát neveletlen kutya. Ez még nem is lenne akkora tragédia, de volt olyan, hogy a pórázon tartott kutya akart radnom nekem ugrani - gondolom szerencsétlen így lett nevelve. Nem volt túl bizalomgerjesztő a gazdi sem.
(Ez mondjuk csak egyszeri alkalom volt a 26 évem alatt, szóval nem kell félni, csak na)
van egy kis méretű kutyám, tőle nem félek mert ugye annál nem számít ha harapna, de minden más kutyától parázok, nem nagyon merek oda menni hozzájuk, kiskoromban megharapott az egyik, persze én voltam a hibás mert megijesztettem véletlenül a kutyát és azért harapott meg, de attól még azóta parázok a kutyáktól
meg azért van pár kutya fajta amiktől ha nem félnék se mennék oda hozzájuk, mert undorítóak vagy nincsenek rendesen megtanítva a viselkedésre pl bátyámnak volt francia és angol bulldog, azok nonstop nyáladzanak, ömlik a szájukból a nyál, egyik ismerősömnek meg dán dog volt, az is kb ugyanez csak nagyobb méretbe, meg az még ugrált is nonstop hiába szóltak rá
Én. Bicikliztem és valami pitbull szerű kutya kergetett. A kocsik közé kimentem, majdnem elütöttek de nem hagyott békén. Az utcán röhögtek és videóztak az emberek. Elkapta a lábamat, megharapott,alig tudtam lerúgni magamról, rádobtam a bicikit és befutottam egy boltba ami itt volt mellettem.
A legjobban az húzott fel ahogy videóztak az emberek és röhögtek..
Azóta mindig hordok magamnál paprikasprayt. Kétszer használnom is kellett.
Nálunk anyukám fél rettegés szerűen a kutyáktól. Gyerekkorában megharapta egy, azóta pánikol tőlük. Ennek ellenére mindig volt kutyánk, azoktól nem félt, csak tartott egy tisztes távolságot.
Most van egy kutyájuk, labrador. Azzal valahogy annyira összecimbiztek, hogy egy ágyban alszanak (hárman párban apámmal), amint anyu hazaér, ott setrepertél körülötte a kutyus, együtt csinálnak kb mindent. Őt pl imádja, de minden más kutyától fél. A labi persze ezt érzi, és ha mennek sétálni, találkoznak egy másik kutyussal, akkor anyu elé áll, jelezve "maradj távol cimbi".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!