Kutyások! Ti összeszeditek a kutyátok után a kutyagumit sétáltatáskor? Ha igen, milyen eszközökkel? Ha nem, miért nem? Kéretik őszintén válaszolni, vagy sehogy!
tamash 12:38:
"Ha téged zavar, miért nem szeded te össze vagy nyomod bele az orrát annak aki ott hagyja?"
Azért, mert sokszor ott sem vagyok, amikor a produktum készül, csak másnap akadok bele, amikor mondjuk a fiam belelép séta közben.
Van kutyám egyébként, többnyire patakparton sétáltatom, ott én sem zacskózok, (a fűbe megy, nem is a sétaútra) de a városban, utcán összeszedem utána, ha kell. Többnyire azonban a patakig nem szokott produkálni.
Egyébként macskákat tenyésztek, és a macskáim alomba járnak, nem mennek ki a lakásból, de szívesen a kertjébe borítanám az almot annak, aki nem képes rá, hogy takarítsa az állata után a piszkot. Szerintem az igényes állattartás arról is szól, hogy az ember tesz azért, hogy a többi embernek ne okozzon kellemetlenséget az állattartással.
(Csendben jegyzem meg, szedtem én már össze a patakpartról szemétszedéskor teli pelenkákat is, szóval a kérdés nem a kutyatartók ellen szól, hanem mindenki ellen, aki igénytelen. Azokat a macskásokat is utálom, amelyikeknek a macskája a mi kertünkbe jár tojni...)
12:43:
"Mióta kertvárosban lakom, azóta szanaszét hagyom, mert azért hazahozni mégse fogom, na meg itt elég zöld terület van ahhoz, hogy senkit ne zavarjon."
Na pont ez a baj, én is kertvárosban lakom, és itt sincsen kuka, van is kutyagumi millió. Rohangálnak a gyerkőcök, és mindig találnak egy-két rakást, amibe beleléphetnek... Erre normális helyen az lehet a megoldás, hogy mindenki összeszedje a saját háza előtt a másét is, vagy ki lehetne tenni kukákat. Az azonban nagyon rossz, hogy senki nem tesz semmit, és még fél év múlva is ugyanazt a rakást kerülgetjük...
a macskákat nem lehet kitiltani a játszóterekről, hiszen a macska nem veled megy sétálni, így nem is tudod megakadályozni hogy oda végezze a dolgát...
amúgy nálunk is van a közelben egy patak, oda szoktam levinni, ott vannak nagy rétek, ott nem szoktam, mert van amikor nem is látom... de ha az utcán megyek vele, vagy bárhol máshol ahol úgy látom hogy ez másnak gondot okozhat természetesen felszedem. A kutyatartás nem ott áll meg hogy etetem, aztán majd valahol elvégzi a dolgát és ha az nem a kertem akkor nem foglalkozok vele.
Egyszer engem már leb@sztak nyílt utcán mert nem volt nálam egy komplett kertész kellék kutyaürülék össze szedésére (kislapát + kisvödör, na jó túloztam a komplett-tel:)) én meg szabtam megmutatni az illetőnek, hogy van a zsebemben egy rakat nejlon zacskó, amibe 1 kg kenyér könnyen belefér.
Ezt a zacskót szoktam a kezemre-karomra húzni (úgy, mint pl. egy jó nagy gumikesztyűt) megfogom így az ürüléket és szépen lehúzom a kezemről a nejlont, így az kifordul, az ürülék benne van és a kezem is tiszta marad.
Mint amikor zsemlét veszek a boltba és nincs fogó, amivel megfoghatnám, nagyjából ugyanaz a módszer.:)
hell-ikon tegnap 13:48:
"Ezt a zacskót szoktam a kezemre-karomra húzni (úgy, mint pl. egy jó nagy gumikesztyűt) megfogom így az ürüléket és szépen lehúzom a kezemről a nejlont, így az kifordul, az ürülék benne van és a kezem is tiszta marad."
Igen, szerintem ez a módszer a legjobb. Kis helyen elfér, nincs vele külön gond, mindig kéznél van, ha kell, és tiszta módszer is.
Egyébként én is így szedem össze a kertben a kutyagumit, de még a macskaalmot is így takarítom ki, ha csak kevés cucc van benne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!