Használ/használt valaki ugatásgátló nyakörvet? Bevált? Nagytestű vadabb kutyák érdekelnének
Igen, használtam. És használom is. A kutyám közepes termetű, és nem azért kell rá a nyakörv, mert mondjuk vonyít utánunk, ha nem vagyunk otthon, épp ellenkezőleg. Mivel két házban is lakik (hosszú történet), és az egyik lakás, ott nem engedhetjük meg, hogy egész nap "őrizze a házat", és ordítson, ha valaki járkál a lépcsőházban, és mi nem vagyunk otthon. Megfenyegettek már minket, hogy bántják vagy kidobatják, úgyhogy én is ódzkodva vetettem fel, hogy kipróbálom ezt a nyakörvet. Vettem is egyet, és bevált. A kutya nem lett tőle agresszív, nem lett idegsérült, mivel a nyakörv nem úgy működik, hogy félholtra veri árammal... Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan. Kipróbáltam magamon, mindenkit megnyugtatok, aki itt visítozik, hogy ez milyen brutális és kegyetlen. Nem az. Ha a kutyádnak egy csepp esze van, akkor a nyakörv meg sem rázza.
Először is: nem ráz meg azonnal. Először röviden, de rohadt hangosan sípol egyet. (Ez egyébként már elég is volt a kutyámnak, hogy befogja a száját.) Ha harminc másodpercen belül megint ugat, másodszor hosszabban sípol, harmadszor pedig egy rövid, de kellemetlen kis impulzust küld, amit azért túlzás áramütésnek nevezni. Fáj, igen, de csak egy pillanatig, és az értelmes kutya hamar megtanulja, hogy mi a helyzet. Azóta nem is ugat, ha nem vagyunk otthon, és ha hazaérünk, azonnal le is vesszük róla. A kutya ugyanolyan személyiség, mint volt, nem tett neki rosszat a nyakörv, és tényleg nem barbár megoldás. Nagy hátránya viszont, hogy minden hangos zajra, tehát mondjuk ha kinn lenne, egy másik kutya ugatására vagy dudálásra is bekapcsolna, ezért mikor kertes háznál vagyunk, soha nem is rakom rá, ott szabad ugatnia. És még egy hátrány, hogy elég érzékeny szerkezet, ha kicsit érzékenyebbre van állítva, még attól is hajlamos bekapcsolni, ha nekikoccan valaminek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!