Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyások! Ti összeszeditek a...

Kutyások! Ti összeszeditek a kutyátok után a kutyagumit sétáltatáskor? Ha igen, milyen eszközökkel? Ha nem, miért nem? Kéretik őszintén válaszolni, vagy sehogy!

Figyelt kérdés
Vannak olyan helyek, ahol nem szeditek össze? Hol? (Pl. én az erdő szélén, a patakparton még sosem láttam, hogy összeszedték volna, bár ott nem is igen lép bele senki.) Létezik "kutyás etikett"? Melyek azok a területek, ahová nem visztek kutyát (pl. játszótér, stb.)?
2011. ápr. 10. 12:30
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

tamash 12:38:

"Ha téged zavar, miért nem szeded te össze vagy nyomod bele az orrát annak aki ott hagyja?"

Azért, mert sokszor ott sem vagyok, amikor a produktum készül, csak másnap akadok bele, amikor mondjuk a fiam belelép séta közben.

Van kutyám egyébként, többnyire patakparton sétáltatom, ott én sem zacskózok, (a fűbe megy, nem is a sétaútra) de a városban, utcán összeszedem utána, ha kell. Többnyire azonban a patakig nem szokott produkálni.

Egyébként macskákat tenyésztek, és a macskáim alomba járnak, nem mennek ki a lakásból, de szívesen a kertjébe borítanám az almot annak, aki nem képes rá, hogy takarítsa az állata után a piszkot. Szerintem az igényes állattartás arról is szól, hogy az ember tesz azért, hogy a többi embernek ne okozzon kellemetlenséget az állattartással.

(Csendben jegyzem meg, szedtem én már össze a patakpartról szemétszedéskor teli pelenkákat is, szóval a kérdés nem a kutyatartók ellen szól, hanem mindenki ellen, aki igénytelen. Azokat a macskásokat is utálom, amelyikeknek a macskája a mi kertünkbe jár tojni...)

2011. ápr. 10. 12:47
 12/20 anonim ***** válasza:
Nálunk van egy játszótér kavics a talaj és ha én bemegyek a kutyámmal meglincselnek de ha tudnák hogy az a játszótér a környék macskaalma.
2011. ápr. 10. 12:48
 13/20 A kérdező kommentje:

12:43:

"Mióta kertvárosban lakom, azóta szanaszét hagyom, mert azért hazahozni mégse fogom, na meg itt elég zöld terület van ahhoz, hogy senkit ne zavarjon."

Na pont ez a baj, én is kertvárosban lakom, és itt sincsen kuka, van is kutyagumi millió. Rohangálnak a gyerkőcök, és mindig találnak egy-két rakást, amibe beleléphetnek... Erre normális helyen az lehet a megoldás, hogy mindenki összeszedje a saját háza előtt a másét is, vagy ki lehetne tenni kukákat. Az azonban nagyon rossz, hogy senki nem tesz semmit, és még fél év múlva is ugyanazt a rakást kerülgetjük...

2011. ápr. 10. 12:52
 14/20 anonim ***** válasza:

a macskákat nem lehet kitiltani a játszóterekről, hiszen a macska nem veled megy sétálni, így nem is tudod megakadályozni hogy oda végezze a dolgát...

amúgy nálunk is van a közelben egy patak, oda szoktam levinni, ott vannak nagy rétek, ott nem szoktam, mert van amikor nem is látom... de ha az utcán megyek vele, vagy bárhol máshol ahol úgy látom hogy ez másnak gondot okozhat természetesen felszedem. A kutyatartás nem ott áll meg hogy etetem, aztán majd valahol elvégzi a dolgát és ha az nem a kertem akkor nem foglalkozok vele.

2011. ápr. 10. 12:55
 15/20 hell-ikon ***** válasza:

Egyszer engem már leb@sztak nyílt utcán mert nem volt nálam egy komplett kertész kellék kutyaürülék össze szedésére (kislapát + kisvödör, na jó túloztam a komplett-tel:)) én meg szabtam megmutatni az illetőnek, hogy van a zsebemben egy rakat nejlon zacskó, amibe 1 kg kenyér könnyen belefér.

Ezt a zacskót szoktam a kezemre-karomra húzni (úgy, mint pl. egy jó nagy gumikesztyűt) megfogom így az ürüléket és szépen lehúzom a kezemről a nejlont, így az kifordul, az ürülék benne van és a kezem is tiszta marad.

Mint amikor zsemlét veszek a boltba és nincs fogó, amivel megfoghatnám, nagyjából ugyanaz a módszer.:)

2011. ápr. 10. 13:48
 16/20 anonim ***** válasza:
Én felszedem mert megbüntethetnek érte 30.000 forint-tal.
2011. ápr. 10. 15:12
 17/20 anonim ***** válasza:
Ha parkban sétálunk és van a közelben kuka, akkor összeszedem, de az erdőben nem szoktam, kivéve ha az út közepére kakil xD nem fogom hazáig hozni...
2011. ápr. 10. 15:44
 18/20 anonim ***** válasza:
H a erdőbe vagy ilyen semleges területen sétálunk,ott nem szedem össze!Viszont ha leviszem,akkor fogok egy zacsit,és abba felszedem.Nálunk a lakón nagyon sok a gyerek,ne a kutyaszarba mászkáljanak már!
2011. ápr. 10. 15:48
 19/20 A kérdező kommentje:

hell-ikon tegnap 13:48:

"Ezt a zacskót szoktam a kezemre-karomra húzni (úgy, mint pl. egy jó nagy gumikesztyűt) megfogom így az ürüléket és szépen lehúzom a kezemről a nejlont, így az kifordul, az ürülék benne van és a kezem is tiszta marad."

Igen, szerintem ez a módszer a legjobb. Kis helyen elfér, nincs vele külön gond, mindig kéznél van, ha kell, és tiszta módszer is.

Egyébként én is így szedem össze a kertben a kutyagumit, de még a macskaalmot is így takarítom ki, ha csak kevés cucc van benne. :)

2011. ápr. 11. 11:33
 20/20 anonim ***** válasza:
Felszedem, mert nem óhajtok belelépni, illetve gyűlölöm, mikor a kutyókám belenyal egy sza*darabba. A környékünkön ezt én kezdtem el sajnos, de már akad követőnk 2. Az is valami! Na persze kuka az nincs hozzá! Szóval én a rendes kukába hajítom jobb híján, ez van Nyíregyházán. Kiflis zacskó az eszköz, ha veszem a pékárut jól szétcsomagolom egyenként, így mindig van ingyen zacsi:). Tiltott terület nincs, aki ismer (márpedig látják a lakók az ablakból a kakigyűjtést avagy annak más részéről be nem gyűjtését), az nem dumál, mert takarítok a kutyám után. Annyira qrva jó lenne, ha más is összeszedné, ne kéne séta közben a földet pásztázni állandóan...... Kinek jó ez, egy mozdulat az egész!
2011. ápr. 12. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!