Új kiskutya? Szerinted?
Van egy Amstaffunk és egy csivavánk :)
Amstaffot én nem merem elvinni sétálni,mert volt olyan,hogy a kutya megtámadott minket,azóta félek vele sétálni.:( A csivava pedig nem bírja a nagyobb sétákat (4-5 óra) sajnos,pedig mennék.Anyumnak felvetettem azt a kérdést "mi lenne ha hoznánk egy kiskutyát?"
Persze anyum nem szeretne még egy gondot,de fizetném amit tudok és van Rá időm (igaz jövőre középsuliba megyek de akkor max este vinném sétálni a faluba).Én kifejezetten keverék kutyira gondoltam menhelyről legalább megmentenénk 1 kiskutyát.De anyum nem szeretné,mert fél hogy a kutya milyen keverék lehet és milyen genetika,persze megértem,hogy fél mivel a csivi elég kicsi.Ezért gondolkoztam a német juhászon,nem túl nagy,szereti a sétákat,kedves és elég jól viszonyul más kutyákhoz (utána néztem és kérdezgettem).
Persze megtanítanám pórázon szépen sétálni,jó behívás,esetleg póráz nélküli séta és lehetne vinni a csivivel is.Amstaffot meg anyum viszi sétálni mert elég jó erőbe van :D
De anyu nem bízik benne,hogy foglalkoznék vele..:(
Szerintetek feladjam a kiskutyás ötletem?:/
Lány lenne + ivartalanítás akkor össze kaphat az amstaff kannal és a csivi kannal csak úgy?
Mar ne is haragudj, 17:45-os,de elegge felelotlen tanacsot adtal.Ha valaki felrenevelte a kutyat,akkor az lenne a legjobb megoldas,hogy elajandekozzuk es veszunk masikat?
Nem,ilyenkor az embernek magaba kell neznie,hogy o mit rontott el a kutya neveleseben,es meg kell probalni szakember segitsegevel kijavitani a hibakat.
Ja,es ha ti elajandekoztatok a tieteket,inkabb ne latogassatok,nem tesz neki jot,csak osszezavarja.
A kerdezonek: itt a problemaja annak,hogy valaki amstaffot vesz,mikor nem tud vele banni.Amit leirtam,vonatkozik rad is,kerj segitseget kikepzotol,vigyetek kutyasuliba,es akkor meg lehet fegyelmezni.Nem az a megoldas,hogy uj kiskutyat hozol,mert ha ugy allsz hozza,mint az elozohoz,vele is ugyanolyan problemaid lesznek,mikor felno.
Nezz magadba!Nem lehet,hogy a "kiskutyazasba" szerettel bele,es az a gond,hogy a felnott peldanyokkal nem tudsz banni vagy nem vagy foglalkozol veluk eleget?No offense,csak segiteni szeretnek.
Hát végülis az amstaff nagyobb korába került ide én akkor háát nem sokat konyítottam hozzá 10 évesen..:/
Tudom nem megoldás de az amstaffal akárhogy próbáltam olyan séta nem jött össze ahol kutya ránk ne jött volna és vele kötelező a szájkosár.
De itt mindegy merre megy az ember, mindenhol nyitott kapuk 2 kutya :S
Eszméletlen egyik nap sétáltam bácsi kinn volt 1 kis kölyök foxival oda jött a kutya egyszer kirontott egy terrier,persze nyitott kapun és elkezdte tépni a kiskutyát szemünk láttára :(
És sok a kóbor kutya is :(
Az első hozzászólóval teljesen egyet értek!:)
A csivavát is meg lehet támadni a Német juhászt is meglehet támadni,ugyan úgy mint az Amstaffot.
Ezt nem csak kifogás hogy lehessen még egy kutyád?:S
Hát őszintén nem tudom csak van mikor rám jön,h mentsünk 1 kutyit..=/
Lehet..=/ akkor mind1 leállok a kutyával..
Falun..De hát ha elkezdek vmit csinálni a kutyával engem b@sznak le,milyen alapon csinálok bármit az Ő kutyájával,anyám is 1x sétált kirontott egy szép nagy keverék neki ment kutyánknak meg anyám is megharapta :S
Ezért lenne olyan kutya is jó ami megvédené magát(esetleg engem amit nem kérnék tőle soha)..De félek,h az amstaff tényleg nagy kárt tenne 1 kutyában ha tényleg komoly csete-paté lenne :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!