Engeditek más kutyához sétáltatáskor?
ha a kutyád be van oltva és használsz kullancs/bolhaírtót, akkor nagy baja nem lehet (ugye pl a veszettség elleni védőoltásnak is az a lényege, hogy ha egy veszett kutya mondjuk megharapja, a te kutyádnak akkor se lesz baja).
tehát csak a bunyótól kell félned, de egy agresszív kutyán látszik, hogy az, egy játékoson pedig látod, hogy csak játszani akar. Ráadásul ezek nem is biztos, hogy kóbor kutyák, lehet, hogy csak a környéken lakók kutyái, akik szabadon ki-be járnak a kertbe.
Én játszani mindig engedem a kutyáimat idegen kutyákkal.
Na igen azt hozzáteszem, hogy azért ha már összebunyóznak már nehéz ellene tenni, nem szeretném ha megsérténé a kutyámat, főleg hogy nincs a másikank gazdája aki kordában tartaná. Igen az megint más ha szintén sétáltatnak egy kutyát azt lassan összengedni..stb. De a minap is... keritésen belül egy nagy testű kutya (már sötét volt) ugatott mint a mérgezett egér aztán annyit láttam hogy eltünt--- hátraszaladt és valahogy kijött, ekkor felénk rontott.. rögtön a kutyám elé áltam és ráilyesztettem ekkor meg a kuytám ugrott elém és támadt(volna rá)...a kutya habozott kicsit majd visszabujt.
Hálistennek nem volt baj...de komolyan mondom minél kisebbek ezek a kutyák annál veszettebbek. (me kettőbe is belefutottunk az kicsi volt:D)
Ebből a történetből nekem az jön le, hogy a vezér nem te vagy, mivel ő akart megvédeni téged... :S Lehet, h félreolvastam.
Azért a másik véglet sem jó. Én mindig póráz nélkül sétáltatom a kutyám, tehát el-el kalandozik de egy szaamra visszajön. Szóval vannak gazdik akik olyanokat sipítoznak, mikor odamegy a kutyám h el se hiszem. Miért tart kutyát? A kutyának akkor is a kutya a legjobb társaság, ha imádja az embereket. Ez kb olyan, mintha rámparancsolnának, hogy ezek után csak leguánokkal randizhatok...
És ak utyusok csak sétáltatják a gazdit, és nyöszörögve nézhetik vadul hancúrozó társaikat. De a "gazdi" nem enged. :(
Megvárta, amíg te lépsz, az így jó.
Mert ugye a vezér védelmez, és az falkatag csak akkor támadhat, ha vezér úgy dönt, h itt ez a megoldás. Mert ugye lehet, hogy nem éri meg a fáradtságot, és jobb otthagyni. De ezt a vezér dönti el.
Az én kutyám is a kerítés mögött tombolókra csak akkor reagál, ha én is odanézek v vmi. Ha nem vagyok elég higgadt, akkor ő is belelendül, mert hát kutyából van és tetszik neki ez a fajta heccelődés, de én tudom, h a kerítés mögötti kutyának ez mekkora szenvedés...
Az enyémnek, amikor még kicsi volt esélye se volt haverkodni, nem tudom miért, de nem túl népszerű a falusi kutyák közt... Az öregapám kutyájával jól kijön, néha elviszem, de úgy tűnik az is elég neki... Ja, az csak természetes, hogy ő véd téged, annak úgy kell lennie.
egyszer egy pillanatra nem figyeltem, ott termett egy nagy ostoba farkaskutya megszagolta a mudimat és nekiugrott... Apám később majdnem elütötte. Épphogy sikerült elrángatnom, kicsit megharapdálta, de nem lett nagy baj, mert a rokonaim kijöttek kapával.
Tehát inkább vigyázz, mert ha egy kóbor nagyobb a te kutyádnál, 80% hogy nekiugrik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!