Az jó ötlet ha a kutyámnak majd angolul tanítok meg mindent?
Nemsokára kapok egy kutyát és angolul akarom neki megtanítani neki ezeket a dolgokat h ül,fekszik, pacsi, hozd vissza...
Jó ötlet? :)
Én az alap dolgokat magyarul tanítom és a trükkök nagy részét is. De vannak, amikor egy angol kifejezés/szó frappánsabb, könnyebb a kutyának megtanulni (hangzás szempontjából) - akkor az angolt használom.
Pl. egy targethez küldésnél a touch-ot használom - hangzásra sokkal jobb, mint az "érint" (az olyan sután hangzik, ráadásul nem is lehet olyan gyorsan kimondani)
:DD
Régen én is angolul akartam a kutyának megtanítani dolgokat, emlékszem fel is írtam csomó mindent egy A4es lapra... de ma már örülök, ha magyarul tudja. Vagy bárhogy... :)
Szerintem elég szépen írsz magyarul, biztos nem nehéz magyarul mondanod dolgokat. Angolul azért ne tanítsd, ha nem muszáj mert tényleg sok ember hülyének fog nézni. Sajnos ez a világ olyan (főleg M.o.) , hogy ha valaki kicsit is más mindenki vele foglalkozik és őt nézik hülyének... és egy idő után inkább feladod önmagad, mert mindenki kérdezget és már unod... Téged is mindenki kérdezgetni fog, hogy mit mondasz neki, miért stb. Bár lehet egy idő után megszokják :)
ha neked angolul lenne kényelmesebb, akkor tanítsd úgy. De akkor másokkal ne foglalkozz.
2 nyelven szerintem hülyeség, minek összezavarni azt a kutyát, mindenre csak egy kifejezés legyen, nem kell neki 7 nyelven beszélnie :ddd
Szia ! Orulj neki, hogy tudsz angolul, de ezzel nem szoktak kerkedni , foleg nem egy kutya betanitasanal. Semmikeppen se ketfelekeppen tanitsd a kutyat , valaszd ki melyiket es tartsd is magadat ahhoz , mert ezzel osszezavarod szegenyt.
Nekem a parom nemet , kinnt elunk , a kutyank megis "magyarul tud" . Mivel nekem is igy a jobb es hamarabb tudok reagalni magyarul , ami vilag eletemben igy marad , mindig is ugy fog tudni a kutyam ! :)
Amúgy nem kell az egészet mondani neki hogy "sit down"
Elég ha annyit mondunk angolul hogy "sit".
Mert a "sit" csak rövidítés és a "sit down" csak hivatalos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!